Nieuw: 7 waardevolle ebooks om je nachtrust direct te verbeteren Nu tijdelijk gratis te downloaden ›

Auteur: Natascha Wouterson
bedbodems Matrassen Tempur

Matrassen en lattenbodems van TEMPUR

tempur (1)


TEMPUR is groot geworden dankzij matrassen die gemaakt zijn van traagschuim: een bijzonder materiaal dat optimale steun biedt en gewicht razendsnel absorbeert. Dit zogenaamde NASA traagschuim, of TEMPUR schuim, is verwerkt in alle matrassen en kussens, waardoor deze het gevoel geven dat je vrijwel zwevend slaapt. Het materiaal biedt steun waar het lichaam dat nodig heeft en vormt zich als een mal om de lichaamsbouw van de slaper. Dat voelt zacht, zonder knellingen in de bloedvaten en zenuwen, brengt de spieren optimaal tot rust en corrigeert automatisch de rug- en halswervels naar de juiste houding.
MAAK EEN AFSPRAAK
Maar wat je er vooral van merkt, is dat je er heerlijk door in slaap valt en het lichaam de steun vindt om rustig door te blijven slapen. Het voordeel van TEMPUR ervaar je dus pas bij het wakker worden, uitgerust en zonder lichamelijke klachten. Elke ochtend opnieuw.

TEMPUR is niet alleen de merknaam, maar ook de naam die ze aan het materiaal hebben gegeven. Dit traagschuim is oorspronkelijk ontwikkeld door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA, om de immense G-krachten te absorberen waar astronauten tijdens de lancering aan blootgesteld zijn. TEMPUR is een van de eerste merken die inzag dat dit materiaal ook immense voordelen kon bieden voor de nachtrust. Sinds de introductie in 1995 is het merk dan ook in korte tijd uitgegroeid tot een enorm succes. Eerst leverde het merk vooral bedden aan ziekenhuizen, zodat ook patiënten met fysieke klachten lekker konden slapen. Het comfort werd echter zo gewaardeerd, dat ook consumenten voor thuis steeds meer interesse toonden in bedden van dit materiaal.
Ironisch genoeg bleek het traagschuim uiteindelijk minder geschikt voor toepassing in space shuttles. Het is dan ook nooit in de ruimte toegepast, maar sinds NASA het in 1980 uit handen gaf, is het razendsnel omarmd en verder ontwikkeld door TEMPUR en andere matrasfabrikanten. Dat we er hier op aarde nu lekkerder door slapen, toont maar weer aan hoe innovatie soms uit onverwachte hoeken kan komen.
Onze ervaringen met TEMPUR
Ook wij hebben TEMPUR omarmd en al jarenlang uitstekende ervaringen met de bedden en matrassen. Hieronder zetten we de belangrijkste voordelen en eigenschappen op een rijtje.
De voordelen van traagschuim matrassen
In Nederland en België is TEMPUR samen met Mline de meest bekende aanbieder van traagschuim matrassen. TEMPUR noemt dit materiaal TEMPUR-schuim, maar in feite gaat het dus om visco-elastisch poly-urethaan, dat voor het gemak ook wel traagschuim of NASA-schuim genoemd wordt. Mline richt zich vooral op de Nederlandse markt, terwijl TEMPUR gezien kan worden als een succesvolle internationale speler.
Traagschuim een uniek materiaal met een aantal zeer bijzondere eigenschappen, die bijdragen aan een ontspannen nachtrust:

  • Vormt zich naadloos naar de lichaamsvormen van de slaper
  • Zorgt tijdens de slaap voor een onbelemmerde bloedsomloop
  • Traagschuim matrassen ontlasten de zenuwbanen en spieren
  • Traagschuim vermindert de kans op doorliggen en draagt bij aan de reductie van nek- en rugklachten
  • Minder draaien en woelen tijdens de nacht, wat de slaapkwaliteit bevordert en de kans op tussendoor ontwaken verkleint
  • Lange levensduur en hoge kwaliteit. Hierdoor hoef je het matras niet meer zoals bij traditionele matrassen elk seizoen te draaien (het matras om zijn as en hoofd-voet)

Tempur-940x600
MAAK EEN AFSPRAAK
Er zijn echter ook nadelen aan traagschuim matrassen

  • Het draaien en keren kan bij sommige modellen iets lastiger zijn, juist omdat het materiaal zo goed ‘meebeweegt’. Bij de nieuwe Tempur Hybrid is dit echter niet het geval en ook de Tempur Sensation is uitgerust met een toplaag van Tempur-schuim dat sneller reageert.
  • Traagschuim heeft een ‘reactietijd’ van enkele seconden voordat het zich schikt naar een nieuwe lichaamspositie. Hoewel dit snel went, vinden sommige mensen dit aanvankelijk onprettig.
  • De kwalitatief hoogwaardige traagschuim matrassen kennen een hogere aanschafprijs. Die investering wordt altijd terugverdiend met een langere levensduur en een hoog comfort.
  • Op traagschuim kun je geen elektrische deken gebruiken omdat de toplaag dan te zacht wordt. Dat kan een nadeel zijn voor liefhebbers van elektrische dekens, maar in dit filmpje kun je zien waarom deze dekens eigenlijk geen goed idee zijn.
tempurslapen

Traagschuim: TEMPUR of MLine?
Wie graag op een traagschuim matras slaapt, heeft in feite de keuze tussen twee goede aanbieders. De grote vraag is dan ook: wat zijn de verschillen tussen de traagschuim matrassen van TEMPUR en die van MLine?
In prijs en kwaliteit zijn beide merken vergelijkbaar. Tot voor kort was het belangrijkste verschil dat MLine ook modellen heeft waarbij traagschuim wordt aangevuld met micro of mini pocketveren, die werken als ‘schokdempers’ voor beweging. Sinds kort biedt TEMPUR echter hetzelfde voordeel met de TEMPUR Hybrid. Daarnaast verdeelt MLine het matrasoppervlak over de lengte in meerdere zones, zodat elk lichaamsdeel het juiste niveau van ondersteuning vindt. Hierdoor biedt het matras bijvoorbeeld meer steun ter hoogte van de onderrug en lendenen, terwijl de schouderzones juist meer inzakken en minder weerstand geven tegen beweging.
Feit is vooral dat MLine een relatieve nieuwkomer is in de markt, terwijl TEMPUR zijn goede reputatie wereldwijd al jarenlang bewijst. Dat blijkt ook uit de hogere garantievoorwaarden. TEMPUR biedt vijftien jaar garantie: waarbij in de eerste vijf jaar het volledige aankoopbedrag wordt vergoed en daarna ieder jaar tien procent van de aanschafprijs in mindering wordt gebracht. MLine biedt eveneens vijf jaar volledige garantie, maar de termijn waarin een deel van de aankoopprijs wordt vergoed, houdt bij MLine al na tien jaar op. In die zin lijkt TEMPUR de meest veilige keuze, aangezien dit merk wereldmarktleider is in traagschuim producten en daarmee de hoge kwaliteit reeds heeft bewezen.
Een ander belangrijk punt is dat MLine minder mogelijkheden biedt in de aanschaf van grotere tweepersoonsmatrassen. In tegenstelling tot TEMPUR heeft MLine geen matrassen van bijvoorbeeld 180×200 cm. Een matrasmaat groter dan 160 centimeter bestaat bij Mline altijd uit twee afzonderlijke kernen die in één matrashoes worden gestoken. En hoe dicht deze ook op elkaar aansluiten, de naad tussen beide kernen blijft natuurlijk altijd enigszins voelbaar. Het voordeel daarvan is echter wel dat het mogelijk is om twee verschillende hardheden in één matras te combineren, wat handig is als jij en je partner daarin een andere voorkeur hebben.
Een ander voordeel van MLine is dat de toplaag van het matras op een heel slimme manier is ingesneden. Daardoor lig je in feite niet op het gehele matras, maar wordt het gewicht gedragen door vierkante ‘kamertjes’ die afzonderlijk van elkaar bewegen. Het gevolg is dat ze flexibel reageren op plaatsen waar het lichaam beweegt (zoals op schouderhoogte), maar in de lende- en heupzone juist steviger zijn en meer ondersteuning bieden.

Alternatieven voor TEMPUR matrassen
Hoewel TEMPUR dus de meest veilige keuze is, heeft ook MLine flink wat terrein veroverd in de laatste jaren. Ook dit merk heeft inmiddels een goede reputatie en wordt door steeds meer klanten gewaardeerd om zijn goede kwaliteit. Vooral slapers die op zoek zijn naar een bed waarin je gemakkelijk kunt draaien in een andere lichaamspositie, zouden eens moeten proberen of de pocketveren in de toprange van MLine een aangenamere slaapbeleving bieden.
Ook slapers die in minder alledaagse posities slapen, zouden MLine kunnen overwegen vanwege de afzonderlijke steunzones. Buikslapers vinden in de Mline Slow Motion VI bijvoorbeeld extra ondersteuning ter hoogte van de buik en lendenen, wat de belasting op de onderrug vermindert.
Ook is MLine iets flexibeler te combineren met verschillende matrasbodems. Eigenlijk kun je deze matrassen op elke bodem leggen, dus ook op een spiraalbodem. Bij Tempur is het juist aan te raden om deze op een Tempur schotelbodem te leggen.
Wie andere merken overweegt, zal echter van traagschuim af moeten stappen. Dit om de simpele reden dat er naast MLine en TEMPUR geen merken zijn die dit materiaal op dezelfde hoge kwaliteit produceren. Het beste alternatief voor traagschuim is dan natuurlatex, zoals je aantreft in de matrassen van Swissflex of het Belgische Kreamat. Dit materiaal biedt een drukverlaging en drukverdeling dat vergelijkbaar is met traagschuim.
Drie verschillende collecties, elk met een eigen gevoel
Wie voor TEMPUR kiest, heeft (naast de gloednieuwe Hybrid) drie traditionele matrasopties tot zijn beschikking. Uiteraard is elke keuze in verschillende formaten en diktes te krijgen, maar de collectie van TEMPUR stelt je voor drie overzichtelijke keuzes. Voor het beste comfort worden deze matrassen gecombineerd met een TEMPUR schotelbodem, maar laten we eerst even naar de matrassen kijken:

  • De TEMPUR ORIGINAL is de klassieker waar het merk groot mee is geworden. Dit matras biedt alle voordelen van het drukverlagende en ondersteunende TEMPUR-materiaal.
  • De TEMPUR SENSATION is de zachtere variant van de Original, die dankzij een extra bovenlaag van high mobility schuim zachter aanvoelt. Daardoor is het ook makkelijker om te draaien of van positie te veranderen. De TEMPUR-materialen onder deze toplaag zorgen dat die bewegingen goed opgevangen worden en de lichaamsdelen alsnog voldoende ondersteuning krijgen.
  • De TEMPUR CLOUD biedt nóg meer zachtheid, doordat je in de bovenlaag kunt wegzakken als in een wolk. De onderlaag blijft echter dezelfde ondersteuning bieden, waardoor slapen op deze CLOUD een beetje lijkt op de beleving van een waterbed.
TEMPUR Zero G

Overigens is de bovenlaag van de SENSATION en de CLOUD minder temperatuurgevoelig dan het traditionele TEMPUR schuim, waardoor de bovenlaag zich ’s winters niet eerst enkele seconden hoeft aan te passen aan je lichaamswarmte.
Ook voor mensen die last hebben van warmte of overmatig transpireren heeft TEMPUR een oplossing: de TEMPUR BREEZE matrassen zijn gericht op het optimaliseren van de temperatuurbeleving. De toplaag van TEMPUR Climate Material bevordert de luchtstroom door het matras en zorgt voor een snellere afvoer van vocht. Bovendien is de hoes gemaakt van een bijzonder 3D-materiaal, dat vocht sneller transporteert en gemakkelijk wasbaar is.

MAAK EEN AFSPRAAK
De nieuwste innovatie: TEMPUR Hybrid
Sinds kort heeft TEMPUR de nieuwe TEMPUR Hybrid geïntroduceerd. Het is het antwoord op de matrassen van Mline, aangezien TEMPUR met de Hybrid ook een matras heeft dat micro pocketvering met traagschuim combineert. Daarmee biedt TEMPUR dus een alternatief voor de MLine V en VI.
De Hybrid combineert het drukverlagende effect van het TEMPUR-schuim met micro-pocketvering die elke lichaamsbeweging zeer nauwkeurig absorbeert. Vergeleken met de combinatie van koudschuim met een traagschuim toplaag in de TEMPUR SENSATION, biedt de samenstelling van de Hybrid een geheel nieuw niveau van slaapcomfort.
De Hybrid is beschikbaar in een Supreme variant en een Elite. Het verschil is dat de Hybrid Supreme een comfortlaag van 3 centimeter heeft en daaronder een ondersteunende laag van 5 centimeter, terwijl de Elite daar 1 en 3 centimeter extra biedt. Voor een iets hogere prijs biedt de Elite dus net dat beetje extra steun en comfort.
Voor onder het matras: TEMPUR schotelbodems of hoogwaardige lattenbodems
Zoals gezegd komen de matrassen van TEMPUR het beste tot hun recht in combinatie met een TEMPUR schotelbodem. Deze schotelbodems zijn eigenlijk de nieuwe volgende stap in slaaptechnologie, die een beter alternatief vormen voor de traditionele lattenbodem.
In plaats van verticale latten, wordt het matras op een schotelbodem gedragen door 72 afzonderlijke schotels. Deze schotels zijn gevormd als een trechter, waardoor ze vanuit hun middelpunt heel flexibel alle kanten op kunnen bewegen. Dat biedt enkele voordelen ten opzichte van traditionele lattenbodems:

  • Het gewicht en bewegingen van het lichaam worden op een schotelbodem sneller en gelijkmatiger opgevangen. Dit omdat de druk direct wordt geabsorbeerd door afzonderlijke schotels, in plaats van dat het gewicht over de breedte van de gehele lat wordt verdeeld. Schotelbodems bieden dezelfde tegendruk over de gehele breedte van het bed. Bij lattenbodems voelt het bed aan de randen altijd harder, omdat gebogen latten meer tegendruk geven in het midden.
  • De tegendruk is bij schotelbodems veel gemakkelijker te verstellen door de vering harder of zachter te zetten. Dit kan handmatig naar eigen voorkeur worden aangepast.
  • Alle schotelbodems bieden meer steun op plaatsen waar het lichaam dat nodig heeft (onderrug en lendenen) en meer flexibiliteit voor bijvoorbeeld de schouderzones. Deze verschillende ‘comfort zones’ vind je bij lattenbodems alleen in de luxere varianten (van bijvoorbeeld Swissflex).

Slapen op schotelbodems: vier verschillende mogelijkheden:
Net als bij de matraskeuze biedt TEMPUR vier overzichtelijke opties voor de schotelbodems. Voor alle schotelbodems geldt dat deze in iedere bestaande bedombouw te plaatsen zijn. Ook zijn de schotelbodems standaard verdeeld in vier zones, waarbij de schotels per niveau een verschillende mate van stevigheid bieden. De elektrisch verstelbare modellen zijn ook uit te rusten met een extra massage unit, voor een bescheiden extra prijsje.

  • De TEMPUR Flex Premium 500 is de standaard schotelbodem. Deze biedt al het comfort van de schotelbodemtechnologie, maar in tegenstelling tot de luxere modellen is deze ‘platte’ bodem niet verstelbaar.
  • De TEMPUR Flex Premium 2000 biedt de extra luxe van een elektrisch verstelbaar hoofd- en voeteneind. Met een draadloze afstandsbediening zijn de twee elektromotoren te bedienen, die het matras in een comfortabele positie brengen om te zitten.
  • De TEMPUR Flex 3000 is een extra luxe verstelbare schotelbodem. Het verschil met de Premium 2000 is dat de elektrische techniek onzichtbaar is weggewerkt. De motor is op gelijke hoogte als de zijlat van de schotelbodem bevestigd, in plaats van dat deze eronder zit. Dat betekent dat de Flex 3000 in elk bedkader te plaatsen is, dus ook in kaders met dwarslatten ter ondersteuning van de bodem.
  • De TEMPUR Flex 4000 is de meest prestigieuze variant. Deze biedt niet twee, maar vier elektromotoren, zodat de matraszones voor de nek, voet, heup en rug afzonderlijk versteld kunnen worden.
North Continental night sky hero


Alles-in-een bedsystemen: optimaal comfort in een prachtig design
Wie een geheel nieuw bed zoekt, kan bij TEMPUR terecht voor drie complete bedsystemen.

  • De Tempur Zero G haalt het maximale uit het comfort van de elektrisch verstelbare bedbodem. De traploze verstelbaarheid biedt de mogelijkheid om de gewenste positie zeer precies in te stellen. Vervolgens kun je met slechts 1 druk op de knop het matras in vlakke positie brengen.
  • De TEMPUR North is een goede keuze voor liefhebbers van fraai design. Dit bedsysteem onderscheidt zich door de minimalistische uitstraling, met afgeronde vormen en een prachtige bekleding van geweven stof. Doordat de poten subtiel zijn weggewerkt, lijkt het bed bovendien te zweven.
  • De TEMPUR Prestige biedt een hoogwaardig design en de meeste keuze qua stijl en uitvoering, met een bedombouw en hoofdbord die bekleed zijn met een prachtige stoffering van zeer duurzaam materiaal. Deze Prestige is verkrijgbaar in verschillende uitstralingen, zoals antraciet, smoke of lederen varianten.

Voordat je een matras aanschaft: ben je een harde of een zachte slaper?
De keuze van een goed matras is een zeer persoonlijke keuze. Iedereen heeft immers een ander lichaam, ander slaapgedrag en andere voorkeuren. De belangrijkste daartussen is die tussen een hard en een zacht matras.
Vaak wordt gedacht dat vooral afhangt van lichaamsgewicht, maar belangrijker zijn de lichaamsbouw en vooral de slaaphouding die je aanneemt. Dit bepaalt of het lichaam van het matras de juiste drukverdeling en -verlaging bepaalt op de juiste plaatsen. Als dit niet het geval is, worden bloedbanen en zenuwbanen afgekneld, wat het slaapcomfort niet ten goede komt.
Daarom enkele algemene tips om te kiezen tussen een hard of zacht matras:

  • Voor de zijslaper is belangrijk dat de heup recht ligt en het matras voldoende ruimte geeft aan de schouders. De schouders moeten enerzijds in het matras kunnen zakken, maar voldoende steun ontvangen van de bedbodem.
  • De rugslaper heeft vooral behoefte aan een goede ondersteuning van de onderrug. Een goed matras voorkomt dat deze gaat ‘hollen’. De proef op de som is kijken of je een hand gemakkelijk tussen matras en onderrug kunt steken. Bij een goede matras zal je merken dat deze ruimte er niet is.
  • De buikslaper wordt vooral aanbevolen om een andere slaaphouding te kiezen. Op lange termijn leidt slapen op de buik tot klachten in de nek- en onderrug. Deze laten zich moeilijk voorkomen door de keuze van een matras (of kussen). Wel zijn er manieren die je langzaam leren om een andere slaappositie aan te nemen. Hiervoor heeft TEMPUR bijvoorbeeld special het Ombracio hoofdkussen ontwikkeld.
slapen1

Het is ook belangrijk te beseffen dat het lichaam altijd zal moeten wennen aan een nieuw matras en een nieuwe hardheid. Wie altijd zacht geslapen heeft, zal zich niet direct thuisvoelen op een harder matras. Het is echter goed mogelijk dat het lichaam zich na enkele nachten heeft aangepast en uiteindelijk misschien wel beter dan ooit slaapt. Het beste is daarom om je eerst deskundig te laten adviseren over de beste hardheid voor jouw lichaamsbouw en slaaphouding.
Natascha, ik hoor vooral positieve verhalen over TEMPUR, waar slaap jezelf eigenlijk op?
Ja, deze vraag krijg ik vaker gesteld van klanten. Zelf slaap ik op een waterbed, maar we hebben wel een TEMPUR bed in onze gastenkamer. Daar krijgen we altijd weer erg veel positieve reacties op. De meeste gasten geven aan hier heerlijk op te slapen, natuurlijk ook vanwege de combinatie met een kameelharen dekbed. Het komt zelfs voor dat klanten meteen besluiten zelf een TEMPUR bed met een kameelharen dekbed aan te schaffen, omdat ze ook thuis zo heerlijk willen kunnen slapen.

MAAK EEN AFSPRAAK
Wat moet je nog meer weten over TEMPUR?
Veel mensen vragen zich af of traagschuim in de winter anders aanvoelt dan in de zomer. Dat is een terechte vraag, aangezien het materiaal juist bekendstaat omdat het reageert op warmte. De zorg dat de omgevingstemperatuur effect heeft op de slaapbeleving is dan ook begrijpelijk, maar niettemin onnodig.
Bij de TEMPUR Sensation, Cloud en Hybrid zijn er sowieso geen seizoensverschillen te merken. Bij de TEMPUR Original matrastypes bestaat inderdaad de kans dat deze in de winter iets harder en kouder aanvoelt. Dat is echter alleen merkbaar in de eerste seconden. Vanwege diezelfde eigenschap van TEMPUR-schuim reageert het matras immers ook onmiddellijk op je lichaamswarmte. Anders gezegd: het klopt inderdaad dat een TEMPUR-matras in de winter iets harder aanvoelt, maar alleen op de momenten dat je er niet op ligt. Zodra je in bed stapt, neemt je matras weer dezelfde vertrouwde hardheid en temperatuur aan.
Garantievoorwaarden
TEMPUR levert een van de beste garantievoorwaarden van alle aanbieders. Geen enkele andere merkfabrikant biedt een garantieperiode van vijftien jaar op de matrassen. Daarvan zijn vijf jaar volledig en vervolgens tien jaar pro rata. Wie na tien jaar een probleem met het matras heeft, krijgt dus alsnog de helft van de aanschafwaarde terug. Voorwaarden daarvoor zijn wel dat het product is aangeschaft bij een erkende TEMPUR-dealer en dat het na aankoop online wordt geregistreerd. Waar MLine een 100 dagen omruilgarantie biedt op alle nieuw aangeschafte matrassen, geeft TEMPUR je 90 dagen omruilgarantie.
Ook op andere producten uit het assortiment biedt TEMPUR een standaard fabrieksgarantie. Het volledige overzicht:

matrassen en oplegmatrassen van 7 cm15 jaar (pro rata)
Hybrid matras10 jaar (volledig)
Kussen en comfortproducten3
Bedbodems10 jaar
Oplegmatrassen van 5 cm5 jaar
TEMPUR Flex Design Grey 01

Meer informatie over de precieze garantievoorwaarden en condities vind je op de website van TEMPUR: http://nl.tempur.com/garantie/quality-guarantee.html
Meer dan matrassen: ook hoofdkussens en zitkussens profiteren van traagschuim
TEMPUR heeft de eigenschappen van traagschuim tot in de puntjes geperfectioneerd, dus het zou eigenlijk zonde zijn als dit comfortabele materiaal alleen voor matrassen zou worden toegepast. De waarheid is dat TEMPUR het traagschuim al voor hoofdkussens gebruikte, lang voordat het ze gelukt was de techniek te perfectioneren voor grotere oppervlakten zoals matrassen.
De toepassing van het materiaal is in de jaren alleen maar breder geworden. Vandaar dat TEMPUR ook een uitgebreide reeks producten heeft voor tijdens het wakkere leven. Onder deze comfortproducten vind je bijvoorbeeld een reiskussen, dat de nek ondersteunt tijdens een dutje in de auto of in het vliegtuig. Maar ook stoelen in huis zitten een stuk lekkerder met de TEMPUR comfortkussens. En fietsen wordt een stuk comfortabeler met een fietszadel van TEMPUR-schuim.

Hoofdkussens: ergonomisch ontworpen voor elke slaaphouding
Naast matrassen behoren de hoofdkussens van TEMPUR eveneens tot de beste, omdat ze eveneens de voordelen bieden van traagschuim. Bovendien ontwerpt TEMPUR ergonomische kussens met een bepaalde slaaphouding als uitgangspunt, zodat de kussens precies steun bieden op de plaatsen waar jouw slaaphouding dat vereist.

  • De TEMPUR Original is het klassieke kussen, waarvan de vorm de natuurlijke welving van je nek vormt. Dat brengt de nek- en rugwervels in een rechte lijn. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes.
  • De Tempur Millennium heeft een voorzijde die omhoog helt om de nek op te vangen. dit ergonische kussen is daarmee ideaal voor wie op de rug of de zij slaapt.
  • De TEMPUR Classic is de ‘allrounder’ die geschikt is voor elke slaaphouding, maar dankzij de afgeronde hoeken vooral zijslapers goed zal bevallen. Zoals de naam aangeeft, heeft de Classic de vorm van een traditioneel hoofdkussen, maar dan met de ondersteuning van traagschuim.
  • Ook erg slim bedacht: de Symphony heeft twee verschillende vormen aan iedere zijde. De ene kant is perfect voor de zijslaper, met een extra steunpunt voor de schouders. Draai het kussen om en je hebt de perfecte vorm voor slapen op de rug.
  • De TEMPUR Sonata is eveneens ontworpen voor de wispelturige slaper: de bijzondere vorm zorgt voor een continue ondersteuning aan het hoofd wanneer je van de linker- op de rechterzij draait (en andersom).
  • De TEMPUR Ombracio is bedacht om de buikslaper in een betere houding te laten liggen. Het kussen heft het lichaam iets op om de buik ademruimte te verschaffen. De inkepingen aan de zijkant zorgen voor een gemakkelijker ademhaling wanneer je op de buik slaapt.
slapen

Naast deze ergonomische kussens heeft TEMPUR ook comfort kussens. Hierbij is de keuze en het comfort niet zozeer afhankelijk van de slaaphouding, maar van het gewenste gevoel. De TEMPUR Traditional comfort kussens vormen zich gemakkelijk naar je houding, maar behouden over de jaren hun eigen vorm en stevigheid. Andere comfortkussens bieden elk hun eigen voordeel: de Easyclean is uniek omdat het gehele kussen in de wasmachine kan. De Breeze is een extra zacht kussen dat toch voldoende ondersteuning biedt. De Comfort Cloud is juist gemaakt van extra zacht materiaal, terwijl de Comfort Original en Comfort Sensation optimale ontspanning en zachtheid biedt door de duizenden TEMPUR-microkussens die het gewicht verdelen.
MAAK EEN AFSPRAAK
Nooit meer een miskoop: goed advies vooraf en omruilgarantie achteraf 😉
Ook al zijn de kussens van TEMPUR stuk voor stuk van topkwaliteit: graag benadrukken we nogmaals dat een kussen altijd persoonlijk getest en aangevoeld moet worden voordat je zeker kunt weten of het voor jou de juiste is. Probeer een kussen dus altijd zelf uit, bij een adviseur die zijn vak verstaat. Het kussen dient dus beleefd te worden in combinatie met het juiste matras en de juiste lattenbodem. Ook zaken als voorkeurslighouding, transpiratie en beweeglijkheid beïnvloeden de keuze.
Wie op zich op deze manier goed laat adviseren, heeft een kleine kans om toch een miskoop te begaan. Na drie of vier nachten wennen kun je meestal bepalen of je inderdaad de juiste hebt aangeschaft. TEMPUR heeft daarnaast standaard het testkussenprogramma. Mocht de aanschaf toch niet de juiste zijn, dan kun je deze ruilen voor eentje die wel aan alle wensen voldoet. Maar wie zich goed laat adviseren, zal deze omruilgarantie in feite niet nodig hebben.
Lichamelijke klachten en bijzondere wensen
Soms kunnen fysiologische klachten of andere lichamelijke ongemakken extra eisen stellen aan een bed. In deze gevallen is TEMPUR bij uitstek een van de merken die overwogen kunnen worden. Laten we niet vergeten dat het merk immers groot is geworden als leverancier van ziekenhuisbedden. De drukverlagende en ondersteunende eigenschappen zijn dan ook ideaal voor personen die fysiek extra kwetsbaar zijn.
Voor mensen met een karakteristieke lichaamsbouw is TEMPUR bovendien aantrekkelijk omdat matrassen in elk formaat kunnen worden ontworpen. De prijs wordt simpelweg berekend per vierkante meter aan gewenst oppervlakte. De levertijd wordt hierdoor wel iets langer, omdat ze op maat gemaakt dienen te worden.
TEMPUR certificering en prijzen:
Als technologisch koploper in de beddenwereld heeft TEMPUR de nodige prijzen en awards op zijn naam. De meest opvallende is dat TEMPUR het enige merk ter wereld is dat gecertificeerd is door de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA. Dat is te danken aan de rijke historie waarin het merk de door NASA ontworpen materialen heeft geperfectioneerd. Volgens NASA is TEMPUR daarom even innovatief en grensverleggend bezig als deze ruimtevaarders.
Nog zo’n mooi staaltje techniek is de TEMPUR Space Cabine, die je kunt vinden bij de betere dealers. In deze cabine kun je persoonlijk beleven hoe het voelt om gewichtloos te slapen.
TEMPUR maakt onderscheid tussen Premium Resellers, Platinum Dealers, Official Pillow Dealers en Gold of Silver Dealers. Aan deze kwalificaties kun je herkennen of een dealer het volledige assortiment biedt, of enkel een deel van de collectie.

Veilig aanschaffen dankzij de negentig dagen omruilgarantie:
Een andere fijne service van TEMPUR is de negentig dagen omruilgarantie. TEMPUR beseft namelijk hoe persoonlijk de keuze voor het ideale bed is. Mocht een aanschaf niet de gehoopte nachtrust bieden, dan kun je deze tot negentig dagen na de aankoopdatum omruilen voor een andere.
De omruilgarantie geldt voor alle matrassen, maar alleen in combinatie met aankoop van een TEMPUR bedbodem.

avatar Over de auteur

Natascha Wouterson

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

Hulp nodig? Neem dan gerust contact op.

Missschien vindt je deze ook leuk

slaaptips Sleep Performance

De invloed van ademhaling op je energielevel overdag

Lees meer
Geen onderdeel van een categorie

Dankzij deze simpele voedingstips ga jij een goede nachtrust tegemoet

Lees meer
slaaptips Sleep Performance

Cruciale beweegtips voor een betere nachtrust

Lees meer

Je bent één klik verwijderd van die diepe herstellende nachtrust.

Of bel +32 (0) 3 385 31 21

Maak een afspraak