Beter Slapen met je iPhone?

Sinds kort is er een nieuwe applicatie beschikbaar op de iPhone: de app Sleep Cycle. Het is een applicatie die je slaap in de gaten houdt met behulp van een bewegingssensor. De app van Sleep Cycle registreert in welke slaapfase je zit. Het mooie is, dat deze iPhone app, je op het juiste moment (hopelijk) uitgerust wakker maakt. Als je de Applestore mag geloven, zijn er veel positieve gebruikerservaringen.

Sleep Cycle laat je iPhone werken als een soort bewegingssensor op je matras (zie afbeelding). De applicatie bepaalt vervolgens in welke slaapfase je zit. Het is belangrijk dat de iPhone naast het hoofdkussen wordt geplaatst en de iPhone op vliegtuigmodus wordt ingesteld. Op deze manier is het mogelijk dat de sensor jouw bewegingen op de matras kan registreren die je veroorzaakt tijdens je (lichte) slaapfases. Na een aantal nachten herkent Sleep Cycle je slaappatroon en kan het voorspellen wanneer je het meest uitgerust wakker wordt. De iPhone app wekt je binnen een tijdsspanne van een half uur voordat je uiterlijk moet opstaan.

DOE DE SLAAPTEST

Er zijn reeds meerdere initiatieven zoals deze op de markt. De Axbo slaapfasen wekker is zo´n voorbeeld. Deze wekker kost ca. € 175 ,-. Veel voordeliger is de Sleep Cycle app voor € 0,79 te downloaden. Zeker de moeite waard als je veel op reis bent. Wellicht veel handiger dan de wake-up call in het hotel.

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *