Nieuw hoofdkussen kopen, waarop te letten

Je hoofdkussen mag dan misschien niet het duurste slaapartikel zijn dat je koopt, het is wel erg bepalend voor de kwaliteit van jouw slaap, naast je matras en je lattenbodem. Daarom neem ik graag de tijd voor een blog die je moet helpen het goede hoofdkussen te kiezen. Tenslotte is lekker slapen de beste garantie op een energieke dag. Dus tijd doorbrengen op het juiste hoofdkussen loont!

Je voorkeurslighouding en je hoofdkussen

Slaap je liever op je rug, zij of buik? Geloof het of niet, maar dat is een erg belangrijke vraag, want je lighouding tijdens je slaap speelt een grote rol bij de keuze van een nieuw hoofdkussen. Zo zijn er aangepaste kussens voor elke slaaphouding. Kussens voor rugslapers bijvoorbeeld, zijn niet te dik en hebben idealiter een inkeping voor een optimale ondersteuning. Je leest er alles over in deze slaaptip. Als zijslaper is een kussen dat ongeveer net zo dik is als de lengte van je schouder die ‘vrij’ blijft in zijligging op het matras ideaal, zodat je nek niet afbuigt. Slaap je op je buik? Dan kan je het beste een heel dun hoofdkussen kiezen om nek- of schouderklachten te vermijden.

DOE DE SLAAPTEST

 

Heb je bestaande klachten?

Heb je klachten die mogelijk met je hoofdkussen te maken kunnen hebben? Geef dat aan als je op zoek gaat naar een nieuw hoofdkussen. Een slaapcomfortspecialist weet dat daar rekening mee gehouden moet worden en beveelt je een kussen aan dat je nekklachten of schouderklachten misschien zelfs kan verhelpen of toch zeker verminderen. Ja, die hoofdkussens bestaan echt! 😉

DOE DE SLAAPTEST

Hoe hard of zacht is je bestaande matras?

Ik hoor je denken… Wat heeft mijn matras met mijn hoofdkussen te maken? Wel, dat is eigenlijk vrij eenvoudig. Hoe goed je ligt wordt namelijk bepaald door de combinatie van beide. Eenzelfde hoofdkussen zal op een harde matras anders aanvoelen dan op een zachte, onder andere omdat je in die zachte matras veel dieper ‘wegzakt’. Hou daar dus zeker rekening mee als je gaat testliggen om je nieuwe hoofdkussen te kiezen. Test altijd op een vergelijkbare matras als diegene waar je thuis op slaapt. Zo ben je zeker dat je de juiste dikte van je hoofdkussen perfect kan bepalen.

Wat vind je zelf fijn aan een hoofdkussen?

Of dat er iets toe doet? Natuurlijk! Er zijn een aantal zaken die te maken hebben met je lichaamsbouw of je voorkeurslighouding die mee bepalen welk hoofdkussen voor jou optimaal is, maar je eigen gevoel of ervaring speelt uiteraard ook een belangrijke rol. Zo kan je een voorkeur – of juist een heel grote afkeur – hebben voor bepaalde materialen. Heb je een hekel aan dons? Dan kies je toch een ander materiaal? Hetzelfde geldt voor hoe hard of zacht je nieuwe hoofdkussen moet zijn. Dat heeft vooral met voorkeur te maken en een hoofdkussen is een persoonlijke zaak. In een slaapspeciaalzaak is de keuze aan hoofdkussens in diverse modellen en materialen erg ruim. Bij Sleepwise opteren we voor een mooie selectie op basis van onze ervaring. Zo vermijden we keuzestress bij onze klanten en slagen we er prima in om voor elke klant het perfecte hoofdkussen te vinden op basis van:

  • Je persoonlijke voorkeur
  • Eventuele bestaande nek- of schouderklachten
  • Je voorkeursslaaphouding
  • De combinatie met de bestaande matras

 

De slimste manier om een hoofdkussen te kiezen met gegarandeerd succes

Of ik echt op basis van mijn ervaring meteen het juiste hoofdkussen voor elke klant te pakken heb? Meestal wel… Maar af en toe gebeurt het dat een klant ontdekt dat hij toch de voorkeur geeft aan een andere hardheid bijvoorbeeld, of een ander materiaal. En ook dan komt de ervaring van Sleepwise weer van pas. Ben je niet 100% zeker van je keuze? Dan verkopen we bij een nieuw hoofdkussen – indien gewenst – een testsloopje. Zo kan je je nieuwe hoofdkussen thuis testen met ons Sleepwise testkussen programma.

Wat is jouw favoriete hoofdkussen en waarom? Laat het ons weten via een reactie onder deze post! Of – nog beter – deel meteen dit artikel én jouw tip met al je vrienden. Hou je wat meer van bewegende beelden? Dan is de vlog die als inspiratie voor deze blog heeft gediend iets voor jou!

Misschien vind je dit ook interessant:

Stel deze 7 vragen als je een hoofdkussen gaat kopen

Wanneer moet je je hoofdkussen vervangen? Doe de test met de schoen !

 

Bron: Nieuw hoofdkussen kopen, waarop te letten

 

 

Hoe je hoofdkussen kiezen?

Het klinkt misschien een beetje gek, maar een hoofdkussen kan je leven veranderen. In dit ebook ontdek je alles waarop je moet letten als je een kussen gaat kiezen. Of je nu een rug- zij- of buikslaper bent. Veel leesplezier.

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *