Slaap direct in met deze simpele en krachtige oefening

Als je last hebt van stress, val je mogelijk moeilijk in slaap. In deze blogpost leer ik je hoe je je kortetermijngeheugen om de tuin kan leiden en direct slapen mogelijk wordt.

Angst om weer niet in slaap te vallen

Ken je het gevoel, je ligt op bed en geraakt maar niet in slaap. Je begint je druk te maken en de angst om morgen de dag niet door te komen omdat je niet kan inslapen neemt het van je over. In deze post leer ik je een techniek die misschien wat vreemd mag lijken, maar het is wel een krachtige manier om sneller in slaap te vallen. Het principe is eenvoudig: je vult je kortetermijngeheugen en laat geen ruimte meer vrij voor andere gedachten.

DOE DE SLAAPTEST

Vul je kortetermijngeheugen

Ik hoor je bijna denken… Pardon? Hoe doe je dat? Je kortetermijngeheugen vullen en geen ruimte meer laten voor andere gedachten? Heel eenvoudig:

  1. Zeg in gedachten om de twee seconden het woordje ‘de’. (maak geen geluid)
  2. Houd dat twee minuten lang vol.
  3. Komen de gedachten terug?
  4. Begin dan opnieuw.

Deze techniek, die ook de articulatorische onderdrukking wordt genoemd, blokkeert als het ware je gedachten door ze te vervangen door een betekenisloos woord.

Articulatorische onderdrukking blokkeert je gedachten

De techniek van articulatorische onderdrukking of articulatorische suppressie is een beproefde techniek die al jaren succesvol mensen met inslaapproblemen helpt in slaap te vallen. Hou je niet van het woordje ‘de’? Of heb je het een beetje gehad? Uiteraard werkt deze techniek die je gedachten blokkeert ook met een ander neutraal woord, zo lang het maar een kort woord is.

DOE DE SLAAPTEST

Gratis E-book met de beste slaaptips

Naast deze krachtige oefening om te slapen, heb ik nog een pak andere waardevolle tips die je helpen om beter en sneller te slapen gebundeld. Je kan ze gratis downloaden in het E-book met de 18 beste slaaptips op aarde. Deze tips zullen je helpen om meteen beter te slapen. Het zijn eenvoudig toe te passen, maar wetenschappelijk bewezen methodes die ervoor zorgen dat direct slapen binnen de kortste keren een tweede natuur wordt. Download het E-book en test de tips uit. Je slaapkwaliteit kan er alleen maar op vooruit gaan. Heb je het boek gedownload en ken je nog een gouden tip om beter te slapen die er niet in vermeld staat? Deel die dan, je kan namelijk nooit te veel goede slaaptips hebben.

Deel ook dit artikel, zo starten we een soort van beter slapen revolutie waar we met z’n allen beter van worden. En ga ook eens kijken naar de vlog waarop deze blog post gebaseerd is. En voor daarna… Slaap lekker!

Misschien vind je dit ook interessant:

Synthetisch dekbed kopen, Zweten als een gek?

Kost een waterbed niet veel stroom?

Bron: Slaap direct in met deze simpele en krachtige oefening

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *