Drukverlagende matrassen, welke moet ik kiezen?

Drukverlagend slapen is belangrijk, daar heb ik het in een eerdere blog al over gehad. Waarom is dat zo belangrijk? Onder andere voor een goede doorbloeding van je spieren en omdat je een betere nachtrust hebt doordat je minder vaak wakker wordt omwille van woelen en draaien. Maar hoe doe je dat, drukverlagend slapen? Juist, door te zorgen voor een drukverlagende matras!

Welke matrassen zorgen voor drukverlaging?

Er is veel keuze, dus een en ander hangt af van je persoonlijke voorkeur. Daarom geef ik je graag de voornaamste specifieke eigenschappen en voordelen van de verschillende drukverlagende matrassen mee. Ik houd het graag eenvoudig, dus krijg je een opsomming op basis van het materiaal waaruit de matras is samengesteld.

DOE DE SLAAPTEST

Latex – Natuurlatex matrassen

Latex is een soepel materiaal dat je super ondersteunt. In veel gevallen zijn latexmatrassen in 5 tot 7 zones ingedeeld voor een nog betere, meer gerichte ondersteuning. Het latex materiaal past zich aan het lichaam aan zonder een te grote druk uit te oefenen. Wil je graag een maximum aan elasticiteit een veerkracht? Kies dan voor natuurlatex! Dat is erg aangenaam want dat past zich het beste aan, maar herstelt zich ook erg snel.

Stel je de vraag in hoeverre die goedkope natuurlatex matras ook écht natuurlatex is! De kwaliteit van je natuurlatex matras wordt bepaald door de hoeveelheid natuurlatex die erin verwerkt zit. Hoe meer hoe beter! Helaas mag een verkoper al het label ‘natuurlatex’ gebruiken van zodra een matras voor 15% uit natuurlatex bestaat. Dat is een beetje zoals zeggen dat je nieuwe wagen een Porsche is omdat de hoezen het Porsche logo dragen. Kort door de bocht, om bij de auto-termen te blijven.

De tip van Sleepwise: Vraag altijd naar het percentage natuurlatex voor je een latex matras aankoopt. Vanaf 45 à 50% heb je een super slaapcomfort. Ga je voor de top? Dan is 85% het allerlekkerste slaapcomfort dat een natuurlatex matras je zal bieden.

Visco-elastische matrassen

Matrassen die vervaardigd zijn uit visco-elastisch materiaal reageren volledig op het gewicht van je lichaam en vormen zich naar je lichaam. Als je zo’n matras combineert met de juiste ondersteunende lattenbodem of schotelbodem heb je een perfecte ondersteuning. Dé naam waar je (terecht) meteen aan denkt bij visco-elastische matrassen is Tempur. Net als bij natuurlatex zijn er ook grote kwaliteitsverschillen in visco-elastische matrassen. Tempur is echt heel goed en biedt je 15 jaar garantie. Dat betekent dat je geen kuilen in je matras hebt na een paar jaar. Iets wat je bij een goedkope visco-elastische matras gegarandeerd overkomt!

Pocketveer-matrassen

De pocketveren die verwerkt zitten in pocketveermatrassen kan je induwen. Als je dat doet, geven die een tegendruk. Dat is de reden dat een pocketveermatras toch ietsje meer tegendruk geeft op je lichaam. Ik zeg altijd dat je dat kan vergelijken met het veertje van een balpen dat je indrukt tussen je vingers. Om daar een oplossing voor te bieden, verkoopt Sleepwise speciale pocketveermatrassen:

  • De interactive pocketveermatras bijvoorbeeld wisselt hogere en lagere pocketveren met elkaar af waardoor je een optimalere ondersteuning krijgt.
  • De soft-touch pocketveermatras heeft aan de bovenkant een dunner draadje. Dat gaat eventjes inzakken als je gaat liggen waarna de ondersteuning komt.
  • Het de boxsprings van Somnus zijn volledig handgemaakt en de matrassen bestaan uit verschillende lagen pocketveren: onderaan grote pocketveren die zorgen voor een goede basis. Dan iets kleinere pocketveren met daar bovenop de HD-pocketveertjes waardoor je telkens een betere aanpassing aan je lichaam krijgt. Als extra comfort-bonus is de matras met wol afgedekt. Een bijzonder bed voor veeleisende slapers.
DOE DE SLAAPTEST

Een ding hebben alle opgenoemde drukverlagende matrassen gemeen: Je stapt ’s morgens heerlijk fit uitgerust en soepel en fit uit je bed. En als je het mij vraagt, blijft dat toch het ultieme doel van je nachtrust. Help de slaapkwaliteit van je vrienden te verbeteren door dit artikel te delen. Of ga ook eens kijken naar de vlog die ik als inspiratie voor deze blog heb gebruikt. Enne…, slaap zacht vannacht!

Misschien vind je dit ook interessant:

Swissflex matrassen en lattenbodems
De 18 beste slaaptips op aarde

Bron: Drukverlagende matrassen, welke moet ik kiezen?

 

 

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *