Stop negatieve gedachten en slaap als een roosje

Weg met negatieve gedachten! Makkelijker gezegd dan gedaan? Ja en neen. Wist je dat het zo goed als onmogelijk wordt om te piekeren als je je gaat focussen op een gevoel in je lichaam? In deze blog post vertel ik je hoe je dat doet én waarom het werkt om beter te slapen.

Verdrijf spanningen en stress

Wil je van je spanningen en stress af? Dat heb ik een schitterende techniek die je kan toepassen! Focus en gevoel gaan helemaal niet samen, tenzij je je gaat focussen op een gevoel in je lichaam. 🙂 Hoe je dat doet?

  1. Ga op je rug liggen
  2. Focus op het gevoel in je beide handen
  3. Word je bewust van élk gevoel en elke tinteling in je vingers
  4. Ervaar het contact met je lakens of dekbed

Dit proces vraagt je volledige aandacht en dat is exact wat je wil bereiken. Je wil namelijk de gedachten die je slaap belemmeren uitschakelen; precies wat hier gebeurt!

DOE DE SLAAPTEST

Geen ruimte voor negatieve gedachten

Uiteraard verban je negatieve gedachten niet meteen, daarom ga je nog een stapje verder met bovenstaande methodiek. Na je handen verplaats je je gedachten naar je onderarmen. Wat voel je daar? En zo loop je langzaam nagenoeg je hele lichaam af via je bovenarmen, je schouders, je rug en onderrug om uiteindelijk bij je voeten en tenen uit te komen. Beleef dit heel bewust. Je zal merken dat je vaak niet eens tot bij je voeten geraakt. Tegen die tijd ben je al lang in je favoriete slaaphouding gaan liggen en in slaap gevallen. Is dat niet zo, geen probleem, dan herhaal je de oefening gewoon nog een keer. Wedden dat het dan wél lukt?

Gegarandeerd slapen met de beste slaaptips op aarde

Ik ben dol op wetenschappelijk onderzoek. Het resultaat van die onderzoeken kunnen we namelijk perfect toepassen in ons dagelijks leven, bijvoorbeeld om makkelijk in slaap te vallen. Neem het van mij aan, er zijn tal van beproefde methodes om te slapen. En om het je makkelijk te maken, heb ik de 18 beste slaaptips op aarde gebundeld in een gratis E-book dat je hier kan downloaden. Ik ben er zeker van dat er ook methodes bij zitten die jou aanspreken en perfect werken.

DOE DE SLAAPTEST

Creëer een slaaprevolutie!

Goed slapen is van levensbelang. Daarom is het mijn missie iedereen te informeren over de beste slaapmethodes. Je kan me hierbij helpen door dit artikel te delen en zo ook anderen van hun slapeloosheid af te helpen. Geef toe, we hebben met zijn allen baat bij beter slapen en minder negatieve gedachten, toch? Ga ook eens kijken naar de vlog waarop deze blog post is gebaseerd. Of nog beter, abonneer je op ons YouTube-kanaal om altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste slaaptips en –trends.

Misschien vind je dit ook interessant:

Kameelharen dekbed, een nieuwe hype?

Temperatuur van je waterbed essentieel voor goede nachtrust

Bron: Stop negatieve gedachten en slaap als een roosje

Donsdekens, dit moet je weten

Weet jij waarom je je dons niet moet laten reinigen bij de droogkuis of stomerij? In dit ebook ga je dit en nog veel meer ontdekken over donsdekens.

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *