Zorg ervoor dat je slaapbehoefte wordt gerespecteerd

Het is onmogelijk goed te slapen als anderen dat beletten! Je slaapkamer is geen speelzaal, kantoor of woonkamer. De slaapkamer moet een tempel van slaap zijn. In de dierenwereld zie je dit overal. Alle dieren richten een plekje in (hol, nestje, …) waar ze alleen maar slapen en waar (meestal) niemand anders bij kan.

Dit is een goed voorbeeld om te volgen. Als je slaapkamer alleen voor slapen dient en uiteraard om de liefde te bedrijven, dan zal er simpelweg door ´s avonds de slaapkamer te betreden een reflex optreden die je voorbereid op de slaap.

DOE DE SLAAPTEST

Neem ook de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • gebruik je slaapkamer niet als kantoor. Plaats een scherm of een boekenkast om de twee ruimtes van elkaar te scheiden
  • verbied iedereen om te roken in uw slaapkamer
  • zorg ervoor dat het stil is in huis voordat je gaat slapen
  • leer je kinderen de slaapbehoeften van anderen te respecteren, zeker als zij ´s ochtends als eerste wakker worden

Dit lijken allemaal open deuren, maar je zult er versteld van staan hoeveel mensen hier tegen zondigen. Dit geldt ook voor luidruchtige buren. Aarzel niet om zonder agressief te worden of hun verwijten te maken, met hen te praten over je slaapklachten, de tijd waarop je gewoonlijk gaat slapen of waarop je ´s nachts wakker wordt. In de meeste gevallen vind je een oplossing!

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *