Het stylen van je slaapkamer, geen gek idee

SLAPEN DOE JE MET JE OGEN DICHT

Ik heb wel eens de indruk dat een slaapkamer vaak de sluitpost is bij het inrichten van een huis. De meeste aandacht wordt meestal besteed aan de woonkamer, keuken en badkamer. De slaapkamer is vaak letterlijk het ondergeschoven kindje.

Denk eens na over een goed interieuradvies voor de inrichting en styling van je slaapkamer. Een leuk cadeau voor je partner of als leuke Valentijnsverrassing.

STYLE OR NOT TO STYLE

Gelukkig zien we dat de slaapkamer steeds belangrijker wordt. Het is niet enkel nog de plek waar we slapen. Het wordt meer en meer een

leefruimte en soms zelfs een wellnessruimte. We kijken er televisie, we lezen een boek of we surfen een beetje op onze iPad. Maar we zien ook de integratie met dressing en badkamer. Een infrarood sauna, een Turksbad gecombineerd met ontspannende muziek en mooie sfeerverlichting. Echt een ruimte om je terug te trekken en te ontspannen.

DOE DE SLAAPTEST

GOED EN GEZOND SLAPEN

Een goede en gezonde nachtrust is heel belangrijk. Om beter te slapen is ook de inrichting van de slaapkamer belangrijk. De inrichting en het design van je slaapkamer is van grote invloed op hoe je je voelt. Het boek ‘Making Healthy Places’ is hiervan het levende bewijs. Je moet tenslotte tot rust komen. En dat lukt niet als de sfeer in je slaapkamer onrustig of ongezellig is of zelfs onprettig aanvoelt.

EEN PAAR RICHTLIJNEN

Ze klinken misschien voor de hand liggend, maar vaak zie je dat er aan de inrichting van de slaapkamer (helaas) niet zoveel aandacht is besteed.

  • Opgeruimd staat netjes
  • De plek van je bed is natuurlijk belangrijk, niet te dichtbij de deur en zorg ervoor dat je niet op de ‘tocht’ ligt
  • Voldoende in- en uitstapruimte rond je bed
  • Juiste kleurkeuze
  • Mooie sfeerverlichting

DE JUISTE KLEURKEUZE

Om inspiratie voor kleuren op te doen is deze site een zeer goed vertrekpunt: Design Seeds van Jessica Cololuca. Deze dame heeft meer dan 700.000 followers op Pintarest en maar liefst 12.000 op Twitter.

Ik kan bijvoorbeeld wel vertellen dat lichte kleuren je slaapkamer groter laten lijken, maar als jij van donkere kleuren houdt, dan moet je die vooral gebruiken. Donkere kleuren kunnen een gevoel van intimiteit geven. Als je dat belangrijker vindt dan een ruimtelijk gevoel, dan kies je voor donker.

MOET IK EEN STYLIST INHUREN?

Een stylist geeft advies over kleurgebruik en materialen en hoe je deze het beste kunt combineren. Het is namelijk belangrijk dat de inrichting een eenheid vormt. Het niet goed doorvoeren van een gekozen kleur kan een onrustig gevoel veroorzaken. Een stylist zorgt ervoor dat de eenheid bewaakt wordt. Een goede styling zorgt op basis van een goed interieuradvies voor een prettige sfeer in jouw slaapkamer!

DOE DE SLAAPTEST

HOE WERKT EEN STYLIST?

Je maakt een afspraak met een goede stylist en deze persoon komt meestal thuis langs om je slaapkamer te bekijken. Tijdens deze 1e afspraak worden jouw wensen en ideeën besproken. Daarna breng je een bezoek aan de showroom of atelier van de stylist waar je alle items uitzoekt die nodig zijn om de slaapkamer cosy en naar jouw wensen in te richten. Een goede stylist heeft natuurlijk al een ontwerp voor jouw slaapkamer klaarliggen ter bespreking.

Daarna werkt de stylist de besproken ideeën uit tot een plan van aanpak. Hierin staat waar je welke items kunt kopen, wat hiervan de kosten zijn, de levertijden etc. Als er geen bouwkundige aanpassingen nodig zijn, dan kunnen de meeste plannen binnen 6 weken gerealiseerd worden. Succes met het stylen van je slaapkamer.

Lees ook ‘Breng de lente in je slaapkamer’

De ultieme TEMPUR koopgids

Maak gebruik van deze 26 bewezen tips om beter te slapen, makkelijker te kiezen en vooral een goed geïnformeerde beslissing te nemen

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *