Moe? 7 handige tips om beter te slapen!

Iedereen wil lekker fit en energiek wakker worden. Al dat lukt voel je je super en kan je dag al niet meer stuk nog voor die goed en wel begonnen is. Helaas word je niet elke ochtend fris wakker. Je voelt je misschien zelfs helemaal niet uitgeslapen of uitgerust. Deze keer ga ik het niet hebben over hoe de juiste matras, lattenbodem of hoofdkussen je slaapkwaliteit gevoelig verbeterd. Ook andere zaken dragen bij tot een goede nachtrust. Zo heeft je voeding duidelijk impact op hoe jij je de volgende ochtend voelt. Hoe ben jij vandaag wakker geworden? Totaal futloos of energiek?

Wat heb je gegeten of gedronken?

Het is geen geheim dat bepaalde voedingsstoffen écht niet goed zijn voor je slaap. Denk maar aan cafeïne bijvoorbeeld, of te laat en te vettig eten en alcohol drinken. Je staat er op dat moment vast niet bij stil, maar die geurende koffie na je avondmaal bezorgt je straks een onrustige nacht. Het gevolg van die slechte nacht is een dag waarbij je moe wakker wordt en je je door de dag moet slepen. Niet iets om naar uit te kijken? Neen, dat dacht ik niet… Als je het gevoel hebt altijd moe te zijn, dan word je meer prikkelbaar. Je loopt ook het risico om sneller ziek te worden. Kortom, het is belangrijk dat je weet wat je moet doen om lekker te slapen. Dat is niet alleen beter voor jouw humeur (en misschien zelfs het humeur van je huisgenoten of collega’s), maar op termijn ook voor je gezondheid.

DOE DE SLAAPTEST

Gedaan met die lekkere koffie?

Natuurlijk niet! Dat is absurd. Uiteraard mag je nog koffie drinken. Of een lekker glaasje wijn. Het leven is er om van te genieten. Maar weet dat je meer geniet als je je fit en goed in je vel voelt. En daarom heb ik 7 tips om beter te slapen met goede voeding. En dat betekent echt niet dat je als een monnik zal moeten gaan leven of dat je op dieet moet. Tenzij je natuurlijk vindt dat bananen eten iets is voor monniken of strenge diëten. Maar dat denk ik niet. J

Bananen eten?!

Jawel! Ik durf te wedden dat je dat niet wist, maar je gaat beter slapen door het eten van bananen. Want bananen bevatten een voedingsstof – tryptofaan – die migraine tegengaat, depressies en angsten vermindert én helpt bij slapeloosheid. Straf, toch? Er zijn zelfs nog meer dingen waar bananen goed voor zijn. Die behandel ik samen met de andere 6 tips om beter te slapen in mijn gratis E-book ‘7 superfoods om nog beter te slapen’. Je merkt het al: de tips die ik je geef zijn echt heel eenvoudig. Het zijn geen zaken waarvoor je je leven moet overhoop gooien, maar kleine weetjes die je levenskwaliteit aanzienlijk kunnen verbeteren omdat je er beter van gaat slapen. Zo geniet je van rustige nachten en meer energieke dagen. Misschien kan je dan ook een beetje van die extra energie gebruiken om dit artikel te delen? Zo weten ook anderen waarom je plots zo’n fan van bananen bent geworden. En volg ook ons YouTube-kanaal. Daar staat ook de vlog die als inspiratie voor dit artikel heeft gediend.

Misschien vind je dit ook interessant:

Elektrische deken, slecht voor je slaapkwaliteit?

Donzen hoofdkussen na 1 jaar zo plat als een vijg?

Bron: Moe? 7 handige tips om beter te slapen!

7 superfoods om nog beter te slapen

In dit ebook zul je lezen hoe je met bekende en soms minder bekende voedingsmiddelen je slaap naar het volgende niveau kan brengen. Ook als je momenteel minder goed slaapt, zal dit ebook je helpen en je ogen openen

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *