Tempur matras hard in de winter, klopt dat wel?

Af en toe vraagt een klant mij in de winkel of het klopt, wat hij op het internet heeft gelezen over Tempur matrassen die hard worden in de winter? Er doen veel broodje aap verhalen de ronde. Ook dat een Tempur matras hard wordt in de winter klopt maar tot op zekere hoogte. In dit artikel lees je waarom.

Hoe koud is het in jouw slaapkamer?

Tempur matrassen zijn onder andere vervaardigd uit temperatuurgevoelig materiaal. Daar ligt ook hun grote sterkte. Doordat een Tempur matras reageert op warmte, vormt die zich volledig naar je lichaam. Je begrijpt dat je hierdoor echt perfect ondersteund wordt tijdens je slaap.

Als het tijdens de winter echt koud is in je slaapkamer, dan kan het inderdaad dat je Tempur matras wat hard aanvoelt als je er net op gaat liggen. Maar een Tempur matras neemt zo snel de temperatuur van je lichaam aan dat we het hier hebben over een paar luttele seconden. Dus ja, als je het op de letter wil spelen, dan voelt een Tempur matras koud aan in de winter, gedurende de eerste seconden dat je er op gaat liggen. En dan nog alleen als het in je slaapkamer kouder is dan pakweg 15 à 16°C. Want anders voelt je Tempur matras in de winter net zo zacht aan als in de zomer.

 

DOE DE SLAAPTEST

Dol op een heerlijk koele slaapkamer

Ben je echt een fan van koud slapen, maar wil je niet op een harde matras liggen? Dan heeft Tempur daar een uitstekend antwoord op! Sterker nog, 2 antwoorden zelfs! Slaap je graag in een koude ruimte, maar wel op wolkjes? Kies dan voor de Tempur Cloud matras. Die ligt altijd heerlijk zacht, ook in de koudste winterkamers. Mag het iets harder zijn? Dan is de Tempur Sensation matras jouw ding. Uiteraard reageren ook deze Tempur matrassen op warmte en vormen ze zich naar je lichaam. Alleen zijn ze aangepast aan de behoeftes van wie graag koud maar niet hard slaapt.

Wil je nóg meer te weten komen over Tempur matrassen, download dan onze ‘Ultieme Tempur Koopgids’.

Nadelen van (te) koud slapen

Zelfs al heb je een matras die niet hard wordt als het koud is, wil ik je toch graag wijzen op een aantal nadelen van koud slapen. Want het geheim van een goede nachtrust wordt niet alleen bepaald door je matras natuurlijk. Is je slaapkamer te koud? Dan riskeer je dat:

  •    je spieren onvoldoende kunnen ontspannen
  •    de doorbloeding niet goed is
  •    je spanningen creëert in je lichaam

Daarom raad ik altijd aan om de ideale slaapkamertemperatuur op 16 à 18°C te houden. Afhankelijk van je behoeftes, kan je er via je keuze voor de juiste matras en aangepast beddengoed voor zorgen dat je het perfect naar je zin hebt in je slaapkamer in elk seizoen. Althans, voor wat de temperatuur betreft 😉

DOE DE SLAAPTEST

Slaap jij ook graag koud én zacht? Of had je vroeger al eens last van een te harde matras door de kou? Reageer op deze blog en ik geef je met plezier extra tips om de kwaliteit van je slaap nog te verbeteren. Je kan ook deze blog op de vlog die ik als inspiratie heb gebruik delen en zo anderen helpen in hun zoektocht naar de ideale slaapkamertemperatuur.

Misschien vind je dit ook interessant:

Temperatuur in je slaapkamer, is dat écht zo belangrijk?

Te warm of te koud in bed? Hier de oplossing!

 

Bron: Tempur matras hard in de winter, klopt dat wel?

 

 

De ultieme TEMPUR koopgids

Maak gebruik van deze 26 bewezen tips om beter te slapen, makkelijker te kiezen en vooral een goed geïnformeerde beslissing te nemen

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *