Het bed is…

KUNST OF JE HET WIL GELOVEN OF NIET

Hier een opmerkelijk verhaal over ‘My Bed’ van de kunstenares Tracey Emin. Het is een shockerend, pervers en eigenlijk echt goor kunstwerk. Enim wil met ‘My Bed’ aantonen dat een bed van een volwassene nooit onschuldig is.

Volgens haar is het bed het aller intiemste meubel, dat je fantasie op hol doet slaan. Het kunstwerk is een ‘statement’ van haar relatiebreuk in 1998.

VERKOCHT VOOR 3,1 MILJOEN EURO

Je gelooft het of niet, maar ‘My Bed’ werd in 2014 geveild voor 3,1 miljoen euro bij Christie’s. Tracey zelf was in eerste instantie niet gelukkig met de verkoop van ‘My Bed’, omdat ze het werk liever zag in een museum. De nieuwe eigenaar – die tot voor kort nog onbekend was – blijkt de Duitse industrieel graaf Christian Dürckheim-Ketelhodt.

Hij heeft nu met de Tate-groep van musea afgesproken dat hij het omstreden werk van een onopgemaakt bed in langdurig bruikleen geeft aan Tate Britain. Het bed is hier vanaf april 2015 te bezichtigen. Dus hiermee is de wens van Tracy in vervulling gegaan.

DOE DE SLAAPTEST

WAT MAAKT HET BED ZO CONTROVERSIEEL?

Het is een smerig, onopgemaakt bed met besmeurde lakens. Je kunt gerust zeggen dat ‘My Bed’ het allerberoemdste bed van de hedendaagse kunst is. ‘My bed’ is een monument van haar relatiebreuk in 1998, waarna de kunstenares van ellende vier dagen in bed bleef.

Het was haar eigen bed, doordrongen van lichaamssappen, bezaaid met bloedvlekken, gebruikte condooms, vieze onderbroeken en halflege flessen alcohol.

 

 

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *