Wanneer is mijn matras versleten?

Dit is vaak een heikel onderwerp. Zeker voor de meeste mannen. Zij slapen zogenaamd ´overal` goed. “Onze matras is nog prima.” Vrouwen weten wel beter. Zij hebben last van inslapende handen, ochtendstijfheid bij het opstaan of hebben duidelijk het gevoel in een kuil te liggen. Wat doet dit met je humeur? Je levenskwaliteit?

Geen prettige gedachte als je weet dat je gemiddeld 8 uur per dag of 1/3 van je leven in bed doorbrengt. Het is een dilemma dat alleen kan worden opgelost als je weet wat je mist. In het algemeen is een goede matras versleten na 10 à 12 jaar. ´s Nachts verliezen we circa een liter vocht door onze ademhaling en zweten. Uit hygiëne oogpunt is het daarom aan te raden om een matras om de 10 jaar te vervangen. We gebruiken medicijnen, drinken wel eens een glaasje alcohol, huidschilfertjes, … Dit vindt na verloop van tijd allemaal zijn weg naar het binnenste van de matras.

Een goed hoofdkussen heeft een levensduur van 3 à 4 jaar. Voor lattenbodems en onderstellen van boxsprings kan je uitgaan van een levensduur van circa 15 jaar.

DOE DE SLAAPTEST

Autobanden dienen na elke 50.000 km te worden vervangen. Winterbanden zijn bij een temperatuur beneden de 10°C vaak geen overbodige luxe. Waarom zou je dan op een versleten matras slapen?

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *