Topmatras: wanneer wel, wanneer niet?

Ik krijg dagelijks best wat vragen over topmatrassen. Daarom wil ik in deze blogpost graag 3 handige tips over topdekmatrassen meegeven.

Wanneer een topmatras gebruiken?

Als je het mijn vraagt, zijn er 3 situaties waarin je een topmatras kan gebruiken. Welke problemen kan je oplossen met een topdekmatras?

  1. Een te harde matras. Als je matras te hard is, kan een zachte topmatras soelaas bregen. Kies dan voor een oplegmatras in bijvoorbeeld viscp-elastische materiaal of heerlijk zacht dons.
  2. Een te zachte matras. Is je matras te zacht? Ook dan kan de juiste topper een oplossing bieden; bijvoorbeeld een topmatras met pocketveren. De topdekmatras met pocketveren biedt je de juiste ondersteuning en past zich goed aan je lichaam aan.
  3. Een naad tussen 2 matrassen. Als je slaapt op 2 eenpersoonsmatrassen en je ervaart de naad tussen de matrassen als storend, kan je dat makkelijk oplossen met een topmatras. Door op 2 individuele matrassen een 2-persoons topper te leggen, werk je de naad tussen de matrassen weg. Let er wel op dat je topmatras dik genoeg is, anders blijf je de naad voelen.

Welke topmatras past bij jou?

Er zijn veel verschillende soorten topmatrassen. Zaak is om uit te zoeken welke matrastopper het beste bij jou past. Sleepwise kan je daarbij op 3 verschillende manieren verder helpen.

  1. Maak een afspraak met één van onze slaapadviseurs
  2. Bel ons en ontvang telefonisch advies
  3. Stuur een e-mail en we reageren met ons advies

Waarom is het een goed idee om je te laten adviseren? Jij hebt je eigen slaapbehoeften. De slaapadviseurs van Sleepwise zijn ervaren specialisten die door het stellen van de juiste vragen weten welke topdekmatras het meeste geschikt is voor jouw slaappatroon. Bovendien weten ze perfect welke topmatrassen het beste gecombineerd worden met een specifieke matras. Kortom, door je te laten adviseren ga je beter slapen én vermijd je een miskoop.

Jouw slaap, onze missie!

Bij Sleepwise hebben we maar 1 doel: jouw slaap optimaliseren. En omdat we weten dat je tijd belangrijk is, zorgen we ervoor dat je van ons gepersonaliseerd advies kan genieten op de manier die jij verkiest. Kom je liever even langs? Dat kan perfect. Dat heeft als voordeel dat je meteen ook kan gaan testliggen. Te drukke agenda, maar toch nood aan slaapadvies op maat? Bel of e-mail ons! Langskomen kan nadien altijd nog en dan hebben we een hoop vragen al getackeld, waardoor je sneller kan beslissen.

Een matrastopper hoeft trouwens niet perse een probleem op te lossen. Je kan er ook voor kiezen omdat het aanvoelt als heerlijk luxe slapen én omdat het de levensduur van je matras verlengt. Heb je vragen over hoe je jouw slaap kan verbeteren? Onze slaapadviseurs hebben het antwoord! Neem dus zeker contact op en ga binnenkort uitgeslapen en energiek door het leven.

Misschien vind je dit ook interessant:

Kan je niet goed (door)slapen? Lees dan zeker deze blog post

Maak deze fout niet als je een boxspring gaat kopen

Bron: Topmatras: wanneer wel, wanneer niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *