Oplegmatras of matrastopper, wat is dat nu eigenlijk?

Wat is dat eigenlijk, een topdekmatras, oplegmatras of matrastopper? Is dat allemaal hetzelfde? Zijn er verschillen? En waar moet je op letten bij de aankoop van een matrastopper? Vragen waar je in deze blogpost een antwoord op krijgt!

Topmatras: een matras op een matras

Een topmatras is gewoon een matras bovenop een andere matras. De topmatras bestaat in verschillende uitvoeringen en is een dunnere matras die je bovenop je andere matras legt. Veel gebruikte materialen voor topmatrassen zijn onder andere visco-elastisch materiaal, dons, latex of foam. Matrastoppers bestaan in verschillende afmetingen, zodat je je oplegmatras perfect kan afstemmen op je bed. Zo gebeurt het vaak dat een 2-persoons topmatras wordt gebruikt om een naad weg te werken bij 2 onderliggende 1-persoonsmatrassen.

Wat is de beste topmatras?

Wil je weten welke topmatras de beste keuze is voor jouw slaapbehoefte? Sleepwise kan je hierbij op 3 verschillende manieren verder helpen.

  1. Maak een afspraak met één van onze slaapadviseurs
  2. Bel ons en ontvang telefonisch advies
  3. Stuur een e-mail en we reageren met ons advies

Zoals met alle slaapcomfort geldt ook bij het kiezen van de juiste topmatras dat alles af hangt van je persoonlijke slaapbehoeften. Laat je daarom adviseren. De slaapadviseurs van Sleepwise zijn ervaren specialisten die je met plezier helpen om beter te gaan slapen.

Jouw tijd is belangrijk, je slaap ook!

Bij Sleepwise weten we hoe belangrijk je tijd is, maar ook hoe levensnoodzakelijk goed slapen is. Daarom geven we slaapadvies op de manier die het best bij je past. Je krijgt dus niet alleen gepersonaliseerd advies, je geniet ook van advies via het kanaal dat je verkiest. Uiteraard is het aan te raden dat je eens bij ons langskomt om te komen testliggen. Maar dat kan ook nadat je eerst even gepolst hebt via e-mail of telefonisch wat je opties zijn.

Een topmatras mag dan maar een dun matrasje bovenop je matras zijn, het is erg bepalend voor je slaapcomfort. Hecht dus zeker voldoende belang aan het kiezen van de juiste matrastopper als je beslist om er één aan te schaffen. Het kan namelijk je slaapcomfort aanzienlijk verbeteren. Bovendien verlengt een topmatras ook de levensduur van je matras én kan je makkelijker en voordeliger inspelen op eventueel veranderende slaapbehoeftes. Denk maar aan een revalidatie na een ingreep, of tijdens een zwangerschap bijvoorbeeld.

Kortom, heb je vragen over het kiezen van de juiste matrastopper of over beter slapen in het algemeen? Stel ze aan ons team van slaapadviseurs! We geven gefundeerd slaapadvies en tips waar je écht iets aan hebt. Want jouw slaap is onze passie. (En als we eerlijk zijn is ook onze slaap onze passie. 😉 )

Deel zeker dit artikel en ga ook eens kijken naar de vlog waarop het is gebaseerd. Je zal merken dat ons YouTube-kanaal barst van de slaaptips.

Misschien vind je dit ook interessant:

Stop negatieve gedachten en slaap als een roosje

Koudschuim matras kopen? 5 praktische tips

Bron: Oplegmatras of matrastopper, wat is dat nu eigenlijk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *