Tempur (Sensation) matrassen collectie, welke matras kies ik het beste?

 

Tempur heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een serieuze speler op de beddenmarkt. Ooit begonnen als producent van orthopedische hoofdkussens zoals het Tempur Original Medium hoofdkussen of het Tempur Millinnium Medium hoofdkussen. De juiste aantallen ken ik niet, maar Tempur realiseert een grote omzet met hoofdkussens. Naast hoofdkussens heeft Tempur inmiddels matrassen ontwikkeld en later hele slaapsystemen.

Het huidige assortiment van Tempur omvat de klassieke matrassen: Tempur Combimatras, Tempur Deluxe en Tempur Royal matras. Sinds enkele jaren heeft Tempur ook de Sensation matras op de markt gebracht. Wat is nu het verschil tussen al deze matrassen? Wanneer kies ik welke Tempur matras?  Dit schrijft Tempur zelf op haar website over de verschillende matrassen:

Tempur Original Matras: “Het Original Matras 20 cm heeft een extra bovenlaag van 2 cm “soft touch” TEMPUR Materiaal en vervolgens een laag van 7 cm TEMPUR Materiaal. De onderste laag bestaat uit 11 cm High Resilience Polyurethaanschuim hetgeen een grote veerkracht en een goede ondersteuning biedt.”

Tempur Deluxe Matras: “In het Deluxe Matras is de perfecte balans gevonden tussen comfort en drukverlaging. Dit ultieme gevoel wordt bereikt door een bovenlaag van 2 cm zacht TEMPUR Materiaal dat is doorgestikt in de tijk. Onder de tijk zit een laag van 9 cm drukverlagend TEMPUR Materiaal welke wordt ondersteund door 11 cm hoogwaardig High Resilience Polyurethaanschuim. De tijk van het Deluxe Matras is gemaakt van TEMPUR-Tex™. Deze vochtafdrijvende stof absorbeert en verspreidt vocht over een groter oppervlak, waardoor deze sneller droogt en comfortabel aanvoelt. De tijk van het matras is afritsbaar maar mag niet worden gewassen”

Tempur Royal Matras: “Systeem voor verhoogde luchtcirculatie. TEMPUR heeft TEMPUR RVE (Reticulated Visco Elastic) Materiaal ontwikkeld, dat verwerkt is in het Royal Matras. Naast unieke drukverlagende eigenschappen, maakt het RVE Materiaal een verhoogde luchtcirculatie door het matras mogelijk. Dit nieuwe technologische comfortmateriaal zorgt voor een optimale ventilatie tot dicht aan de raakvlakken met het lichaam.”

Tempur Sensation Matras: “Het Sensation Matras 21 cm is opgebouwd met een extra laag TEMPUR Materiaal voor meer drukverlaging. Kernpunten:
 • ondersteunt het lichaam in zijn natuurlijke positie en vermindert woelen en draaien
 • speciaal vormgegeven ondersteuningslaag zorgt voor een verhoogde mate van elasticiteit
 • actieve ondersteuning in combinatie met drukverlagende eigenschappen
 • de hoes is antibacterieel, hypoallergeen en gemakkelijk te verwijderen voor het wassen in de machine op 60 ºC”

DOE DE SLAAPTEST

Op basis van bovenstaande informatie, kan je de volgende vuistregels hanteren:

  • Tempur Combimatras: instapmodel, biedt goed ligcomfort en is prima voor de “normale” slaper
  • Tempur Deluxe matras: geschikt voor personen die graag iets meer comfort willen, wat bereikt wordt door de extra 2cm Tempur toplaag
  • Tempur Royal matras: zeer geschikt voor personen die meer dan gemiddeld transpireren en het snel “warm” hebben in bed
  • Tempur Sensation matras: de matras die het ligcomfort van een “gewone” matras combineert met de voordelen van de Royal matras
DOE DE SLAAPTEST

De hele Tempur bed- en senstation matrassen collectie is verkrijgbaar in de Sleepwise winkels in Schilde, Kapellen en sinds kort ook in Antwerpen op de Kloosterstraat 96 aan het pleintje van tsaar Peter de Grote.

De ultieme TEMPUR koopgids

Maak gebruik van deze 26 bewezen tips om beter te slapen, makkelijker te kiezen en vooral een goed geïnformeerde beslissing te nemen

E-book
Sending

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *