1 krachtige techniek om tot rust te komen en makkelijker in te slapen

Wist je dat er een speciale ademhalingstechniek bestaat die onmiddellijk je stressniveau laat dalen én je helpt om meteen in te slapen? Echt, de techniek bestaat. En ik leg je in deze blog post uit hoe je hem onder de knie krijgt zodat je sneller kan inslapen.

The oxygen advantage

The oxygen advantage of ook wel ‘het voordeel van zuurstof’ is een fantastisch boek van Patrick McKeown. Daarin worden allerhande wetenschappelijk bewezen ademhalingstechnieken beschreven die je kunnen helpen in je dagelijkse leven en dus ook om beter in te slapen. Heb je je al afgevraagd waarom je twee kleine neusgaten hebt in plaats van één groot? Haha, vast niet! En toch is het een belangrijk gegeven. Er is namelijk een groot verschil tussen je linker- en je rechter neusgat. Ademen door je linker neusgat geeft je een rustgevend effect. Adem je door je rechter neusgat, dan krijg je meer energie. Uiteraard adem je meestal door beide neusgaten tegelijkertijd. Je zou kunnen stellen dat je dan in balans bent. 🙂 Maar eigenlijk is het zo dat je lichaam zonder dat je je daar bewust van bent, zeg maar op automatische piloot, handig gebruik van maakt en je zo laat ademen dat je er een natuurlijk voordeel uit haalt.

DOE DE SLAAPTEST

Help je lichaam om in te slapen door juist te ademen

Automatische piloot allemaal goed en wel, maar een handje toesteken kan zeker geen kwaad. Door je lichaam als je in bed ligt een handje te helpen om juist te ademen, val je makkelijk in slaap. Dat doe je door heel bewust door je linker neusgat te ademen. Door enkel door je linker neusgat te ademen kalmeer je je sympathische zenuwstelsel. In mensentaal wil dat gewoon zeggen dat je spanningen en stress verdwijnen en met die spanningen ook die typische angstgedachten geen kans meer krijgen om de overhand te nemen.

Hoe doe je dat, door je linker neusgat ademen?

Haha, ik hoor je al denken…, strak plan! Maar hoe doe je dat, enkel door je linker neusgat ademen. Wel, dat doe je zo:

  • Plaats je rechterwijsvinger op je rechter neusvleugel
  • Druk je rechter neusvleugel zachtjes dicht
  • Adem diep in door je linker neusgat
  • Hou je adem even vast
  • Adem langzaam door je linker neusgat weer uit

Doe dit enkele keren na elkaar en je zal merken dat de spanning vermindert, elke keer als je uitademt. Deze ademhalingsoefening is uiterst efficiënt én met een instant resultaat. Hoe langer je de oefening doet, hoe meer je van je spanningen afraakt.

DOE DE SLAAPTEST

Ik ben echt dol op zo’n eenvoudige technieken die je sneller laten inslapen. Dit is een oefening waar je niks voor nodig hebt, enkel de wetenschap dat ze bestaat en de openheid van geest om ze ook effectief toe te passen. Wil je nog meer natuurlijke technieken leren kennen waardoor je sneller in slaap valt? Download dan het gratis E-book met de 18 beste slaaptips op aarde. Met deze 18 tips val je vanaf nu meteen in slaap! Wil je zien hoe ik zelf de techniek toepas? Kijk dan even naar de vlog die aan deze blog post is voorafgegaan. En deel ook dit artikel, tenzij je vrienden hebt met maar één neusgat natuurlijk! 🙂

Misschien vind je dit ook interessant:

Kameelharen dekbed, een nieuwe hype?

Kost een waterbed niet veel stroom?

Bron: 1 krachtige techniek om tot rust te komen en makkelijker in te slapen

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *