Pocketveren matras kopen? Dit moet je weten

Ga je een pocketveren matras kopen? Goed idee! Maar weet je ook wat de voor- en nadelen van een pocketveren matras zijn? En – misschien nog belangrijker – hoe je het grootste nadeel van een pocketveren matras kan oplossen? Je leest het in deze blog post!

Voordelen van een gewone pocketveren matras

Een gewone pocketveren matras is erg goed ventilerend. De lucht die door je matras wordt gepompt neemt namelijk het vocht mee en werkt tegelijkertijd erg verkoelend. Je geniet dus van een goed slaapklimaat. Verder is zo’n pocketveren matras ook uiterst duurzaam. Een niet onbelangrijk voordeel, als je wat geld neertelt voor een kwalitatieve matras.

DOE DE SLAAPTEST

Belangrijkste nadelen van een gewone pocketveren matras

Aan een gewone pocketveren matras zijn ook nadelen. Zo hebben ze een behoorlijk dikke schuimrand. Dat is vooral vervelend als je 2 pocketveren matrassen tegen elkaar legt. Want dan krijg je een behoorlijk grote zone in het midden waar je niet van de ondersteuning van pocketveren geniet. Bovendien gaan die schuimranden zeker bij zwaardere personen na verloop van tijd inzakken.

Minder drukverlagend en drukverdelend

Een tweede nadeel van een gewone pocketveren matras is dat die minder drukverdelend en drukverlagend is. Dat betekent dat je meer tegendruk ervaart van je matras en dat je daardoor meer gaat woelen ’s nachts. Bij die gewone matrassen is de bovenste koudschuimlaag vaak gewoon vastgelijmd op de pocketveren. Dat vermindert enorm het aanpassend vermogen die pocketveren van nature hebben. Bekijk dat effect zeker eens op de vlog die ik over dit onderwerp heb gemaakt. Je ziet meteen waarom de drukverdeling belemmerd wordt.

DOE DE SLAAPTEST

Past niet op elke (latten)bodem

Een pocketveren matras past niet op elke lattenbodem of bedbodem. Zeker met elektrisch verstelbare bodems is het oppassen geblazen omdat die niet voldoende meebewegen en zo de werking van je matras belemmeren of zelfs een ronduit oncomfortabele matras opleveren.

Een pocketveren matras zonder nadelen

Gelukkig is er ook meer dan een matras met pocketveren zonder al deze nadelen. Zo heb je onder andere de Interactive pocketveren matras. Deze matras heeft grote pocketveren met kleine pocketveren ernaast. Dat werkt enorm drukverlagend. Het systeem werkt namelijk als volgt: de grote pocketveren worden ingedrukt als je erop gaat liggen en bieden je de nodige ondersteuning. Die ondersteuning wordt versterkt doordat je in tweede instantie ook op de kleinere pocketveren komt te liggen die je zo extra ondersteuning bieden. De koudschuimlaag is bij deze matras enkel verlijmd aan de hoeken. Zo belemmert ze op geen enkel moment de werking van de pocketveren. Om je een nog betere ondersteuning te bieden wordt dan ook de drukverdeler in de schouderzone ingesneden zodat je schouders de nodige extra ruimte krijgen om in een perfecte slaaphouding de nacht door te komen.

Pocketveren met soft touch

Een andere mogelijkheid is een matras waarbij de pocketveren een soft touch hebben. Soft touch? Jawel! Daarbij heeft de pocketveer een zachtere draad aan de bovenkant. Hierdoor ga je wat dieper zakken als je gaat liggen en komt de ondersteuning pas in tweede instantie. Dat zorgt voor een enorme drukverlaging.

DOE DE SLAAPTEST

Mini-pocketveren als toplaag

Nog een andere oplossing is een pocketveren matras zonder latexlaag. Hierbij komt op de originele pocketverenlaag een tweede mini-pocketveer die afgedekt wordt met natuurlijke materialen. Zo geniet je van een absolute drukverdeling! Deze handgeknoopte matras die volledig uit natuurlijke materialen bestaat is heel drukverlagend en heeft ook geen latex randen. Kortom, je geniet van het ultieme comfort op elke centimeter van je matras.

Goed slapen begint bij het juiste slaapcomfort. Wil je weten wat de meest gemaakte fouten zijn bij aankoop van een matras? Download dan het gratis E-book over matrassen waarin alle informatie die je nodig hebt voor de aankoop van een matras gebundeld staat. Een miskoop vermijden is makkelijk als je goed geïnformeerd bent. 🙂 Help ook anderen beter slapen en deel dit artikel.

Misschien vind je dit ook interessant:

Zomerdekbed kopen? Hier 3 handige tips

Zweten in bed? Met een waterbed is dit voorbij

Bron: Pocketveren matras kopen? Dit moet je weten

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *