Boxsprings er is zoveel keuze, waar moet ik beginnen?

Er zijn erg veel verschillende boxsprings op de markt. Er is niet alleen een groot aanbod van merken, maar ook een groot verschil in kwaliteit tussen de verschillende boxsprings. Bij Sleepwise hebben we als principe dat we graag keuzestress willen vermijden bij onze klanten. Dat doen we onder andere door een uitgelezen selectie boxsprings aan te bieden, maar vooral door onze klanten uitgebreid en op een persoonlijke manier te informeren. De beste keuzes zijn goed geïnformeerde keuzes. Daarom vind je in dit artikel een glasheldere uitleg over wat het verschil is tussen de diverse soorten boxsprings. Welke boxspring kiezen?

 

DOE DE SLAAPTEST

De klassieke boxspring

Als je kiest voor een klassieke boxspring in een kwalitatieve uitvoering, dan kijk je naar een boxspring met pocketveren die is onderverdeeld in 5 zones:

  • De schouderzone moet kunnen ‘wegzakken’, want je schouders zijn breder dan de rest van je lichaam, waardoor ze er wat uitsteken. Daarom heeft een goede boxspring zachte pocketveren in de schouderzone.
  • Aan je hoofd- en voeteneinde heeft je boxspring matras idealiter dan weer medium pocketveren. Want je hoofd en je voeten wegen iets zwaarder.
  • In de lendenzone – waar 40% van je lichaamsgewicht zit – biedt je matras je een betere ondersteuning omdat je daar absoluut niet mag doorzakken.
  • Je heupen krijgen een gemiddelde ondersteuning, zeker bij vrouwen, want je heupen moeten lichtjes in je matras kunnen wegzakken, wil je in een mooie, rechte lijn liggen. En dat is noodzakelijk voor de goede gezondheid van je wervelkolom.

De boxspring met instelbare schouderzone

Heb je schouderklachten? Of ben je breedgeschouderd en wil je nekklachten voorkomen? Dan heeft Kreamat een aangepaste boxspring. Deze boxspring bestaat voornamelijk uit pocketveren, maar met een extra zachte schouderzone uit natuurlatex. Dat voorkomt dat je te veel tegendruk ervaart op je schouders omdat die onvoldoende kunnen wegzakken in je matras. Daardoor komt je nek scheef te liggen en krijg je op termijn last van nekklachten of migraine. Een goede reden om in deze combinatie te investeren dus!

DOE DE SLAAPTEST

 

De boxspring met individueel instelbare modules

Voor wie op zoek is naar maatwerk bieden slaapspeciaalzaken ook een boxspring met individueel instelbare modules aan. Concreet betekent dat dat je nieuwe boxspring in elk van de slaapzones volledig wordt ingesteld op jouw lichaam én je favoriete slaaphouding. Het ultieme slapen op maat dus, want een betere ondersteuning vind je niet. De boxspring ‘Slapen à la Carte’ van Kreamat biedt je op die manier 50 ligcombinaties aan. Flexibeler slapen bestaat haast niet. Een bijkomend voordeel van de losse boxspring modules is dat je ook de mogelijkheid hebt om één enkele module te vervangen, bijvoorbeeld als je na een ingreep een andere slaapbehoefte hebt.

In essentie zijn boxsprings in deze 3 categorieën ingedeeld. Ga je een nieuwe boxspring kopen? Dan maakt dit overzicht het meteen al een pak eenvoudiger om te bepalen welke richting je wil uitgaan. Het moeilijkste wordt vermoedelijk nog kiezen welke afwerking je nieuwe boxspring moet krijgen. Want dat is maar een van de vele voordelen van boxsprings: door de keuze uit vele kleuren en stoffen kan je ervoor zorgen dat je boxspring perfect geïntegreerd wordt in het interieur van je slaapkamer.

Slaap je al op een boxspring en heb je nog meer tips? Laat het weten onder dit artikel. Of heb je vrienden die er niet bepaald uitgeslapen uitzien? Deel dan deze blog. Zo help je hen te informeren over het belang van een goed bed voor een gezonde nachtrust. De inspiratie voor dit artikel hebben we gehaald uit een vlog die je hier kan bekijken.

 

DOE DE SLAAPTEST

Misschien vind je dit ook interessant:

Heb jij last van nek- of schouderpijn? Lees dit dan even
Nieuwe boxspring kopen? Loop niet het risico om Carpe Diem Beds of Sweden te vergeten

Bron: Boxsprings er is zoveel keuze, waar moet ik beginnen?

 

 

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *