Wanneer moet je je hoofdkussen vervangen?

 

OVER HET VERVANGEN VAN JE HOOFDKUSSEN BESTAAT VEEL ONWETENDHEID

In de Weekend Knack kwam ik dit artikel tegen ‘Hoe vaak moet je je hoofdkussen vervangen?’. Een hele goede vraag, waar maar weinig mensen bewust over nadenken. Meestal als er klachten zijn aan nek of schouders beginnen mensen na te denken over hun hoofdkussen. Er zijn een aantal eenvoudige vuistregels om te bepalen of je hoofdkussen versleten is.

    • Een goed hoofdkussen gaat ca. 3 à 4 jaar mee, afhankelijk of je veel transpireert
    • Doe de schoentest: vouw je kussen dubbel, leg er een schoen op en kijk of de schoen op het kussen blijft staan. Is dit het geval, dan is de elasticiteit uit je kussen en kan je hem het beste vervangen. Dit is overigens een idee van The Sleep Ambassador Nancy Rothstein

  • Zit je kussen vol met gele vlekken en schaam je je om dit kussen zonder slopen aan je buren te tonen, dan is je kussen waarschijnlijk ook versleten

TESTEN VOORDAT JE KOOPT

Een hoofdkussen is heel persoonlijk. Kijk dus goed rond voordat je een hoofdkussen koopt. Een hoofdkussen gekocht op de markt is vaak na een paar weken al ‘zo plat als een vijg’. Een synthetisch kussen met een hoogwaardige vulling, blijft ook na het wassen voldoende elastisch om goed steun te bieden. In sommige winkels bieden ze de mogelijkheid aan om een hoofdkussen 1 week te testen. Maak hier gebruik van. Na 2 of 3 nachten weet je dan zeker of je het juiste kussen hebt gekozen.

DOE DE SLAAPTEST

WAAR ZORGT EEN GOED HOOFDKUSSEN VOOR?

Een goed hoofdkussen kan veel klachten en slecht slapen voorkomen. Wat doet een goed hoofdkussen?

  • het zorgt dat je in rug of zijligging de juiste ondersteuning krijgt
  • het zorgt ervoor dat je minder last hebt van spanningshoofdpijn of migraine
  • het verzacht de problemen van een whiplash of versleten nekwervels
  • de hals wordt bij rugslapers enigszins gefixeerd, waardoor je gedurende de nacht goed blijft liggen en geen nekpijn hebt als je ‘s morgens opstaat
  • het zorgt voor een goede ademhaling omdat de nek niet te veel in de richting van de borst ‘geduwd’ wordt in rugligging
DOE DE SLAAPTEST

Gebruik ook altijd een goede beschermsloop. Deze kan je vaker wassen, waarmee je het hoofdkussen zelf spaart. Ook komen er minder huidschilfers en zoutkristallen in je hoofdkussen waardoor het langer hygiënisch blijft.

Wil jij ook een goed hoofdkussen? Ruime keuze uit meer dan 60 verschillende hoofdkussen die ook kunnen worden uitgetest voor aankoop. Bel ons 03 385 31 21 of maak hier een afspraak.

Lees ook ‘De zin en onzin van buikslapen, Tempur Ombracio hoofdkussen biedt uitkomst’ en Neem na drie jaar afscheid van je slaapkussen???

Hoe je hoofdkussen kiezen?

Het klinkt misschien een beetje gek, maar een hoofdkussen kan je leven veranderen. In dit ebook ontdek je alles waarop je moet letten als je een kussen gaat kiezen. Of je nu een rug- zij- of buikslaper bent. Veel leesplezier.

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *