Donzen hoofdkussen na 1 jaar zo plat is als een vijg?

Overheerlijke, lekker zachte luxe. Zo voelt een donskussen als je er voor het eerst op gaat slapen. Helaas hoor ik wel vaker verhalen van mensen die zeggen dat hun donskussen na een half jaar zo plat is als een vijg. Weg heerlijke luxe! Hoe voorkom je dat je donskussen plat wordt?

3 kamers: 1 donskussen

Slechts 1 donskussen voor 3 kamers? Neen ;-), een 3-kamer donskussen! Dat is de oplossing voor je probleem. Slaap je graag op een donskussen, maar wil je voorkomen dat het na een jaar helemaal plat is? Kies dan voor een 3-kamer donskussen. Zo’n donskussen is opgedeeld in 3 delen (of kamers) om te voorkomen dat je donskussen plat wordt. Het middelste gedeelte van een 3-kamer donskussen is gevuld met veertjes die ervoor zorgen dat je kussen lekker zacht aanvoelt, zonder dat je het risico loopt dat het plat wordt na verloop van tijd. De buitenste 2 kamers zijn gevuld met dons, een zalige, zachte luxe!

De unieke eigenschappen van een donskussen

Naast het luxueuze gevoel en de heerlijke, ondersteunende zachtheid, biedt een donskussen nog meer voordelen. Een donzen hoofdkussen is:

  • prima ventilerend
  • vochtregulerend

Omdat de tijk meestal uit katoen is vervaardigd, slaap je in de regel op een volledig natuurlijk product. Let erop dat je een wasbare tijk bij je donskussen geleverd krijgt, zo hou je het extra hygiënisch.

Nog beter gepersonaliseerd met verschillende hardheden

Een goed hoofdkussen is essentieel voor een goede slaap. Hoe fijn je hoofdkussen aanvoelt, wordt onder andere mee bepaald door de hardheid van je kussen. Daarom vind je bij slaapspeciaalzaken ook 3-kamer donskussens in verschillende hardheden. Want hoe zacht of hoe hard een hoofdkussen moet zijn, is een erg persoonlijke zaak. Bij Sleepwise bieden we je daarom 3-kamer donskussens aan in 4 hardheden:

  • Soft
  • Medium
  • Firm
  • Extra firm

De regel is eenvoudig: hoe hoger de verhouding dons tegenover veertjes, hoe zachter je donskussen. Elke hardheid is even kwalitatief, het feit dat je op een bepaald donskussen beter slaapt, hangt volledig af van je persoonlijke voorkeur en eventueel van je slaaphouding.

DOE DE SLAAPTEST

Van proberen kan je leren

Een hoofdkussen kiezen is niet altijd eenvoudig. Daarom raad ik je aan om ALTIJD te komen proefliggen. Aan de hand van gerichte vragen wordt bepaald welke hoofdkussens het meest geschikt zijn. Daarna kan je de geselecteerde hoofdkussens ‘proberen’ in een situatie die zo veel mogelijk lijkt op de manier waarop je thuis slaapt, zelfs al is dat op een waterbed. Ben je nog altijd niet overtuigd? Bijvoorbeeld omdat je graag voor het eerst wil overschakelen naar een donzen hoofdkussen? Maak dan gebruik van het testkussenprogramma van Sleepwise. Je leest er alles over op deze pagina.

Hou je van het zachte gevoel van een donskussen, maar heb je negatieve ervaringen doordat je kussen zo plat als een vijg werd? Door erop te letten dat je een 3-kamer donskussen aankoopt, overkomt zoiets je niet langer. Deel ook dit artikel zodat je anderen laat weten hoe ze de luxe van een donzen hoofdkussen kunnen combineren met een blijvende veerkrachtigheid. Wil je er meer over weten? De inspiratie voor deze blog haalden we uit dit filmpje.

Misschien vind je dit ook interessant:

Nieuw hoofdkussen kopen, waarop te letten
Tempur hoofdkussen, welke moet ik kiezen?
Bron: Donzen hoofdkussen na 1 jaar zo plat is als een vijg?

 

 

Hoe je hoofdkussen kiezen?

Het klinkt misschien een beetje gek, maar een hoofdkussen kan je leven veranderen. In dit ebook ontdek je alles waarop je moet letten als je een kussen gaat kiezen. Of je nu een rug- zij- of buikslaper bent. Veel leesplezier.

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *