Slaapproblemen door huisstofmijtallergie?

Heb je last van huisstofmijtallergie tijdens het slapen? Dan is een waterbed dé slaapoplossing die jij nodig hebt. Ik leg je graag uit waarom.

Waarom helpt een waterbed tegen huisstofmijtallergie?

Een waterbed helpt tegen huisstofmijtallergie omdat het het meest hygiënische bed is dat bestaat. Om te begrijpen waarom de hygiëne van je bed zo belangrijk is in je strijd tegen huisstofmijtallergie, moet je eerst de huisstofmijt wat beter leren kennen; niet persoonlijk (gelukkig! 🙂 ), maar aan de hand van wat extra informatie. De huisstofmijt voedt zich met dode huidschilfers en zoutkristallen en is dol op een warme, vochtige omgeving. Bij een gewoon bed zakken onze dode huidschilfers en de zoutkristallen die ontstaan door transpireren in je matras, waardoor je er niet meer bij kan. Dat is echt de perfecte habitat voor de huisstofmijt. In een waterbed is dat niet het geval en kan je alle zoutkristallen en huidschilfers makkelijk verwijderen.

DOE DE SLAAPTEST

Een afneembare en wasbare hoes is standaard én hygiënisch!

De waterzak van je waterbed is ondoordringbaar. Je dode huidschilfers en zoutkristallen komen dus nooit verder dan de afneembare en wasbare hoes van je waterbed. Door de hoes van je waterbed regelmatig te wassen op 60° of zelfs 90°C, geef je de huisstofmijt geen kans. Je kan in je strijd tegen huisstofmijt trouwens nog een versnelling hoger schakelen door je waterbedhoes te vervolledigen met een optionele cap liner. Die cap liner vangt namelijk je transpiratievocht op. Zodra je transpiratievocht door de warmte van je waterbed verdampt, blijft de favoriete voeding van de huisstofmijt – huidschilfers en zoutkristallen – achter in die cap liner. De liner is eenvoudig afritsbaar én wasbaar en daarom een bijkomend en erg efficiënt middel tegen huisstofmijtallergie.

De afwasbare waterzak van een waterbed: écht schoon!

Gaat je waterbedhoes is de was en verwacht je de ultieme hygiëne? Maak dan van de gelegenheid gebruik om de waterzak van je waterbed schoon te maken. Zo ben je er zeker van dat er nergens nog een huidschilfer of zoutkristal te vinden is en zorg je ervoor dat de huisstofmijt helemaal niet bij je wil langskomen: geen voeding, geen prettig leefklimaat, geen overlevingskans en dus ook geen huisstofmijt! 🙂

Geef huisstofmijt geen kans met een waterbed

Je begrijpt meteen waarom huisstofmijt geen kans maakt als je op een waterbed slaapt. Niet alleen is de waterzak hermetisch afgesloten en ondoordringbaar, ook alles wat die waterzak omringt is erop afgestemd om makkelijk schoon te houden. Een waterbed biedt een uniek slaapcomfort én een niet te evenaren hygiëne. Daarom is een waterbed kopen dé oplossing voor wie last heeft van slaapproblemen door huisstofmijtallergie. En ook een goed idee voor wie er geen last van heeft trouwens, want een waterbed heeft nog veel meer voordelen. Wil je die graag allemaal eens rustig nalezen? Download dan het gratis E-book over waterbedden. Daarin heb ik al mijn kennis en mijn jarenlange ervaring met waterbedden gebundeld. Deel ook dit artikel, want huisstofmijtallergie is een wijd verspreid probleem dat je hiermee kan helpen bestrijden. En de vlog waarop dit artikel geïnspireerd is, is het antwoord voor wie wil weten hoe die cap liner van een waterbedhoes er eigenlijk uitziet.

Misschien vind je dit ook interessant:

Beschermsloop voor mijn hoofdkussen? Is dat nodig?

Moe? 7 handige tips om beter te slapen!

Bron: Slaapproblemen door huisstofmijtallergie?

Waterbedden, dit moet je weten

In dit ebook krijg je een duidelijk antwoord op al je vragen. Je leest waarom de Romeinen al op waterbedden sliepen, hoe een waterbed jou kan helpen om lage rug, nek- en rugklachten te verminderen en de 5 belangrijkste criteria waarop je moet letten als je een waterbed koopt

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *