Speciaal kussen voor waterbed? Dit weet je niet!

Dat een waterbed een apart slaapcomfort biedt, wist je al. Maar weet je ook welk hoofdkussen past op een waterbed? Heb je een speciaal kussen voor waterbedden nodig? Een waterbedkussen? Bestaat dat? 🙂

Waarom een speciaal kussen op een waterbed?

Er zijn verschillende redenen waarom je een speciaal kussen op een waterbed legt. Om te beginnen zijn de meeste waterbedden ingebed in een softe rand. Leuk? Ja, dat wel, maar dat betekent ook dat je slaapoppervlak in totaal zo’n 20 cm kleiner wordt. De zachte rand van je waterbed neemt zowel aan het hoofd- als aan het voeteneinde telkens zo’n 10 cm in. Wat dat met je hoofdkussen te maken heeft? Dat je beter niet op zo’n megagroot kussen gaat slapen! Dus: zoek je een nieuw kussens voor op een waterbed? Neem een klein, smaller hoofdkussen.

DOE DE SLAAPTEST

4 lekker zachte hoofdkussens voor op een waterbed

Waterbedkussens zijn bij voorkeur lekker zacht en niet te hoog. De reden daarvoor is dat je waterbed ook zacht is, waardoor je er wat dieper in wegzakt. Lig je op je zij? Dat zakt je schouder mooi weg in een waterbed. De perfecte illustratie van waarom je op een waterbed geen hoog kussen gebruikt. Welke kussens beveel ik aan om je waterbed te vervolledigen?

  1. Het Supporter kussen

Het Supporter kussen is perfect voor op een waterbed. Het is namelijk een zacht kussen dat je een prima ondersteuning biedt in je nek. Zo slaap je even goed op je zij als op je rug.

  1. Het Escade kussen

Het Escade kussen is smal, zacht en vervaardigd uit latex die je perfect ondersteunt. Ook dit kussen is erg aangenaam voor zowel rugslapers als zijslapers.

  1. Het Butterfly kussen

Ook het Butterfly kussen bestaat voor 98% uit zachte en goed ondersteunende latex. Kortom, dit kussen is eveneens prima geschikt voor op een waterbed omwille van het compacte formaat en de zachtheid.

  1. Het Supporter kussen

Het Supporter kussen geeft een uitstekende ondersteuning in de nek en is in 3 kamers ingedeeld. Met dit hoofdkussen ervaar je absoluut geen druk op je gelaat. Het is echt een perfect kussen voor op een waterbed. Dit hoofdkussen is verkrijgbaar in verschillende diktes, maar denk hierbij aan mijn advies om geen dik hoofdkussen te nemen om te vermijden dat je nek te hoog ligt op een waterbed.

DOE DE SLAAPTEST

Goed slapen op een waterbed met het juiste hoofdkussen

Ik kan het niet genoeg herhalen: goed slapen lukt door de som van verschillende factoren. Als fan van het eerste uur, raad ik van harte een waterbed aan, maar je geniet pas van een optimaal slaapcomfort als ook de andere componenten van je bed op elkaar zijn afgestemd én passen bij jouw slaapbehoefte. Wil je alles te weten komen over hoofdkussens en waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw hoofdkussen? Lees dan het gratis E-book dat ik hierover schreef. Je kan het hier downloaden. Kijk ook zeker eens naar de vlog die de basis heeft gevormd voor dit artikel. Daar krijg je de 4 hoofdkussens uit dit artikel ook te zien. 🙂 Heb je vragen over hoofdkussens of slaapcomfort in het algemeen? Het is de missie van Sleepwise om je slaap naar een hoger niveau te tillen. Stel je vraag onder deze blog. Ik beantwoord elke vraag persoonlijk.

Misschien vind je dit ook interessant:

Wat je altijd al had willen weten over waterbedden!

Verbeter je nachtrust: doe de slaaptest!

Bron: Speciaal kussen voor waterbed? Dit weet je niet!

Hoe je hoofdkussen kiezen?

Het klinkt misschien een beetje gek, maar een hoofdkussen kan je leven veranderen. In dit ebook ontdek je alles waarop je moet letten als je een kussen gaat kiezen. Of je nu een rug- zij- of buikslaper bent. Veel leesplezier.

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *