Buikslapen, doe er iets aan voordat het te laat is!

Buikslapen is een veelvoorkomende slaaphouding. Het ontstaat vaak in de kindheid en nadat deze slaaphouding is “ingeslepen” dan is het zeer lastig om het weer af te leren. Een andere mogelijkheid is dat mensen slapen op een te harde of versleten matras. In dit geval is buikslapen “ontwijkgedrag”. Slapen in zijligging is dan pijnlijk aan schouder en heup. De oplossing: buikslapen. Niet zo´n goede keuze. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die beseffen dat buikslapen niet goed is. Zonder hier een relaas te houden over de gevolgen voor de ruggenwervel (lordose en kyphose), kunnen wij dit alleen maar toejuichen.

Op het internet vind je de mooiste verhalen over hoe je buikslapen kunt afleren. Nu is er een hele simpele methode die ook nog doeltreffend is ook. Ook wel de “tennisbalmethode” genoemd. Hoe werkt het? Naai een washandje op de voorkant van je pyjama of nachthemd ter hoogte van de onderzijde van het borstbeen. Zorg dat je nachthemd ´s nachts goed op zijn plaats blijft zitten. Steek in het washandje 1 tennisbal en je zult merken dat slapen op je buik ineens niet meer zo aangenaam is.

DOE DE SLAAPTEST

Ben jij het buikslapen ook beu? Dan is dit de ideale gelegenheid. Momenteel werken wij van Sleepwise aan een prototype van een dergelijk nachthemd met tennisbal. Hiervoor zoeken wij nog een aantal “proefslapers” om het prototype te testen. Wil jij ook weer goed slapen zonder rug- en/of nekklachten? Reageer dan verblijvend op deze post en laat je gegevens achter. Wij nemen dan contact met je op om de verdere details te bespreken om proef te slapen met het nachthemd met tennisbal. Eindelijk weer lekker slapen!

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

51 Reacties

 1. Ik was vroeger een zijslaper maar mijn arm begon te tintelen sindsdien ben ik een buikslaper maar ik kan jammergenoeg deze methode niet toepassen want ik kan geen pyjama verdragen eigenlijk niets van kledij maar snachts irriteerd het Me erger

 2. Jemig! Ben best geschrokken dat een slaaphoduing zoveel gevolgen kan hebben. Chiropraktiker Seydoux in Den Haag las mijn slaaphouding af aan mijn skelet en mijn botten! Nu nog van het buislampen af! Ik hou me ook aanbevolen voor het t-shirt of nachthemd. Dank voor de info.

 3. Hallo,

  Slaap al jaren op mijn buik met veel rug en nekklachten als gevolg . Lees hier nu net dat je kan afleren . Ook mijn osteopaat heeft mij gezegd dat het dringend tijd is dit af te leren maar ik verval snel in mijn oude gewoonten. Is dit t-shirt al te krijgen eventueel op proef ? Wil het echt wel uitproberen want maandelijks naar de ostepoaat kost ook veel geld !

 4. Ik heb al 15 jaar last van mijn onderst wervels, helaas blijf ik op mijn buikslapen. Ik zou graag meedoen. Ik lig soms uren wakker als ik op mijn rug of zij wil liggen, en val pas in slaap als ik weer op mijn buik ga liggen.

 5. Ik hoop dat jullie mij nog willen en kunnen helpen. Ik ben een hardnekkige buikslaper en heb van alles geprobeerd. nu ben ik geconfronteerd met een dubbele nekhernia met uitval aan de rechterzijde. Ik zit in de medische molen om naar een oplossing te kijken voor mijn nek, maar he buikslapen werkt zeker niet positief. Kan ik op een of andere manier nog aan het programma meedoen?

  Grt,
  Rene

 6. Ik
  Zou heel graag proefpersoon willen zijn om het buikslapen af te leren. Vanmorgen nog in beddenzaak geweest voor het kopen van een nieuwe topper. Niets helpt)-: me onderrug doet vreselijk zeer en niets helpt

 7. Is het prototype al af of worden er nog proefslapers gezocht. Na 6 maanden nek/oor/migraine klachten probeer ik van het buikslapen af te komen. Hiervoor wil ik van alles uitproberen

  1. ik wil van buikslapen af mede doordat ik en slaap apneu heb en met het masker op slaap ik zelfs nog op mijn buik heeeeeeeeeeeeeel vervelend

    1. Beste Loes, volhouden !! Je bent op de goede weg. Je lichaam heeft een bepaalde periode nodig om oude gewoontes te doorbreken. Op de site van Happinez vind je een handig zogenaamd 100 dagen meditatieplan (http://bit.ly/1e3nRVJ), streep het woord meditatie door en maak er gezond slapen plan van. Visualiseer elke dag dat je bewust op je rug- en of zij geslapen hebt en hang het plan in je badkamer aan de spiegel. Zo kun je zien dat je op de goede weg bent. Hou moed, na 100 dagen ben je blij dat je van het buikslapen af bent. We zouden het super vinden als je ons van je vorderingen op de hoogte houdt
     Natascha

 8. Mijn rugklachten komen door een instabiel bekken. Hard aan het oefenen, manuele therapie, maar heb nu gemerkt dat mijn klachten voor een groot deel worden getriggerd door het buikslapen wat ik soms onbewust doe. Zou graag het t-shirt willen proberen!

 9. Ik zou het ook graag is willen uitproberen. Krijg regelmatig last van mn borstbeen na een nachtje slapen. Ik heb ook een hele slechte rug, dus moet het echt afleren!

 10. Al 3 jaar vaak regelmatig last van m’n onderrug. Rugoefeningen, diclofenac pijnstillers, nieuw matras sinds enkele maanden maar het gaat maar niet over.
  Tot dat ik ging Google’en op buikslapen en rugklachten en ja daar is het antwoord. Er ging echt een wereld voor me open dat de oorzaak weleens aan het buikslapen kan liggen.
  Gezien dat ik pas 27 ben en er al 3 jaar last van heb moet ik er nu echt vanaf komen. Ik wil me dan ook graag aanmelden voor de proef!!

 11. Ik zou graag van het buikslapen af willen komen. Heb steeds meer last van pijnlijke nekspieren. Graag wil ik deelnemen aan jullie proef. Ik heb maat 46 xl.

 12. Hallo, ik wil ook graag gebruik maken van het T-shirt. Kan alleen in slaap vallen op mijn rug. Maar helaas gaan daar steeds meer rugklachten mee gepaard. ‘s Morgens is het op zijn ergste, in de loop van de dag wordt het weer wat beter.

 13. Rugklachten, ja! En al ongeveer 50 jr een buikslaper. Daar moet ik dus wat mee, maar hoe verander je dat? Nu lees ik dit verhaal. Draag nooit slaapkleding dus dat wordt dubbel wennen, maar het is de moeite om uit te proberen. Toch? Kan ik als testpersoon dienen?

 14. Geldt dit aanbod nog steeds? Ik heb al maanden rug en nekklachten, volgens de fysio veroorzaakt door buikslapen. Ik doe graag mee ad test!

 15. Hallo, graag zou ik willen weten of dut wellicht voor mij ook een oplossing is. Nadat ik bijna 4 jaar geleden van mijn zoon ben bevallen heb ik last van lage rugklachten en ben ook een buikslaper. Een nieuw bed en een nieuw waterbed hebben tot op heden nog geen oplossing geboden. Onderzoeken bij de HA, zieknhuis en zelfs een rugpoli hebben ook geen oplossing gegeven. Nu na zoveel jaar begin ik het toch echt beu te worden en wil niet eens meer slapen om geen pijn te hebben. Ik hoor graag of ik nog in aanmerking kan en mag komen voor uw onderzoek.

  1. Hallo, ik zou deze graag willen testen. Ik heb zelf scoliose van 33 graden en loop ook met een holle rug. Ben momenteel hard aan het fitnissen. Maar slaap nog steeds op me buik. Dit is erg moeilijk om af te leren.

 16. In verband met forse nekklachten (op 24 jarige leeftijd!) wil ik het buik slapen afleren. Op dit moment ben ik zo gewend aan het slapen op mijn buik dat ik door een andere houding gewoon niet in slaap kan komen. Ik zou daarom graag mee willen doen.

 17. Mijn zoon van 17 heeft een lichte vorm van scoliose. Hij slaapt ook op zijn buik wat dus in zijn geval helemaal niet goed is. Deelname aan deze proef willen we dus heel graag!

 18. Hey,
  Bovenstaande klachten klinken me zeer bekend in de oren. Ik ben ook een steevaste buikslaper en heb meer en meer te kampen met rugklachten. Ik zou hierdoor ook zeer graag jullie prototype uittesten! Grtjs

 19. Ik zou graag van het buikslapen af willen komen heb een enorme zere rug. en loopt bij de therapeut wil fraag een rugslaper worden.zou graag het slaaphemd willen proberen. groetjes van silvia

 20. Hallo,

  Ik wil heel graag deelnemen aan jullie proef ik slaap al heel lang op mijn buik, ik heb steeds meer rugklachten en dit wijten ze aan het buikslapen. Maar het is moeilijk af te leren. Grt Antoine

 21. Hier nog een buikslaper die met chronische onderrugklachten kampt. Ik stel me ook graag beschikbaar als proefpersoon. Nek en rug hebben teveel te lijden. Mvg. Carel.

 22. Ook ik ben een vastgeroeste buikslaper die zich graag wil aanmelden als proefpersoon. Heb veel last van nek, schouder en rugklachten. Ben heel benieuwd. Mvg Mya.

 23. Margreet,
  Ik slaap ook elke dag op mij buik en wordt elke dag met pijn in mij rug wakker. Kan ik ook nog meedoen als proefpersoon want ik zou graag het buikslapen willen afleren , maar op heden wist ik niet hoe , totdat ik dit las over het T shirt

 24. Ik wordt geregeld met pijn in mij onderrug wakker en slaap structureel op mijn buik. Nu ben ik op zoek naar een nieuw bed en kreeg in de winkel het advies om hoe dan ook mijn buikslaap gedrag af te leren. Even zoeken op het internet en daar kwam ik deze tip tegen! Fantastisch! ik zou me hierbij graag willen aanmelden als proefpersoon. Ik heb maat M. Groet, jaap

  1. Dag Jaap,
   Heel fijn dat je reageert op onze oproep. Buikslapen leer je inderdaad het best af. Wij hebben genoteerd dat je een Medium wil. Maar bezorg ons nog even je adresgegevens op info(at)sleepwise.be. We verzamelen nu alle gegevens van onze verschillende proefslapers en laten dan het juiste aantal T-Shirts produceren. Zodra ze klaar, sturen wij jouw T-Shirt op. Alvast bedankt en tot gauw. Natascha, Sleepwise, Wake up Happy.

 25. Ik ben, al sinds ik baby was, een echte buikslaper. Ik ben er nu 22. Met deze houding slaap ik meestal rustig in, maar ik word dan ‘s morgens wel wakker met een pijn in de rug.

  Ik zou deze slaaphouding ook graag willen afleren. Daarom zou ik ook graag de t-shirt proberen.

  1. Dag EB,
   Heel fijn dat je reageert op onze oproep. Buikslapen leer je inderdaad het best af. Momenteel zijn we volop bezig met het bestellen van de T-Shirts. Daarom willen we graag weten of je graag een Small, Medium, Large of X-Large shirt wenst.
   Bezorg ons deze informatie samen met je adresgegevens even op info(at)sleepwise.be. We verzamelen dan alle gegevens van onze verschillende proefslapers en laten dan het juiste aantal T-Shirts produceren. Zodra ze klaar, sturen wij jouw T-Shirt op. Alvast bedankt en tot gauw. Natascha, Sleepwise, Wake up Happy.

 26. Ik zou ook wel heel graag mee willen doen, ik probeer al jaren van het buikslapen af te komen, ben al regelmatig van kussen veranderd maar niets hept. Ook mijn beide kinderen slapen inmiddels helaas op de buik. Ik heb zelf al jaren lang last van mijn kaakspieren en de laatste tijd krijg ik ook steeds meer last van mijn nek. Hoog tijd om het af te leren dus! In de beddenwinkel adviseren ze ook de tennisbal, ben dus reuze benieuwd.

  1. Dag Ingrid, Heel fijn dat je reageert op onze oproep. Buikslapen leer je inderdaad het best af. Momenteel zijn we volop bezig met het bestellen van de T-Shirts. Daarom willen we graag weten of je graag een Small, Medium, Large of X-Large shirt wenst.
   Bezorg ons deze informatie samen met je adresgegevens even op info(at)sleepwise.be. We verzamelen dan alle gegevens van onze verschillende proefslapers en laten dan het juiste aantal T-Shirts produceren. Zodra ze klaar, sturen wij jouw T-Shirt op. Alvast bedankt en tot gauw. Natascha, Sleepwise, Wake up Happy.

 27. Ik wil graag meedoen. Ik ben een buikslaper en ik heb sinds een aantal maanden steeds meer last van mijn nek en rug.

 28. ik zou ongelooflijk graag proefpersoon zijn!! deze morgen kine gehad, allemaal mijn rugspieren zijn verzwakt, oververmoeid terwijl er geen acute hernia aanwezig is. Toen ik mijn kinesist vertelde dat ik op mijn buik slaap, vielen alle puzzelstukjes op zijn plaats. hij verzocht mij vooraleer een rugspecialist te raadplegen mijn slaapgedrag aan te passen waarbij ik de tip kreeg een tennisbal te gebruiken. Ik ben dus reuzebenieuwd indien dit mijn redding zou kunnen zijn. Ik zal inderdaad ook mijn jongste dochter moeten waarschuwen over hetzelfde probleem

  1. Beste Els, Wat een positief bericht! En hopelijk kunnen we je belofte inlossen. Wat voor maat van T-shirt draag je normaal gesproken? Zoals je misschien al gelezen hebt, dient het prototype een beetje te worden afgestemd op jouw persoon. Het slaaphemd (soort van T-shirt) mag nl. niet te losjes zitten. Je kan ons ook een email sturen op info(at)sleepwise.be om je adresgegevens ed door te geven. We horen graag en tot gauw Natascha, Sleepwise, Wake up Happy!

 29. Beste SleepWise, Sinds mijn geboorte ben ik een echte buikslaper. Toen wij laatst nieuwe matrassen kochten kreeg ik er een nieuw kussen bij, waarmee ik op mijn buik nauwelijks adem kon halen. Hierdoor merkte ik hoe slecht deze houding eigenlijk is, maar ook hoe slecht ik sliep omdat ik op mijn zij of rug moest liggen. Ik zou daarom graag meedoen om het buikslapen voor eens en altijd af te leren!

  1. Beste Gert, wat een goed voornemen! Wat voor maat van T-shirt draag je normaal gesproken? Zoals je misschien al gelezen hebt, dient het prototype een beetje te worden afgestemd op jouw persoon. Het slaaphemd (soort van T-shirt) mag nl. niet te losjes zitten. Je kan ons ook een email sturen op info(at)sleepwise.be. We horen graag en tot gauw Natascha, Sleepwise, Wake up Happy!

  1. Beste Roel, dank voor je reactie. Leuk dat je wilt meedoen. Het prototype stemmen we graag nog af op jouw persoon. Het slaaphemd (soort van T-shirt) mag nl. niet te losjes zitten. Wat voor maat van T-shirt draag je normaal gesproken? We horen graag en tot gauw Natascha, Sleepwise, Wake up Happy!

 30. Ik ben een buikslaper en mijn zoontje van 2 ook.Ik ben een moslima en vanuit de islaam mag je officieel niet op je buik slapen. Helaas is t me tot op heden niet gelukt het te veranderen.Nu ook mijn zoontje een buikslaper is vind ik t tijd hier wat aan te doen.Ik doe dus graag mee.

  1. Beste, dank voor je reactie. Leuk dat je wilt meedoen. Het prototype stemmen we graag nog af op jouw persoon. Het slaaphemd (soort van T-shirt) mag nl. niet te losjes zitten. Wat voor maat van T-shirt draag je normaal gesproken? We horen graag en tot gauw Natascha, Sleepwise, Wake up Happy!

   1. Beste, Je hebt je aangemeld als proefslaper om het prototype van onze anti-buikslaap T-shirt uit te testen. Wij danken je hiervoor. Momenteel zijn we volop bezig met het bestellen van de T-Shirts. Daarom willen we graag weten of je graag een Small, Medium, Large of X-Large shirt wenst.
    Bezorg ons deze informatie samen met je adresgegevens even op info(at)sleepwise.be. We verzamelen dan alle gegevens van onze verschillende proefslapers en laten dan het juiste aantal T-Shirts produceren. Zodra ze klaar, sturen wij je jouw T-Shirt op. Alvast bedankt en tot gauw. Natascha, Sleepwise, Wake up Happy.

  1. Beste Liesbeth, dank voor je reactie. Leuk dat je wilt meedoen. Het prototype stemmen we graag nog af op jouw persoon. Het slaaphemd (soort van T-shirt) mag nl. niet te losjes zitten. Wat voor maat van T-shirt draag je normaal gesproken? Kan het zijn dat je zoontje op een (te) harde matras ligt. En slaapt hij met of zonder kussen? We horen graag en tot gauw Natascha, Sleepwise, Wake up Happy!

  1. Beste Andre, dank voor je reactie. We hebben nog wat gegevens van je nodig om het prototype om het buisklapen af te leren op jou af te stemmen. Het slaaphemd (soort van T-shirt) mag nl. niet te losjes zitten. Wat voor maat van T-shirt draag je normaal gesproken? We horen graag en via mail kunnen we dan de nodige adresgegevens uitwisselen. Natascha, Sleepwise, Wake up Happy!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *