Is een topmatras van latex wel zo’n goed idee?

Wanneer kies je het beste een latex topmatras? En is zo’n oplegmatras van latex altijd een goed idee? Je leest er alles over in deze blog post.

Een latex topmatras: enorm drukverlagend

Herinner je de recente blog post over traagschuim oplegmatrassen? Zo’n visco-elastische matrastopper is eigenlijk goed te vergelijken met een traagschuim topper. Beide oplegmatrassen zijn enorm drukverlagend. Dat heeft als voordeel dat de doorbloeding goed werkt, je spieren optimaal kunnen ontspannen en dat de uiteinden van je zenuwbanen minder geprikkeld worden, waardoor je minder gaat woelen ’s nachts. En de som van dat alles betekent dat je heel rustig gaat slapen!

Hét voordeel van een natuurlatex matrastopper

Een oplegmatras uit natuurlatex is per definitie ook een anti-allergische matras. Waarom? Omdat huisstofmijten een hartsgrondige hekel aan latex hebben en er zo ver mogelijk uit de buurt blijven.

Latex toppers: buitengewoon goed ventilerend

Een latex matrastopper heeft uitstekende ventilerende eigenschappen. Wel is het aangewezen om voor een Talalay latex te kiezen. Tala-wat? Talalay! 🙂 Een beetje een gekke naam, maar Talalay slaat op een specifiek productieproces waarbij natuurlatex een zeer open celstructuur krijgt. Dat is overigens niet alleen goed voor de ventilatie, maar ook voor de veerkracht. Talalay latex is namelijk door die open celstructuur:

  • veel elastischer
  • licht verkoelend
  • duurzamer
  • beter ventilerend

Een latex oplegmatras past zich instant aan je lichaam aan

Ga je toch even woelen of draai je je om? Een matrastopper van latex past zich onmiddellijk aan je lichaam aan. Dat is bijvoorbeeld bij een visco-elastische topper minder snel het geval. Daar treed altijd een kleine vertraging op voordat de matras zich weer helemaal naar je lichaam gevormd heeft.

Welke matrastopper is de juiste voor jou?

Weet je het even niet meer? Of denk je dat je baat hebt bij persoonlijk advies van onze slaapexperten om de juiste oplegmatras te kiezen? Sleepwise helpt je graag verder. En omdat je het misschien druk hebt, doen we dat zoals het jou het beste uitkomt:

  1. Maak een afspraak met één van onze slaapadviseurs
  2. Bel ons en ontvang telefonisch advies
  3. Stuur een e-mail en we reageren met ons advies

Maak gebruik van ons gratis slaapadvies. Er is geen enkele reden om het niet te doen. Je gaat er hooguit beter door slapen. 🙂

Bekijk je het graag eerst nog even rustig zelf? Kijk dan eens naar de vlog waarop deze post gebaseerd is. En terwijl je toch op ons YouTube-kanaal zit, abonneer je, zo mis je geen enkele slaaptip meer. Je zal merken dat zowel de Sleepwise slaaptips op de website als onze vlogs nog veel waardevolle tips bevatten die je zullen helpen bij het kiezen van de juiste matrastopper. Als je dan toch zover bent, loop dan even binnen en kom testliggen. Zo weet je dat je straks geen miskoop te wachten staat. Voor nu…, slaap lekker!

Misschien vind je dit ook interessant:

Slaapproblemen: droge mond als je ’s nachts wakker wordt

Nieuw: donzen dekbed volledig afgestemd op jouw lichaam

Bron: Is een topmatras van latex wel zo’n goed idee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *