Silk Couture, zijde dekbedden met passie

Zijde is één van de beste vezels die de natuur ons cadeau doet. Silk Couture vervaardigt dekbedden, kopkussens en bedtextiel, allemaal in zijde.

Silk Couture:
· zijden dekbedden van topkwaliteit.
· slapen onder zijde voelt hemels.
· goed voor een gezond slaapklimaat.

Onder een zijden dekbed slapen is een unieke ervaring. Het voelt aan als een tweede huid die zich zalig zacht rond je lichaam wikkelt. Sleepwise Schilde heeft de grootste zijde collectie van België! Kom daarom even bij ons langs. Wij tonen je de mooiste kleurencombinaties om je bed aan te kleden. Je slaapkamer krijgt er zeker een extra ‘touch’ door. Een lust voor het oog, zeg maar!

Zijde is één van de beste vezels die de natuur ons cadeau doet. Silk Couture vervaardigt dekbedden, kopkussens en bedtextiel, allemaal in zijde.

Van je passie je beroep maken. Dat deden Lei Zhang en Uwe Mollidor, de twee founders achter Silk Couture. Beiden delen hun passie voor zijde, één van de mooiste textielstoffen sinds jaren. Lei Zhang was als kind in China al verliefd op deze hemelszachte textielstof. Reeds meer dan 5.000 jaar produceert men zijde in China. Silk Couture heeft er vandaag productie-eenheden in provincies waar het verwerken van zijde al jaren ‘the way of life’ is. Voor deze inwoners is zijde produceren niet alleen een bron van inkomsten maar een structureel deel van hun leven.

DOE DE SLAAPTEST

Hoe wordt zijde gemaakt?
De zijderups die hoofdzakelijk in moerbeibomen vertoeft, maakt cocons voor de verpopping. Elke cocon bestaat uit een lange draad van wel 1,6 km. Het zijn die draden die op een haspel gewonden worden om ze tot strengen zijde te maken. Met deze strengen weeft men zijde. Het maken van zijde is een zeer tijdrovende bezigheid die met heel veel zorg moet uitgevoerd worden. Maar het is en blijft een stof met heel veel troeven. Ook voor slaapproducten zoals dekbedden.

Wat zijn de voordelen van een zijden dekbed?
Zijde regelt heel goed de temperatuur in bed. Zijde bevat unieke isolerende eigenschappen. Bij een koude nacht zal je het al snel enkele graden warmer onder je dekbed hebben. Maar tijdens een zwoele zomernacht stoot zijde de warmte af.
Een zijden dekbed heeft een hoge vochtregulatie. Dit is een absoluut voordeel voor mensen die gemakkelijk zweten tijdens de nacht. Dames in de overgang bijvoorbeeld zijn zeker gebaat met een zijden dekbed.
Voor astmapatiënten of mensen met huisstofmijt allergie is een zijden dekbed zeker ook een aanrader. Zijde trekt namelijk geen stof aan en is een 100 % natuurlijk product.Ook bijzonder is dat je een zijden dekbed niet vaak hoeft te wassen, net omdat het geen vuil of stof aantrekt.

Kom langs! Wij helpen u graag verder met excellent advies rond de Silk Couture zijden dekbedden.

Natascha Wouterson
Wake up Happy

Alles wat je moet weten over dekbedden

Een passend dekbed met de juiste vulling is enorm van belang! Als je dit ebook hebt gelezen, wordt het kiezen van het juiste dekbed heel gemakkelijk. Je ontdekt of je beter kiest voor dons of synthetisch. Of wat bijvoorbeeld de voordelen zijn van een kameelharen dekbed. Veel leesplezier!

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *