Word je van slecht slapen dik?

Opmerkelijk niet? En dit is nog niet alles…

  • mannen snurken bijna 2x zoveel als vrouwen en ze snurken ook nog veel harder
  • fanatieke bewegers slapen beter
  • rokers hebben meer tijd nodig op in te slapen, ze slapen ook minder diep en worden ´s nachts vaker wakker
  • als je meer dan 10 uur slaapt, ben je vermoeider dan als je 2 uur eerder opstaat
  • van warme melk word je slaperig, van alcohol juist niet
  • 12% van de dromen van mannen gaan over seks
  • 4% van de vrouwen droomt over flirten en verleiden
  • 50% van de 50-plussers heeft last van chronische slaapstoornissen
DOE DE SLAAPTEST

Dit en nog veel meer wetenswaardigheden over de slaap zijn onderzocht door het MCH uit Den Haag. Neem nu het laatste punt: 50% van de 50-plussers heeft last van een chronische slaapstoornis. Vreemd genoeg zijn er maar weinig mensen die aankloppen bij een slaapkliniek. Er wordt eerder gegrepen naar pillen. Dit terwijl 85% van de probleemslapers na 6 tot 8 consultaties weer kan genieten van een gezondere nachtrust.

Het hoeft geen betoog dat voor een goede nachtrust een goed bed en dito matras absolute vereisten zijn. Op wat voor bed iemand goed slaapt verschilt per persoon. Een goed bed volgt je lichaam en ondersteunt het op de juiste manier, is comfortabel en ventileert goed. Mensen met notoire rugklachten zouden ook eens kennis kunnen maken met RCPM (Rotary Continous Passive Motion). Klik hier om er meer over te lezen. De firma ErgoDynamics heeft voor slapers met rugklachten een special bed-bewegingssysteem ontwikkeld. Soms kan een bezoek aan deze blog je leven compleet veranderen. Houd ons op de hoogte van je ervaringen. Mogelijk help je hiermee ook anderen.

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

7 superfoods om nog beter te slapen

In dit ebook zul je lezen hoe je met bekende en soms minder bekende voedingsmiddelen je slaap naar het volgende niveau kan brengen. Ook als je momenteel minder goed slaapt, zal dit ebook je helpen en je ogen openen

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *