Volg een lichttherapie

Heeft u daar ook wel eens last van? Dat u zo futloos bent in de winter? En slecht kunt slapen? Volg dan een lichttherapie!

Slaapstoornissen worden soms veroozaakt door een winterdepressie: als gevolg van een gebrek aan licht (lees: het hormoon melatonine) worden sommige mensen verdrietig, teneergeslagen…De slaap laat zich niet meer zien en komt pas weer terug als het mooi weer wordt. Hiervoor bestaat dus een oplossing: lichttherapie.

DOE DE SLAAPTEST

De winter duurt lang…´s Winters wanneer de dagen het korst zijn, vallen sommige mensen ten prooi aan een depressie die zich soms uit in hypersomnie. Dit is iemand die de hele dag slaperig is. Het tegenovergestelde komt ook voor: insomnie: iemand die helemaal niet meer slaapt. De oorzaak moet gevonden worden in een verstoring van het bioritme dat op zijn beurt weer veroozaakt wordt door een tekort aan licht.

Het is eenvoudig op te lossen door een lichttherapie te volgen. De behandeling is simpel: op vaststaande uren wordt je blootgesteld aan een zeer INTENS licht (tussen de 2500 en 10000 LUX). Dit is afhankelijk van de ernst van de klacht.  Dit kan variëren van een halfuur tot 6 uren per dag. De behandeling gebeurt dagelijks en kan tot 3 weken duren. Op verschillende plaatsen (meestal een ziekenhuis, maar ook bij een psychiater)) wordt lichttherapie aangeboden. Er zijn ook speciale lampen te koop voor thuisgebruik.

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *