Het gezicht achter jouw slaapcomfort: in gesprek met Olav Westerwoudt, directeur van Tempur

Iedereen kent Tempur, maar ken je ook het gezicht achter het merk Tempur? Een man die een autoriteit is op vlak van slapen en slaapcomfort. Ontdek de slaapgeheimen én slaaptips van Olav Westerwoudt, directeur van Tempur Benelux.

Slaaprituelen, ochtendrituelen en een favoriet bed

Olav is elke dag bezig met slaapcomfort, want Tempur leiden is je gaan verdiepen in de geheimen van beter slapen. Toch heeft Olav niet echt een uitgebreid slaapritueel. Misschien heeft hij gewoon geluk en is hij een makkelijke slaper. Of hij heeft gewoon de juiste slaapmethode gevonden die ervoor zorgt dat hij snel inslaapt. En vermoedelijk slaapt Olav ook op een prima bed en matras! 🙂 Zijn tips? Als hij moeilijk kan inslapen, doet hij wat ademhalingsoefeningen. Ga dus zeker eens kijken naar onze blog over bewust ademen om beter te slapen. Verder slaapt Olav uiteraard op Tempur. Hij heeft gekozen voor een Scandinavisch slapen combinatie met een Breeze topper en slaapt ongeveer 7 à 8 uur per nacht want hij is zich bewust van het nefaste effect van te weinig slaap. Een ochtendritueel heeft hij niet, al probeert hij zo lang mogelijk te slapen om dan binnen het half uur in de auto te zitten. (En in die tijd strijkt hij zelfs zijn eigen overhemd 😉 )

DOE DE SLAAPTEST

Hoe kies je de juiste matras?

Hoe weet een klant of ie de juiste matras kiest? Dat is een moeilijke vraag, vindt Olav want uiteindelijk moet de klant dat ervaren. Vaak gaan mensen tijdens hun verkenningsronde in de zoektocht naar een nieuwe matras kijken naar vergelijkende tests. Maar die tests houden meestal onvoldoende rekening met essentiële factoren (zoals verschillende materialen) en geven dus een vertekend beeld. De beste methode om de juiste matras te vinden is naar de winkel gaan en je goed laten begeleiden. Een goede matras is een investering en daarom is een matras aankopen via het internet zo goed als onmogelijk. Slapen is zo persoonlijk dat Olav moeilijk kan geloven in het ‘1 matras voor iedereen principe’. Goedkoop is duurkoop, zegt Olav en daarmee bevestigt hij meteen ook mijn visie op de zaak. Daarom is een schitterende service met 90 dagen omruilgarantie hét ultieme middel voor tevreden klanten. En onderzoek wijst uit dat 98% van de Tempur klanten tevreden is en zo een ambassadeur van het merk wordt. Kortom, wie op Tempur slaapt, is zo blij dat ie anderen gaat overtuigen om dat ook te doen. 🙂

DOE DE SLAAPTEST

De toekomst van slaapcomfort

Van de directeur van Tempur had je misschien meer bedgeheimen verwacht dan het feit dat hij heerlijk slaapt op een prima bed en matras. Als het een echt zware dag was, gaat Olav misschien even een stukje lopen of wandelen om tot rust te komen, meer heeft hij niet nodig voor een uitstekende nachtrust. Als ik hem vraag naar de toekomst van het slaapcomfort heeft ook hij geen glazen bol, maar uiteraard wel een mening. 🙂 Vermoedelijk wordt slaapcomfort veel geavanceerder met behulp van elektronica. Zo evolueert je slaapbehoefte in de loop van de nacht. Je temperatuur verandert, om maar iets te noemen. Geavanceerde technieken zouden daar kunnen op inspelen. Of slaapcomfort wordt gecombineerd met medische toepassingen, waarmee je ’s nachts metingen zou kunnen uitvoeren zoals je hartslag of bloeddruk. Verder verwacht Olav geen grote revoluties want het huidige slaapcomfort is gewoon heel goed. De kunst is dat te vinden wat bij jou past, zegt hij.

DOE DE SLAAPTEST

Wil je nog meer te weten komen over Olav en zijn slaapgeheimen? Zoals of hij op vaste uren naar bed gaat, een wekker nodig heeft, of zijn hoofdkussen meegaat op reis, kijk dan eens naar de vlog met de volledige opname van dit interview. Je komt er ook te weten hoe belangrijk ontbijt op bed is voor vrouwen én mannen. 🙂 We hebben nog plannen met Olav, dus houd onze slaaptips goed in de gaten!

Misschien vind je dit ook interessant:

Waterbed? Elektromagnetisch veld? Watblief?

Leren slapen: slaap makkelijker in en wees je gedachten te snel af

Bron: Het gezicht achter jouw slaapcomfort: in gesprek met Olav Westerwoudt, directeur van Tempur

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *