Nederlandse slaapgewoontes (Wie is daar nou in geïnteresseerd?!)

OF JE HET WILT GELOVEN OF NIET NEDERLANDERS HEBBEN STEEDS MEER LAST VAN SLAAPPROBLEMEN

Vooral bij de groep tussen 50 en 75 jaar heeft maar liefst 25% last van slapeloosheid. En over bijna alle leeftijdscategorieën zijn de problemen met slapeloosheid over de afgelopen 3 jaar toegenomen.

EN NU KOMT HET (Spannend…)

Er is een direct verband tussen inkomen en slapeloosheid. Hoe kan het dan dat Nederlanders die meer verdienen, minder wakker

liggen? Deze vraag is voorgelegd aan Hans Hamburger, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Slaap- en Waakonderzoek (NSWO). En zijn antwoord vind ik écht opmerkelijk:

“Het is niet precies duidelijk hoe dit komt. Wellicht hebben welgestelde mensen meer geld om te investeren in slaapcomfort: een groot huis met een stille kamer en een goed bed.”

Het zou natuurlijk ook kunnen, dat welgestelde mensen minder geldzorgen hebben. Aan de andere kant: als je veel hebt, kan je ook veel verliezen. En daar kan je dan weer van wakker liggen. Hoe dan ook, Hamburger onderstreept het belang van goed slaapcomfort (bed + matras). Maar ook de hygiëne factoren van de slaapkamer zijn van belang zoals een geluidsarme slaapkamer, goede verduistering, rustgevende kleuren, geen TV of GSM in de slaapkamer en dergelijke.

Wil jij ’s nachts ook minder wakker liggen en meer weten over goed slaapcomfort? Bel ons op: 03 385 31 21 of maak hier een afspraak.

Lees ook ‘En nu praten we nooit meer over goed slapen’

 

 

Als slaapexpert adviseer ik al meer dan 20 jaar mensen in heel België en Nederland over slaapcomfort en beter uitrusten. Telefonisch of via een persoonlijk adviesgesprek in een van onze winkels. Ik vind namelijk dat iedereen recht heeft op een goede en gezonde nachtrust. Daarom deel ik in deze rubriek met plezier veel van mijn kennis over slaap, gezondheid en lifestyle.

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *