Buikslapen? Last van je nek? Hier de oplossing!

Buikslapers hebben het niet altijd even makkelijk om een geschikt hoofdkussen te vinden. In deze blog maak ik daar komaf mee door jullie 4 hoofdkussens voor buikslapers voor te stellen. Ik ga je ook vertellen waarop je moet letten bij je zoektocht naar een goed buikslaapkussen.

4 buikslaapkussens waar je lekker én gezond op slaapt

Hoe weet je of een hoofdkussen een goed kussens voor buikslapers is? Het belangrijkste waar je moet op letten is dat je nek niet te hoog komt te liggen. De reden daarvoor is dat je als buikslaper per definitie al voortdurend ‘scheef’ ligt omdat je je gezicht voortdurend wegdraait. Dat is erg nefast voor je tussenwervelschijven die de hele nacht enorm gekneed worden en zo een enorme spanning en druk op de zenuwen in je nek creëren. Niet verwonderlijk dus dat buikslapers vaak wakker worden met nekpijn! Dus, regel nummer 1 voor hoofdkussens voor buikslapers: kies een dun kussen.

  1. Het Ombracio kussen van Tempur

Dit is echt een perfect kussen om op je buik te slapen. Het Ombracio kussen zakt op de juiste plaats in om een goede ondersteuning voor buikslapers te bieden. Naast het feit dat dit hoofdkussen je nek optimaal ondersteunt, heeft het een aangepaste en erg bijzondere vorm. Je kan dit kussen als het ware omhelzen. Ben je een buikslaper? Of deel je het bed met een buikslaper? Dan weet je meteen wat ik bedoel, buikslapers hebben vaak de neiging hun hoofdkussen te omhelzen en de vorm van het Tempur Ombracio kussen is daar met zijn speciale inkepingen helemaal aan aangepast.

  1. Het Brace of Escader kussen

Dit hoofdkussen is een heel dun hoofdkussentje dat je toch dat beetje ondersteuning biedt dat je nodig hebt. Je nek is goed ondersteund, zonder dat je te hoog ligt. Een lekker zacht hoofdkussen voor buikslapers!

  1. Het Butterfly kussen

Dit hoofdkussen is een goede keuze voor buikslapers die toch graag een ietsje vaster hoofdkussen hebben. Begrijp me vooral niet verkeerd, ook dit is nog altijd een zacht kussen, maar net dat tikkeltje steviger dan de andere kussens voor buikslapers. Uiteraard biedt ook dit hoofdkussens je de nodige, goede ondersteuning zonder dat je te hoog ligt.

  1. Het Staat kussen

Een heerlijk zacht hoofdkussen dat in principe werd ontwikkeld voor kinderen, maar prima geschikt is als hoofdkussen voor buikslapers. Dit hoofdkussen laat zich erg makkelijk manipuleren en knuffelen terwijl het een goede ondersteuning biedt.

DOE DE SLAAPTEST

Welk is het meest geschikte hoofdkussen?

Een hoofdkussen is iets erg persoonlijks, toch geldt voor iedereen de regel dat het belangrijk is dat je nek zo recht mogelijk ligt als je slaapt. Bij buikslapers is dat echt zo goed als onmogelijk. Juist daarom is een dun kussen kiezen erg belangrijk voor buikslapers. Nog beter is het buikslapen afleren! 🙂 Dan heb je misschien wel een ander hoofdkussen nodig en daarover lees je alles in mijn gratis E-book over hoofdkussens. Alle informatie die je nodig hebt om een geïnformeerde keuze te maken als je een nieuw hoofdkussen gaat kopen. Download het hier! En deel ook dit artikel, zo krijgen anderen ook meteen toegang tot het gratis E-book. Benieuwd naar hoe de 4 hoofdkussens voor buikslapers er uitzien? Ga dan even kijken naar de vlog die ik als inspiratie voor dit artikel heb gebruikt.

Misschien vind je dit ook interessant:

Slecht geslapen? Deze zag je niet aankomen

Te warm in bed? Een kameel, geit of rups is de oplossing.

Bron: Buikslapen? Last van je nek? Hier de oplossing!

Hoe je hoofdkussen kiezen?

Het klinkt misschien een beetje gek, maar een hoofdkussen kan je leven veranderen. In dit ebook ontdek je alles waarop je moet letten als je een kussen gaat kiezen. Of je nu een rug- zij- of buikslaper bent. Veel leesplezier.

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *