What the gel is going on? (Je zei gel matrassen?)

 

WAT EEN HEERLIJKE TITEL VOOR EEN BLOG

Maar ik heb deze niet bedacht. Op Sleep Geek heeft Mark Kinsley een blog geschreven over de opkomst van gel als afdekkingslaag in matrassen. Nu worden in matrassen vaak afdekkingslagen (of toplagen) gebruikt van latex, visco foam of koudschuim. Sleep Geek is een heerlijke site met allerlei informatie over slapen, matrassen, bedden etc. De blog is meer gericht op professionelen met allerlei tips en interessante informatie.

GEL MATRASSEN

Gel in matrassen wordt sterk gepromoot door tal van leveranciers zoals Swissflex, Revor, Technogel, Velda, Ubica, etc. Ze noemen het GelPur, GelFresh, GelTex, SomniGel, GelFoam en nog vele andere varianten.

WAT HEB JE HIER NU AAN ALS CONSUMENT?

De ‘oude’ gel technologie kende verschillende bezwaren, vooral dat de matrassen te zwaar waren en hierdoor speciale
eisen stelden aan de bedbodem, maar ook dat deze matrassen vaak ervaren werden als (te) koud en daardoor onaangenaam. Bij de ‘nieuwe’ gel technologie wordt het gel gemengd samen met het foam om dan tot afdekkingslaag verwerkt te worden, waardoor deze nadelen niet meer echt voorkomen.

DOE DE SLAAPTEST

 Voordelen van (goede) gel matrassen:

  • gel matrassen kennen een goede drukverlaging en -verdeling, dat wil zeggen minder druk op de huid (lees: zenuwbanen en gunstige bloedcirculatie)
  • werkt verkoelend
  • geven goede ondersteuning
  • zijn duurzaam
  • zijn vrij van toxische bestanddelen en additieven, reukloos en bovendien geschikt voor personen met een huisstofmijt allergie

EN HOE ZIT HET DAN MET HET LIGCOMFORT?

Goeie vraag. Dit is natuurlijk altijd heel persoonlijk. De ene gel matras is de andere niet en de opbouw (samenstelling) van de matrassen kan sterk verschillen. Gel matrassen zijn een goede aanvulling op het huidige matrassen aanbod. Maar het heeft ook iets weg van een hype. Vooral de firma Recticel (van bijv. Beka, Lattoflex en Swissflex) maakt veel reclame rond het product. De tijd zal het leren of het een blijvertje is en of de consument het ligcomfort en de product eigenschappen van gel matrassen echt weet te waarderen.

ERVARING MET GEL MATRASSEN? LAAT HET ONS WETEN !

Mocht je recent een gel matras hebben aangeschaft, dan zou ik het zeer waarderen als je hierover iets op deze blog wilt vertellen (onderaan de blog is hiervoor ruimte). Alle reacties zijn welkom.

Lees ook ‘Wat je moet weten voordat je een matras koopt (Geen flauw idee)’

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

2 Reacties

  1. De Geltex matrassen van znoooz/Beka/Lattoflex/Recticel leken aanvankelijk heerlijk maar na iets meer dan 2 jaar traden er slaapklachten op en kuilvorming ter hoogte van de bekken. Volstrekt normaal volgens de verkoper en fabrikant. Gelet op een prijskaartje van bijna €2800 denken wij daar uiteraard anders over. Voor alle duidelijkheid, wij kochten deze matrassen niet bij Sleepwise maar dit artikel nodigt mensen met ervaringen over gel matrassen uit om hun mening te delen, dus bij deze. Als consument kan je klachten met betrekking tot een matras zeer moeilijk bewijzen en daar spelen fabrikanten op in door het probleem direct af te schuiven op omgevingsfactoren zoals temperatuur en verluchting of levensstijl. De realiteit is dat het slaapcomfort van dure matrassen gaat er na enkele jaren ook op achteruit en een hoge aankoopprijs is geen garantie op een goed slaapcomfort gedurende een langere termijn, zo blijkt uit onze ervaring. Koop liever een matras van €400 elke 3 jaar dan een matras van €1300 elke 10 jaar.

    1. Dank voor je reactie en wat vervelend dat je niet tevreden bent met je aankoop van je matras. Wij verkopen geen van deze merken, maar wat heb je ondernomen om je kuilvorming aan te tonen? Er zijn hier Europese richtlijnen voor en een goede beddenzaak zou dergelijke reclamaties mi serieus moeten nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *