Slaapproblemen: droge mond als je ‘s nachts wakker wordt?

Ben jij ook zo iemand die ’s nachts wakker wordt om te drinken? Of kan je ’s ochtends niet snel genoeg je eerste slok water naar binnen krijgen? Het lijkt onschuldig, maar er zit meer achter. In deze blog post vertel ik je hoe je je droge mond oplost en waarom je dat moet doen.

Met een droge mond wakker worden

Als je vaak met een droge mond wakker wordt, heb je vermoedelijk altijd water naast je bed staan. Maar heb je je al eens afgevraagd waarom je altijd zo’n droge mond hebt? Vermoedelijk adem je niet door je neus tijdens je slaap, maar door je mond. Nu is de regel dat je je mond gebruikt om te eten (bij voorkeur niet in combinatie met slapen 🙂 ), en dat je ademt door je neus. Doe je dat niet, en adem je ’s nachts vooral door je mond, dan heb je een sterk verhoogde kans op slaapapneu en snurken. Daarom is het erg belangrijk dat je tijdens de slaap door je neus ademt. Je gaat er niet alleen beter van slapen; naast je slaapkwaliteit, verbeter je er ook je levenskwaliteit mee.

DOE DE SLAAPTEST

Word wielrenner tijdens je slaap: gebruik een neusstrip!

Hoe weet je of je ’s nachts wel degelijk door je neus ademt? Tenslotte kan je dat tijdens je slaap niet controleren. Wel, door tijdens je slaap een heel klein beetje wielrenner te worden. Geen nood, een fiets heb je niet nodig, sterke benen ook al niet. De neusstrip die je wielrenners vaak ziet gebruiken, volstaat. Gebruik die neusstrip om juist te ademen tijdens het slapen. Breng de neusstrip al een uurtje voor bedtijd aan, zo kan je er wat aan wennen. En gebruik de strip ook op andere momenten waarbij je de neiging hebt niet correct te ademen.

Maak van door de neus ademen een tweede natuur

Door een neusstrip te gebruiken in alle omstandigheden waarin je vergeet door je neus te ademen, maak je het jezelf makkelijker om toch juist te ademen. De strip zorgt ervoor dat je neusvleugels wat meer open gaan staan waardoor het vanzelf makkelijker wordt om door je neus te ademen. Door van door je neus ademen een tweede natuur te maken, word je nooit meer wakker met een droge mond. Waarom dat belangrijk is? Omdat je dan meteen ook veel dieper gaat slapen én veel uitgeruster wakker wordt.

DOE DE SLAAPTEST

Beter slapen met de beste slaaptips op aarde

Beter slapen is vanaf nu makkelijker dan ooit. Ik heb namelijk de 18 beste slaaptips op aarde gebundeld in een gratis E-book dat je hier kan downloaden. Denk eraan, beter slapen betekent beter en gezonder leven en daar je je niet tegen zijn! 🙂 Neem het van mij aan, de tips uit dit E-book zijn erg eenvoudig toe te passen. Bovendien heb je gegarandeerd resultaat; met dank aan de wetenschap. Deel gerust deze blog post en ga ook eens kijken naar de vlog waarop ik dit artikel heb gebaseerd. Op naar goed slapen voor iedereen!

Misschien vind je dit ook interessant:

Stress? Niet kunnen inslapen? Nu niet meer!

Natuurlatex matras kopen? Dit is wat ze je niet vertellen

Bron: Slaapproblemen: droge mond als je ‘s nachts wakker wordt?

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *