Superslapen praktische lifestyle tips voor je beste nachtrust ooit – Floris Wouterson (boek)

De afgelopen 20 jaar heb ik ongelooflijk veel ervaring opgedaan als het gaat om goed en gezond slapen. Je kunt stellen, dat steeds meer mensen last hebben van slaapproblemen. Een keertje slecht slapen is niet zo erg, maar wat als het regelmatig voorkomt? Dan kan je last krijgen van concentratieproblemen en gebrek aan productiviteit. Op de lange termijn vergroot het zelfs de kans op een burn-out of kanker. Val je lastig in slaap,? Lig je uren wakker? Kost het moeite om ‘s morgens je bed uit te komen? Dan is dit boek voor jou!

In Superslapen breng ik slapen terug naar de basis. Mijn methode vraagt geen radicale veranderingen, maar kleine stapjes met grote effecten. Superslapen gaat niet alleen over piekeren, de werking van alcohol en het effect van (fel)licht, maar ook het tekort aan bepaalde voedingsstoffen en het gebrek aan slaaproutines. Hoe creëer je de juiste slaapmindset? En welke factoren hebben allemaal invloed op je slaappatroon? Ga aan de slag en word ook een superslaper!

  • Het eerste Nederlandse boek over slapen dat aantoont dat voeding een belangrijk onderdeel is van een goede nachtrust
  • Gebaseerd op beproefde wetenschappelijke methodes

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen rond Superslapen?

EXTRA: De eerste 100 inschrijvingen ontvangen mijn Ultieme Powernap Formule om voor altijd verlost te worden van energiedips.

 

Spannend!! Ondertekenen bij Anderz Uitgeverij uit Culemborg

Op 19 december 2017 was het zover en heb ik bij Anderz Uitgeverij uit Culemborg de auteursovereenkomst getekend. Hier samen op de foto met Ina Boer. Super spannend en straks natuurlijk Superslapen 🙂 In België zal het boek overigens uitgegeven worden bij Lannoo.

Maar hoe begin je aan zo’n avontuur? Er is zoveel te vertellen over slaap, maar hoe krijg je dat goed op papier? Waarop moet je letten en wat zijn de valkuilen? Gelukkig heb ik binnen mijn vriendenkring een bestseller auteur. Ik heb hem gevraagd of hij mij wilde helpen bij het proces, want het schrijven moet ik natuurlijk zelf doen. En sindsdien heb ik een coach

Een van zijn tips was om van het schrijven een feestje van te maken, ga schrijven op plekken die jij leuk vindt, die je inspireren. Dus mijn eerste schrijfdag op locatie was in Antwerpen. Antwerpen is een fantastische stad en heeft meer dan 2.000 restaurants en cafés. Keuze genoeg dus.

Een dag schrijven aan mijn boek op mijn favoriete plek!

Hier ben ik aan het schrijven in Caffènation op de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Ik was blijkbaar niet de enige die hier met zijn laptopje aan het werk was.  Na de nodige broodjes en koffie was mijn eerste hoofdstuk was klaar. Ik was trots op mijzelf en heb het dan ook naar mijn uitgever doorgestuurd.

De feedback die ik kreeg was ‘streng’, maar rechtvaardig. Ik moest wel even slikken… maar ze hadden gelijk, de voorbeelden die ik aanhaalde waren te gedateerd, sommige stukken waren weinig relevant (uiteraard wel leuk om te schrijven) en de opbouw van mijn paragrafen was bijvoorbeeld niet logisch.

 

Ik moest denken aan Mohammed Ali: ‘feedback is the breakfast of champions’, want door goed te luisteren, zal het boek alleen maar beter worden en kan ik veel meer mensen helpen om ook goed te slapen.

Dus terug aan het werk om het hoofdstuk te redigeren. Van 29 pagina’s had ik hetzelfde hoofdstuk teruggebracht naar 14 pagina’s. Een hele klus, maar het resultaat mocht er zijn. Yes, het eerste hoofdstuk was af, boordevol tips hoe je met de juiste voeding in een knipoog je slaap kunt verbeteren.

Inmiddels schrijf ik aan het vierde hoofdstuk van Superslapen en worden momenteel de puntjes op de ‘i’ gezet van het hoofdstuk over slaapcomfort en slaapmindset. Gelijktijdig werd er gewerkt aan  aanbiedingsbrochure voor de professionele boekhandel. Dus snel een aantal fotoshoot georganiseerd.

Wat zeggen anderen?


Alex van Ginneken | Ondernemer

Vroeger sliep ik wel maar ik deed maar wat. Verschillende kussens en matrassen.. het was wel ‘ok’ maar niet geweldig. En als vader van 2 jonge kinderen en als ondernemer is een goede nachtrust goud waard. Zonder goede nachtrust wordt overdag performen een lastige. Dankzij de inzichten van Floris heb ik mijn standaard qua slapen enorm kunnen verhogen en voel ik mij fit, fris en energiek. Floris zit vol met kennis over slapen en is klantgericht. Hij voelt zich verantwoordelijk en deelt graag zijn expertise en inzichten. Mooi om te zien dat je ook in slapen beter kunt worden.


Sanne Haarhuis

Om beter te presteren tijdens mijn wedstrijden heteluchtballonvaren (heel vroeg in de ochtend/heel laat in de avond) vroeg ik aan Floris om me te helpen met mijn slaappatronen tijdens deze wedstrijden.
Ik had niet verwacht dat onze coachingsgesprekken zo life-changing zouden zijn.

In plaats van alleen te focussen op de wedstrijd had Floris aandacht voor mijn normale slaappatroon (je kan een patroon pas aanpassen als je het hebt…).

Met zijn principe van change a little change a lot, heb ik een heel nieuw ritme gekregen en ben fitter dan ooit.
Ik had 2 maanden geleden niet kunnen bedenken dat ik iedere dag om 5.30 uitgeslapen op zou staan.
En tijdens de afgelopen wedstrijd heb ik geen moment moeite gehad met uit bed komen om 3.30 en had ook geen last meer van mijn energy dips.


Superslapen.nu
FlorisWouterson.com
Anderz Uitgeverij

EXTRA: De eerste 100 inschrijvingen ontvangen mijn Ultieme Powernap Formule om voor altijd verlost te worden van energiedips.