Goed bewegen, goed eten en goed slapen

Fitclass: leren bewegen met plezier, dat is de slogan van dit oer Belgische bedrijf. Afgelopen maandag heb ik een proefles gevolgd in hun centrum te Schilde (www.fitclass.com).  Ik werd ontvangen door Wouter, zeg maar mijn “personal coach”. Hij begeleidde mij tijdens mijn eerste uur training. In een rustige en doch inspirerende omgeving. Op de achtergrond draait een goeie “beat” die tevens aangeeft wanneer je van toestel dient te veranderen. De computer bepaalt telkens op welk niveau je traint. Als je regelmatig traint, wordt het niveau telkens verhoogd. Heel gemakkelijk en geen gedoe. Je moet allen kunnen omgaan met een hartslagmeter.

DOE DE SLAAPTEST

Vaak komen fitness concepten uit Amerika, maar dat is nu eens niet het geval. Het concept werd volledig in België ontwikkeld en inmiddels zijn er 18 centra verdeeld over Vlaanderen. Dit werd mij verteld door Yves van Craenenbroeck, de “founding father” van het concept. Yves heeft ruime en internationale ervaring in de fitnessbranche en werd 5 jaar geleden op het idee gebracht door zijn voormalige schooldirecteur. Yves: ” hij vroeg aan mij of ik niet een fitnesscentrum in zijn school kon openen en van het een kwam het ander.”

Inderdaad Fitclasscentra bevinden zich op scholen. Tijdens de schooluren kunnen de leerlingen gebruik maken van de modernste fitness apparatuur. In de avonduren zijn de centra beschikbaar voor iedereen die wil bewegen met plezier.  Hierover zegt Yves: ” iedereen die wil bewegen is welkom. In een uur tijd werk je een volledig programma af. Zowel conditie als krachttraining.” Door te werken met een afsprakensysteem wordt ook de discipline van de deelnemers geprikkeld. In gewone fitnesscentra is vrijblijvendheid troef. Dit is een van de grote voordelen van Fitclass.

Naast bewegen met plezier propageert Fitclass goede voeding en goed slapen. Het is een drieluik dat de gezondheid van iedereen ten goede komt. Zo is goed slapen niet te onderschatten. Tweederde van ons leven liggen we in bed. Er is geen meubel waar we zoveel tijd in doorbrengen. En niet alleen om in te slapen. Toch wordt het belang van goed slapen vaak onderschat. Een goede matras gaat gemiddeld 10 jaar mee. Bij een aankoopprijs van een bed van zeg € 2.640,- komt dit overeen met nog geen € 22,- per maand. Dit is minder dan een abonnement voor een doorsnee fitnesscentrum. Dit is een simpele vergelijking om aan te tonen dat goed slapen van groot belang is en niet veel hoeft te kosten. De combinatie van bewegen met plezier, goede voeding en goed slapen is van onschatbare waarde. Breng een bezoek aan Fitclass en overtuig jezelf. Ik kan het alleen maar aanbevelen.

7 superfoods om nog beter te slapen

In dit ebook zul je lezen hoe je met bekende en soms minder bekende voedingsmiddelen je slaap naar het volgende niveau kan brengen. Ook als je momenteel minder goed slaapt, zal dit ebook je helpen en je ogen openen

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *