Matrastopper of oplegmatras van paardenhaar? Hohohooo

Had je er ook al van gehoord, van een matrastopper van paardenhaar? Misschien vraag je je af of dat wel zo’n goed idee is? Je leest alles over oplegmatrassen van paardenhaar in deze blog post.

Paardenhaar is waterafstotend

Je vindt zowel topmatrassen als matrassen met paardenhaar. Een belangrijke eigenschap van paardenhaar is dat het waterafstotend is. Dat zie je ook als je even de tijd neemt om een paard te observeren. Als zo’n paard nat wordt, dan wordt dat water gewoon door de vacht afgestoten. Het glijdt er als het ware als vanzelf vanaf. Hét grote voordeel van paardenhaar is dat het vocht ontzettend goed over de kleine capillairen verdeeld wordt. Het vocht wordt met andere woorden niet opgenomen, maar verdeeld. De combinatie tussen 2 verschillende materialen in je matras is daarom heel belangrijk.

Combineer een paardenhaar matrasstopper met de juiste materialen

Door bijvoorbeeld paardenhaar met katoen combineren in een matrastopper optimaliseer je de eigenschappen van beide materialen. Het katoen neemt namelijk het vocht dat door het paardenhaar prima wordt verdeeld op om het daarna weer af te geven aan de omgeving. Kortom, door paardenhaar met katoen te combineren, geeft het paardenhaar een ventilerende werking aan je matrastopper.

Vermijd een miskoop bij de aankoop van je paardenhaar topmatras

De juiste matrastopper kopen is niet altijd even evident. Wat als je kiest voor een combinatie van materialen die niet optimaal is? Tenslotte is het de bedoeling dat je oplegmatras je slaapcomfort aanzienlijk verhoogt. Je moet er met andere woorden beter op slapen. Daarom is het belangrijk dat je die matrastopper vindt die het beste past bij jouw slaapbehoefte. Hoe je dat bepaalt? Met persoonlijk slaapadvies van onze slaapexperten bijvoorbeeld. En omdat we het écht belangrijk vinden dat je van onze expertise gebruik maakt, helpen we je graag verder op de manier die het beste in je agenda past:

  1. Maak een afspraak met één van onze slaapadviseurs
  2. Bel ons en ontvang telefonisch advies
  3. Stuur een e-mail en we reageren met ons advies

Morgen beter slapen begint vandaag. Met het erkennen van het belang van goed slapen én met het juiste slaapcomfort en slaapadvies op maat. Je krijgt het vrijblijvend, bij Sleepwise. Maak er gebruik van! Je slaap kan je leven veranderen, echt waar. En het gekke is dat het vaak kleine details zijn die het verschil maken. Zaken waarvan je zelfs niet wist dat ze belangrijk waren. Zaken zoals het kiezen van de juiste topmatras. Je slaap is belangrijk, en je kan nooit voldoende slaaptips krijgen. Volg dus zeker ook ons YouTube-kanaal en bekijk eens de vlog die de basis vormde voor dit artikel.

Misschien vind je dit ook interessant:

Slaapproblemen: Droge mond als je ’s nachts wakker wordt?

Ongekend handig een boxspring met opbergruimte

Bron: Matrastopper of oplegmatras van paardenhaar? Hohohooo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *