Slaaptekort is dodelijk voor je succes

SLAPEN IS VOOR MIETJES

We weten al lang dat slapen zorgt voor de boordnodige rust van ons brein. Slaap is een welkome ‘break’ voor de stress van de dag, het verfrist onze geest en slapen zorgt er bovendien voor dat onze emoties van de dag verwerkt worden.

Een studie van de Universiteit van Rochester heeft aangetoond waarom ons brein wil dat we slapen. Onderzoekers hebben vastgesteld dat tijdens onze slaap ons brein toxische proteïnen verwijderd. Deze toxische proteïnen zijn bijproducten van onze hersenactiviteit als we overdag wakker zijn.

 “Als je niet genoeg slaapt, dan blijven deze toxische proteïnen in je brein. Dit zorgt er op haar beurt weer voor dat je niet helder kunt denken, ongeacht hoeveel koffie je ook drinkt.”

Er is ook een duidelijk verband gelegd tussen deze toxische proteïnen en de ziekte van Alzheimer.

HET OVERSLAAN VAN JE SLAAP OF TE WEINIG SLAPEN, SCHAADT JE HERSENFUNCTIES OVER DE HELE LINIE !

DOE DE SLAAPTEST

Het vertraagt:

  • je vermogen om informatie te verwerken
  • je hebt het moeilijker om problemen op te lossen
  • het dood je creativiteit
  • het katapulteert je stressniveau
  • het vermindert je geheugen
  • het vermindert je herinneringsvermogen

Zorg ervoor dat je je slaapbehoefte respecteert. Voor een gemiddelde persoon komt dit overeen met ca. 7 à 8 uur slaap per etmaal. Optimaliseer dit door te slapen in een goed bed met een matras die goed druk verlagend en -verdelend werkt.

Lees ook ‘Hard of zacht slapen’

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *