Hard of zacht slapen?

HET BELANG VAN EEN DRUKVERLAGENDE MATRAS

Een goede matras is zowel drukverlagend als goed drukverdelend. Ons grootste orgaan is onze huid. Door onze huid lopen onze zenuwbanen en bloedvaten. Als een matras niet goed drukverlagend en -verdelend is, voel je meer drukpunten op je lichaam. Je woelt meer en slaapt fragmentarischer.

‘Vaak worden matrassen gekozen op basis van lichaamsgewicht, maar dit houdt geen rekening met je voorkeurslighouding.’

Iemand die hoofdzakelijk op zijn zij slaapt, heeft een ander type van comfort nodig dan iemand die vooral op zijn rug slaapt. Door enkel te kijken naar gewicht, kan je gemakkelijk de verkeerde keuze maken. Een te harde matras zorgt bijvoorbeeld voor inslapende handen, doordat zenuwbanen worden ingeklemd.

HARD EN ZACHT IS EEN GEVOELSBELEVING

Wat is te hard of te zacht? Dat is voor iedereen verschillend. Belangrijk is dat in de voorkeurslighouding de contouren van het lichaam worden gerespecteerd.

DOE DE SLAAPTEST

WAAROP MOET JE DAN LETTEN BIJ DE AANKOOP VAN EEN MATRAS?

  • zijslapers: hier is het belangrijk dat de heup ‘recht’ is en de schouder goed door de matras wordt opgenomen. Hier werken matras en bedbodem samen
  • rugslapers: hier is het van belang dat de ‘lordose’ (holing van de onderrug) goed ondersteund wordt. Dat je niet gemakkelijk een hand onder je onderrug kan steken
  • buikslaper: dit is een nefaste slaaphouding, waar je het beste van wegkomt. Op termijn leidt dit tot nekklachten en lage onderrug klachten

Besteed ook voldoende aandacht aan je hoofdkussen. Rugslapers hebben andere kussens nodig dan zijslapers. Bij een goed conform slaapsysteem, worden alle elementen goed op elkaar afgestemd. Ook het dekbed speelt hier een belangrijke rol.

“We brengen een derde van ons leven door in bed. Dit een derde beïnvloedt in sterke mate de andere twee derde van je leven”

Hoog tijd om voldoende tijd te besteden aan je slaapcomfort. Wil jij ook jouw slaapkwaliteit sterk verbeteren? Bel ons op 03 385 31 21

Lees ook: ‘De 3 gevaren van een versleten lattenbodem. Doornroosje kent ze’

Alles wat je moet weten over dekbedden

Een passend dekbed met de juiste vulling is enorm van belang! Als je dit ebook hebt gelezen, wordt het kiezen van het juiste dekbed heel gemakkelijk. Je ontdekt of je beter kiest voor dons of synthetisch. Of wat bijvoorbeeld de voordelen zijn van een kameelharen dekbed. Veel leesplezier!

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *