Slaapdrankjes geloof jij daarin? (lijkt me zo’n onzin)

DAT DACHT IK OOK. ALS JE SPORT, GOED EET EN NIET TEVEEL STRESS HEBT, DAN ZAL JE WEL GOED SLAPEN, TOCH? 

Er zijn vele soorten slaapdrankjes op de markt. Met natuurlijke ingrediënten zoals honing, lavendel, passiebloem, hop, MPH en dergelijke. Of deze drankjes je beter doen slapen is onduidelijk. Op het internet kan je er niet zoveel informatie over terugvinden. Anders dan de aanbieders van deze drankjes zelf. Maar hoe objectief is dat?

Dus als iemand ervaring heeft met dergelijke slaapdrankjes, voel je dan vrij om op deze blogpost te reageren. Ik zou graag weten of deze drankjes jou geholpen hebben.

IS ER DAN NIET MEER TE VERTELLEN OVER SLAAPDRANKJES?

Toen ik verder mijn research deed naar slaapdrankjes, las ik iets heel interessant over kersensap. Kersensap van een bepaalde soort kers (ik verklap dit later in deze post 😉 heeft zeer goede eigenschappen om vooral jouw slaapkwaliteit te verbeteren.

DOE DE SLAAPTEST

Voordelen van kersensap:

  • vermindert ontstekingen en spierschade
  • versnelt herstel na inspanningen
  • gebruik van zure kersen leidt tot gewichtsverlies en leidt tot vermindering van buikvet
  • is een belangrijke bron van melatonine, wat de slaap ten goede komt

Een onderzoek uit 2012 stelt dat zure kersen “de grootste ontstekingsremmende inhoud” van alle soorten voedsel kan hebben

GENOEG VAN WARME MELK ? KERSEN BIEDT EEN ALTERNATIEF !

Het drinken van kersensap voor het slapengaan verbetert dus de slaapkwaliteit- en duur. Dit komt omdat kersensap de hoeveelheid melatonine in het lichaam verhoogt, een hormoon dat de slaap reguleert.

Het is al langer bekend dat onze voedselinname van invloed is op onze slaap. Koffie houdt ons wakker, wijn of bier maakt ons in de 2e helft van de nacht wakker en warme melk of yoghurt helpt bij het inslapen.

EN HOE HEET DIE KERS DAN ?

Onderzoek van de Northumbria University heeft nu ontdekt dat geconcentreerd kersensap van de ‘Montmoncery kers’ als een effectieve slaapdrank fungeert. Door het drinken van het kersensap wordt de hoeveelheid melatonine in het lichaam verhoogt. Melatonine is het hormoon dat de slaap reguleert: de stof geeft het lichaam een signaal dat het tijd is om zich klaar te maken voor de nachtelijke slaap.

STOP NU MET LEZEN, ALS JE NIET ALLE DETAILS WILT WETEN…

In het onderzoek dronken proefpersonen zeven dagen lang tweemaal per dag 30 milliliter geconcentreerd kersensap of een placebo (je weet wel zo’n ‘nep’-drankje). Aan de hand van de melatonine-concentratie in het lichaam en de registratie van de slaap- en waakcyclus van de proefpersonen kon het effect van het kersensap worden onderzocht. Bij de proefpersonen die het kersensap dronken werd 15 tot 16 procent meer melatonine geconstateerd in de urine. Deze proefpersonen brachten gemiddeld 15 minuten langer in bed door en sliepen in totaal 25 minuten langer, waarmee de slaapefficiëntie toenam met 5 tot 6 procent. Overdag besteedden de proefpersonen die kersensap dronken nu ook minder tijd aan slapen in vergelijking tot de controlegroep en tot hun eigen slaapgewoonten vóór het onderzoek. Kortom, niet alleen de slaapduur maar ook de kwaliteit ervan nam toe bij proefpersonen die kersensap dronken.

MELA-TO-NINE

Kersensap biedt ook uitkomst voor personen die:

  • last hebben van een jetlag
  • moeite heeft om in slaap te vallen (insomnie)
  • of werken in nachtdiensten

Dit onderzoek toont aan dat ons dieet van grote invloed is op onze gezondheid. Voldoende slaap en een goede slaapkwaliteit dragen bij aan het herstel van het lichaam en voorkomen uitval van hersenfuncties zoals concentratie en geheugen.

DOE DE SLAAPTEST

WAAR KAN IK DIT KRIJGEN EN IN WELKE DOSIS ?

Los ca. 2g (theelepel) op in ca. 50ml water. Op deze website kan je de zure Montmoncery in poedervorm als voedingssupplement kopen.

Wil jij ook jouw slaapkwaliteit drastisch verbeteren? Bel ons op 03 385 31 21 of maak hier een afspraak.

Lees ook ‘Waarom een kameel zo goed kan slapen’

7 superfoods om nog beter te slapen

In dit ebook zul je lezen hoe je met bekende en soms minder bekende voedingsmiddelen je slaap naar het volgende niveau kan brengen. Ook als je momenteel minder goed slaapt, zal dit ebook je helpen en je ogen openen

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *