Wat je moet weten voordat je een matras koopt (Geen flauw idee !)

DE CONSUMENTENBOND GEEFT RAAD (OF TOCH NIET?)

Als je op zoek bent naar een nieuwe matras, is het niet altijd gemakkelijk om een goed geïnformeerde beslissing te nemen. Er is een wirwar aan informatie die elkaar soms ook nog tegenspreekt. Hier een dialoog die ik vond op de site van de Nederlandse Consumentenbond:
Consumentebond vraag en antwoord

Uiteraard is het een prettige gedachte als je je matras mag ruilen. En is het goed om te weten dat er een community is waar je met een vraag over een (goede) matras of over goed slapen terecht kunt. Maar helaas geeft het antwoord van de Consumentenbond in dit geval niet zoveel houvast.

DOE DE SLAAPTEST

GOED SLAPEN EN DRUKPUNTEN (WE DOEN EEN POGING)

Onze huid is ons grootste orgaan. Door onze huid lopen onze zenuwbanen en tevens is de huid belangrijk voor onze bloedcirculatie. Denk eens

aan een stylo of ballpen. Als je het veertje eruit neemt en dit indrukt, dan springt dit veertje weg. Zo is het ook met pocketveren die verwerkt worden in matrassen. Als je met je gewicht op een pocketveren matras gaat liggen, wordt er (in de regel) druk opgebouwd in plaats van afgebouwd. Een afdekkingslaag van bijvoorbeeld visco, latex of koudschuim kan dit effect verminderen, maar de druk blijft.

Gevolgen van een te harde (pocketveren) matras:

  • meer woelen en draaien vanwege de vele drukpunten
  • inslapende handen door de minder goede bloedcirculatie
  • afname van de slaapkwaliteit en fragmentarischer slapen door de aanwezige drukpunten
  • lage onderrug pijn omdat de onderrug (lordose) in zijligging niet goed horizontaal ligt, zelfs lichtjes naar boven geduwd wordt
  • ‘s morgens minder goed uitgerust wakker worden

IS DIT EEN ANTWOORD OP UW VRAAG MEVROUW DE BAKKER?

In dit geval is het dus beter om te kiezen voor een matras die druk verlagend is en tevens de druk goed verdeeld. Mocht je toch willen kiezen voor een pocketveren matras, kies dan voor een ‘soft-touch-pocketveer’. Dit is een speciale veer die minder druk op het lichaam uitoefent en daardoor ergonomische is dan een klassieke pocketveer.

Andere matrassen die in uw geval in aanmerking komen zijn:

  • natuurlatex matrassen (met tenminste 85% natuurlatex) bijvoorbeeld van Swissflex of Kreamat
  • visco elastische matrassen bijvoorbeeld van Tempur of Ergovital
  • een waterbed met een 100% stabilisatie en thermisch geharde fiberlagen
  • een op maat ingestelde matras uit koudschuim (op basis van soya) bijvoorbeeld van Leticia Modular
DOE DE SLAAPTEST

Er zijn genoeg mogelijkheden om de kwaliteit van je slaap (drastisch) te verbeteren. Ook de bedbodem speelt hierbij een belangrijke rol. Een element dat vaak onderschat wordt. Dit omdat de meeste bedbodems vaak te oud en versleten zijn. Besteedt bij de aanschaf van een nieuwe matras dus ook voldoende aandacht aan de bedbodem. Lees hierover ook onze blogpost ‘De 3 gevaren van een versleten lattenbodem, Doornroosje kent ze’.

NEEM EEN GOED GEÏNFORMEERDE BESLISSING BIJ DE AANKOOP VAN EEN MATRAS

Om dit te doen hebben we een handig GRATIS rapport geschreven over de 6 meest gemaakte fouten bij de aanschaf van een matras of bed. En hoe deze te voorkomen. Dit rapport kan je hier downloaden: www.Happy2Sleep.be.

 Wil je ook een goed geïnformeerde beslissing nemen bij de aanschaf van een nieuwe matras? Neem dan contact met ons op: tel. 03 385 31 21. Of abonneer je op deze blog. Je kunt hier ook altijd online een afspraak maken.

Lees ook ‘7 fabeltjes over hernia en rugklachten’

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *