Hoe kies ik het beste mijn nieuwe matras?

Een nieuwe matras kies je misschien niet voor het leven, maar toch wel voor meer dan heel even. Het is dus belangrijk dat je weet waarmee je rekening moet houden als je op zoek gaat naar de juiste matras. In een eerdere blog had ik het al over het belang van je lichaamsbouw voor de keuze van de hardheid van je matras. Een tweede zaak waarop je moet letten is je voorkeurslighouding.

Hardnekkige buikslapers: vermijd een holle rug!

Heeft hoe je ligt terwijl je slaapt dan zo’n grote invloed op de keuze van je matras? Toch wel. En dat is eigenlijk best logisch. Net zoals we in onze vorige blog aanhaalden dat iemand met bredere schouders of heupen meer baat heeft bij een iets zachtere matras, gaat ook je lighouding een rol spelen. Want als je bijvoorbeeld een buikslaper bent en je kiest voor een zachte matras, dan zal je rug je niet dankbaar zijn. Doordat je matras zo zacht is, ga je namelijk met een holle rug liggen. Zo worden je tussenwervelschijven tegen elkaar aan gedrukt. Die gaan op hun beurt tegen je zenuwbanen drukken en je lage rugpijn bezorgen. Als je echt een heel flexibele wervelkolom hebt, heb je daar misschien niet direct last van, maar in de meeste gevallen is een wervelkolom toch niet zo flexibel en word je op termijn op een hernia getrakteerd. In een ideale wereld leer je het buikslapen beter af. Onderaan deze blog vind je een link naar een artikel boordevol tips om het af te leren. Lukt je dat echt niet of wil je het niet, kies dan minstens voor een iets hardere matras of zelfs een firm matras zodat je de meest optimale ondersteuning voor je slaaphouding krijgt.

DOE DE SLAAPTEST

Zijslapers en rugslapers: heerlijk ontspannen op een iets zachtere matras

Afhankelijk van je voorkeur, je lichaamsbouw en je gewicht heb je als zijslaper de keuze tussen een medium of zelfs een iets zachtere matras. Ben je een zijslaper met wat bredere schouders of heupen? Dan is de zachtere versie een betere keuze en krijgt je hele lichaam de ideale, complete ondersteuning.

De beste lighouding, wetenschappelijk bewezen!

Ben je een zijslaper? Dan heb je geluk. Op je zij slapen blijkt de beste lighouding te zijn. Het is de ideale houding om je wervelkolom goed te laten ontspannen, zeker als je een lichte foetushouding aanneemt, want dan ontspannen je tussenwervelschijven echt helemaal. Onderzoek via MRI heeft ook uitgewezen dat je hersenen in die houding de informatie die ze gedurende de dag hebben opgenomen heel makkelijk verwerken. Interessant toch, hoe je voorkeurshouding in bed niet alleen een invloed heeft op de keuze van je matras, maar ook op het functioneren van je hersenen.

Wat goed is voor het functioneren van anderen hun hersenen is kennis delen. Om te beginnen dit artikel bijvoorbeeld. Heb je vragen over de aanschaf van een nieuwe matras? Stel ze, ik beantwoord elke vraag met evenveel plezier.

Misschien vind je dit ook interessant:

Help ik ben een buikslaper, is dat écht zo slecht?

Maak deze fout niet als je een nieuwe matras gaat kopen

Bron: Hoe kies ik het beste mijn nieuwe matras?

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *