Drukverlagend slapen, waarom is dit belangrijk?

Je hebt ongetwijfeld al gehoord over drukverlagend slapen. Is het de zoveelste gezondheidstrend of is drukverlagend slapen écht belangrijk? En zo ja, waarom?

Minder druk betekent meer en betere rust

Drukverlagend slapen is een must! Hoe minder druk je op je lichaam krijgt, hoe rustiger je slaapt. Hoe dat komt? Druk creëert aan de uiteinden van je zenuwbanen informatie die naar je hersenen wordt gestuurd die zegt dat je je moet omdraaien. Doordat de hersenen die informatie ontvangen, ga je ook effectief woelen. Onbewust word je daardoor wakker en word je uit je slaap gehaald. Dat betekent dat je de volgende dag niet goed uitgerust wakker wordt.

DOE DE SLAAPTEST

Dit is geen IQ test

Een beetje ‘draaien en keren’ is wel goed. Dat zorgt er namelijk voor dat de vloeistof tussen je ruggenwervels goed wordt verdeeld, maar van zodra je te veel gaat woelen, is dat echt nefast. Scoor je 150? Bij een IQ test is dat indrukwekkend en behoor je tot de kleine elite van hoogbegaafde mensen. Als we het hebben over het aantal keren dat je je omdraait per nacht, is het tijd voor actie! Op een matras die niet drukverlagend is ga je makkelijk 120 tot 150 keer draaien per nacht. Dat is echt niet gezond.

Slapende handen?

Iedereen kent vast het gevoel wakker te worden met een ‘slapende’ hand of voet. Dat betekent dat je aders worden afgekneld waardoor de bloedtoevoer onvoldoende is. Omdat je bloed niet goed door je lichaam circuleert, worden je spieren ook onvoldoende doorbloed. Wat dat betekent? Je spieren verzuren en je wordt ’s morgens stijf wakker. Zo heb je makkelijk een kwartier nodig om je spieren weer soepel te maken of misschien lukt dat zelfs pas na een hete douche. Dat voelt niet alleen onprettig aan, het is ook gewoon slecht voor je fysieke gezondheid op termijn. Een drukverlagende matras helpt je om verzuring in de spieren én woelen te voorkomen. Zo word je uitgeslapen en energiek wakker.

 

Onder hoogspanning

Overdag staan we voortdurend onder spanning, fysiek en mentaal. We belasten ons lichaam door fysieke arbeid, intensief sporten of gewoon een verkeerde zithouding op kantoor. Ook mentaal gaan we vaak elke dag opnieuw tot het uiterste. Om dat te kunnen volhouden, heb je een échte nachtrust nodig. Je slaap is er om je batterijen opnieuw op te laden en je lichaam en geest te laten bekomen van de geleverde inspanningen. Je lichaam mag dan geen machine zijn, toch kan je het opgebruiken. Kortom, overdag is er al voldoende druk, ’s nachts moet die van je afvallen, letterlijk én figuurlijk. Drukverlagend slapen zorgt eerst en vooral voor een rustigere slaap, maar ook voor een betere doorbloeding. Drukverlagend slapen draagt met andere woorden bij tot een gezonde, broodnodige, verkwikkende slaap.

DOE DE SLAAPTEST

Het goede nieuws

Soms is het leven eenvoudig. Als je drukverlagend wil gaan slapen bijvoorbeeld. Want het enige wat je daarvoor moet doen is een drukverlagende matras aankopen. En omdat we het je graag makkelijk maken, komen we daar in een volgende blog uitgebreid op terug. Zo ben je niet alleen geïnformeerd over het belang van drukverlagend slapen, maar ook over welke drukverlagende matras het meest geschikt is.

Ongeacht de grootte van je IQ is kennis delen altijd wijs. Begin alvast met deze blog. J

Heb je vragen over drukverlagend slapen? Stel ze! Ik beantwoord elke vraag met evenveel enthousiasme, want een kwalitatieve slaap is mijn absolute stokpaardje. Kijk in afwachting ook eens naar de vlog die de basis heeft gevormd voor dit artikel.

Misschien vind je dit ook interessant:

Hard of zacht slapen?
De 18 beste slaaptips op aarde !
Bron: Drukverlagend slapen, waarom is dit belangrijk?

 

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *