Moet dat nou, je slaap meten?

DE ZIN EN ONZIN VAN HET METEN VAN JE SLAAP

Het kan best handig zijn om beter inzicht te krijgen in je slaapgedrag als je niet meer zo goed slaap als vroeger of al een tijdje slaapproblemen hebt. Ze zeggen wel eens ‘meten is weten en gissen is missen’. Nu zijn er veel verschillende slaap-meetsystemen en Apps op de markt. SleepCycle, FitBit, SlaapLekker om er maar een paar te noemen.

EN NU IS ER ZEKER WEER EEN NIEUWE AANBIEDER VAN EEN SLAAP MEETSYSTEEM?

Inderdaad Sleepace heeft RestOn ontwikkeld en het product ziet er veel belovend uit.

DOE DE SLAAPTEST

De firma zit in Azië en heeft al verschillende design prijzen gewonnen. Sleepace geeft aan dan hun product meer doet, dan enkel je slaap meten. Op hun site valt te lezen dat je onder meer het volgende mag verwachten:

  • het is een persoonlijke slaap- en gezondheidsconsultant
  • het meet en analyseert je slaapkwaliteit elke nacht
  • het geeft exacte tips wat je moet doen om je (slaap)doelen te bereiken en je slaapkwaliteit te verbeteren
  • RestOn houd je lange termijn gezondheid in de gaten
  • je kunt je slaapresultaten met andere delen

EN DE ERVARINGEN?

Op dit moment hebben we nog geen ervaring met RestOn. We hebben er wel een besteld om te kijken wat de resultaten zijn. Het goede is namelijk dat ze ook naar Europa leveren. Bij Amerikaanse apparaten is dit vaak niet het geval. Het systeem bevat een band met een sensor die je op je matras legt. Deze sensor geeft de vitale slaapdata door aan je smartphone en ‘s morgens kan je dan de resultaten aflezen.

Heb jij al ervaring met RestOn van Sleepace laat het ons weten. Als het goed werkt, kunnen veel mensen hiervan profiteren. Dus voel je vrij je ervaringen te delen via deze blogpost.

Lees ook ‘En nu praten we nooit meer over goed slapen’

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *