Jij koud, hij te warm in bed? Hier is de ideale oplossing!

Ken je dat? Terwijl jij in bed net niet ligt te sterven van de kou, klaagt je partner dat hij het veel te warm heeft. Je vraagt je af hoe zoiets mogelijk is! Maar – belangrijker nog – wat je eraan kan doen? Dat vertel ik je in deze 7e tip in mijn reeks van 8 tips voor wie het vaak te warm of te koud heeft in bed.

Scheiding van laken, maar niet van bed?

Sleepwise mag dan wel een slaapspeciaalzaak zijn, we weten ook wel iets van romantiek af. Voldoende in alle geval om te beseffen dat 2 aparte dekbedden vermoedelijk niet bovenaan jouw lijstje van ideale oplossingen staat als jij het te koud hebt in bed en je partner het juist te warm vindt. Dus neen, dat gaan we je niet voorstellen. Het is namelijk perfect mogelijk om lekker romantisch onder 1 dekbed te slapen en er toch voor te zorgen dat beide partners de juiste temperatuurbeleving in bed hebben. Hoe dat kan? Door voor 1 van de volgende dekbedden te kiezen!

Temperatuur-regulerende dekbedden: altijd de juiste temperatuur in bed!

De juiste temperatuur in bed is belangrijk voor de kwaliteit van je slaap. Heb je het te warm of te koud in bed? Dan ga je daardoor slecht slapen en minder uitgerust wakker worden. Dat is niet goed voor je humeur en slecht voor je gezondheid. Tijd dus om daar iets aan te doen zonder de romantiek uit het oog te verliezen, met 1 van deze 3 dekbedden:

  • Een kasjmier dekbed
  • Een kameelhaar dekbed
  • Een zijden dekbed

Wat er zo bijzonder is aan deze dekbedden? Dat ze de temperatuur helemaal zelf reguleren zodat jij en je partner lekker kunnen slapen zonder te zweten of bibberen in bed.

DOE DE SLAAPTEST

Met dank aan de natuur!

Temperatuur-regulerende dekbedden, een sterk staaltje technologisch vernuft? Helemaal niet! Deze dekbedden halen hun temperatuur-regulerende eigenschappen uit de natuur. Hoe? Wel, neem als voorbeeld de kameel. Die leeft in de woestijn. We associëren dat met droogte en schroeiende hitte, maar vergeet niet dat het er ’s nachts erg koud wordt en vaak zelfs vriest. Kortom, een kameel wordt blootgesteld aan erg extreme temperatuurschommelingen. De enige manier om dat te overleven, is een vacht die ervoor zorgt dat je afkoelt als het te warm is, of dat je het juist lekker warm krijgt bij koude temperaturen. Vandaar dat een kameelhaar dekbed uitermate geschikt is voor partners met een verschillende gevoelsbeleving in temperatuur. En dat geldt ook voor een kasjmier dekbed en een zijden dekbed. Fantastisch, toch?

Wil je er graag nog meer over weten? Lees dan ook mijn tip nummer 5 uit deze reeks. Daar ga ik nog meer in detail op deze dekbedden in. Of kijk op ons YouTube kanaal. Daar vind je de vlog die als inspiratie voor dit artikel heeft gediend, net als alle andere vlogs in deze reeks. Oh ja, het is leuk als je dit artikel ook deelt. Want iedereen verdient een goede, gezonde slaap en de nodige romantiek. Dus als je daarbij kan helpen, dan mag je de kans niet laten liggen!

Misschien vind je dit ook interessant:

Matrashoezen van Tempur, wat moet ik weten?
Mindfulness om beter te slapen
Bron: Jij koud, hij te warm in bed? Hier is de ideale oplossing!

Alles wat je moet weten over dekbedden

Een passend dekbed met de juiste vulling is enorm van belang! Als je dit ebook hebt gelezen, wordt het kiezen van het juiste dekbed heel gemakkelijk. Je ontdekt of je beter kiest voor dons of synthetisch. Of wat bijvoorbeeld de voordelen zijn van een kameelharen dekbed. Veel leesplezier!

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *