Wat is Scandinavisch Slapen?

Iedereen lijkt tegenwoordig zijn mond vol te hebben van Scandinavisch Slapen. In de matrassenbusiness zijn er zelf partijen die zich specialist in Scandinavisch Slapen noemen. Wat is dat nou eigenlijk, Scandinavisch Slapen?

Zoals het woord doet vermoeden, gaat het over slapen in de Scandinavische landen (lees: Noorwegen, Zweden, Denemarken en Finland). Wat is daar dan zo anders aan? De Scandinaviers moeten toch ook gewoon slapen? Nee, zij slapen Scandinavisch…;-)

Het Scandinavisch slapen is een andere benaming voor een boxspring bed met een extra topmatras bovenop de bestaande matrassen. Hierdoor krijgt het bed een luxere uitstraling en wordt de indruk gewekt dat het slaapcomfort verbetert. Laat je hierdoor niet ´misleiden`. De boxsprings die uit Scandinavië komen (zoals bijvoorbeeld Carpe Diem Beds of Sweden) zijn zo geconstrueerd dat de topmatras (of topper) echt een funktie heeft. De onderliggende matrassen zijn namelijk niet in zones ingedeeld.

DOE DE SLAAPTEST

Heeft een topmatras toegevoegde waarde?

Zijn de matrassen wel in zones (bijvoorbeeld 5 of 7 zones)  ingedeeld, dan wordt het slaapcomfort van de matrassen door de topmatras voor een groot deel teniet gedaan. De topmatras is dan een leuke extra verkoop voor de handelaar, maar niet meteen een goede zaak voor jou. Wees hier dus op bedacht.

Heerlijke lounge bedden

Scandinaviers slapen in de regel zachter dan andere Europeanen. De Scandinavische boxsprings hebben vaak ook een nonchalantere uitstraling. Het zijn heerlijke lounge bedden. Een voordeel van een echte Scandinavische bedcombinatie is dat je na circa 7 jaar slechts de topmatras hoeft te vervangen. Dit is in ieder geval een stuk goedkoper dan het vervangen van een hele matras.

Speciaal textiel

Een ander punt van aandacht is het beddengoed. Topmatrassen zijn tussen de 7 en 10cm dik. Hieroor heeft u speciale hoeslakens en matrasbeschermers nodig. Je huidige hoeslakens dient je dan te vervangen. Houd hiermee rekening als je beslist om een échte Scandinavische bedcombinatie te kopen.

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

2 Reacties

  1. I believe everything wrote made a lot of sense.
    However, think on this, suppose you wrote a catchier title?
    I am not suggesting your content isn’t solid, but suppose you added a headline that makes people desire more? I mean What the f**k is Scandinavisch Slapen? | SLAAPWIJZERs´ Blog is kinda boring. You should glance at Yahoo’s front page and see how they create article
    titles to get people to click. You might try adding a video or
    a pic or two to get people excited about what you’ve written. In my opinion, it could bring your posts a little bit more interesting.

  2. De meeste boxspring merken zijn ook Scandinavisch. Maar of het nu Scandinavisch is of niet ik kan alleen maar zeggen dat die bedden heerlijk liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *