De beste en slechtste snacks voor het slapengaan

Nog snel even langs je favoriete frituur om dat hongertje te stillen? Mmm, lekker! Maar geen goed idee net voor je gaat slapen, want dan ga je gegarandeerd onrustig slapen. Welke snack is dan wel goed?

Trop is te veel!

Dat is eigenlijk de perfecte samenvatting van hoe je het beste met voeding en snacks omspringt voor je gaat slapen: alles waar een te voor staat, gaat je nachtrust verstoren. Het is met andere woorden eenvoudiger om je uit te leggen wat je best gaat vermijden:

  • Te laat eten. Houd als algemene regel aan dat je niet meer eet na 8 uur ’s avonds. Dan zijn je lichaam en je darmen namelijk al in rusttoestand. Eet je toch nog, dan moete je lichaam nog zwaar gaan werken om je eten te verteren waardoor je moeilijk in slaap raakt en erg onrustig gaat slapen.
  • Te zwaar of te vettig eten. Zware voeding zoals veel vlees of te vet eten zoals frietjes met allerhande sauzen en frituursnacks gaan je lichaam erg belasten. Het gevolg? Een rusteloze nacht.
  • Te spicy eten. Spice up your life? Tuurlijk, we zijn helemaal mee, maar te pittig eten voor je net bed gaat heeft helemaal het tegenovergestelde effect. 🙁 Die pikante maaltijd vraagt erg veel inspanningen van je lichaam om dat verteerd te krijgen. Je gaat ook hiermee een turbulente nacht tegemoet. Bovendien heeft pittig eten vaak als neveneffect dat je het ook nog erg warm krijgt. Nog iets wat helemaal niet goed is wil je rustig in slaap vallen.

Netjes in balans

Uiteraard is het niet de bedoeling dat je met honger gaat slapen. Of dat je die lekkere Indische curry of de overheerlijke frietjes van de frituur uit je buurt achterwege laat. Het leven is er om van te genieten. Maar je slaap is er om je levenskwaliteit te verbeteren. En dat doe je door je bewust te zijn van wat goed is voor je nachtrust. Een klein beetje bijsturen door vroeger te eten of die erg pikante schotel eerder ’s middags te nuttigen, maakt een groot verschil. De natuur zorgt er eigenlijk voor dat je lichaam als vanzelf in een soort van ‘slaapmodus’ terechtkomt. Het enige wat jij moet doen is dat proces niet tegenwerken door bijvoorbeeld de verkeerde snacks op het verkeerde moment te gaan nuttigen.

DOE DE SLAAPTEST

Heb jij ook vrienden die na een nachtje stappen nog snel even een shoarma gaan eten en dan slecht slapen? Deel dit artikel en tag hen! Misschien help je hen om de volgende keer wel van een goede nachtrust te genieten. Of heb je juist een schitterende tip waar jij super heerlijk van in slaap valt? Deel die onder deze blog! Ik ben dol op goede slaaptips. Want ja, goed slapen – en bij uitbreiding beter slapen – is mijn passie. Want van beter slapen ga je intenser leven. En dat is toch waar het om draait, niet? Wil je weten hoe jij je slaapkwaliteit kan optimaliseren? Doe dan de slaaptest! En kijk ook nog even naar de vlog die als inspiratie heeft gediend voor dit artikel.

Misschien vind je dit ook interessant:

Jij te koud, hij te warm in bed? Hier is de ideale oplossing!
Een hoofdkussen kan je leven veranderen. Echt waar.
Bron: De beste en slechtste snacks voor het slapengaan

7 superfoods om nog beter te slapen

In dit ebook zul je lezen hoe je met bekende en soms minder bekende voedingsmiddelen je slaap naar het volgende niveau kan brengen. Ook als je momenteel minder goed slaapt, zal dit ebook je helpen en je ogen openen

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *