Waarom een kameel zo goed kan slapen…

Een kameelharen dekbed, een aanrader!
De dekbedden zijn er in vele soorten en maten. De meest populaire zijn nog altijd dons -en synthetische dekbedden. Daarnaast zijn er de veel minder bekende kameel -en cashmere dekbedden. Beide dekbedden zijn gemaakt van natuurlijke vezels.

Doordat de natuurlijke vezels ademen, zijn natuurdekbedden enorm vochtregulerend en dus een aanrader voor wie makkelijk transpireert. Ze zijn ook uitermate isolerend. Een bijkomend voordeel is dat ze vanzelf ventilerend en elektrostatisch neutraal zijn. Ze ‘knetteren’ dus niet. Helaas zijn natuurdekbedden niet geschikt voor personen die allergisch zijn voor huisstofmijt.

Kamelen leven in warme en soms zeer warme gebieden. Gebieden waar de temperatuur gemakkelijk kan variëren van -10°C tot +40°C. Dekbedden gemaakt van kameelhaar zijn dan ook “koel” in de zomer en heerlijk warm in de winter. Bovendien zijn deze dekbedden aangenaam licht.

DOE DE SLAAPTEST

Veel mensen associëren namelijk warmte met gewicht. Een goed warm dekbed hoeft dus niet zwaar te zijn.

Wel zijn er vele soorten en kwaliteiten in kameelharen dekbedden. En niet alle kameelharen dekbedden zijn van goede kwaliteit. De dekbedden van Traumina zijn nog altijd onze favoriet. De firma Traumina maakt al jaren dekbedden van zeer hoge kwaliteit. Dit geldt ook voor de cashmere dekbedden. Kom langs in een van onze winkels en maak kennis met het kameelharen dekbed. Echt een aanrader!

Ik vertel je graag meer over de dekbedden van Traumina en de verschillende uitvoeringen die we in huis hebben. Kom gerust langs!

Natascha Wouterson
Wake up Happy

Donsdekens, dit moet je weten

Weet jij waarom je je dons niet moet laten reinigen bij de droogkuis of stomerij? In dit ebook ga je dit en nog veel meer ontdekken over donsdekens.

E-book
Sending

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *