De drie gevaren van een versleten lattenbodem. Doornroosje kent ze…

Wil je ook de kwaliteit van je slaap drastisch verbeteren?

Denk dan eens na over de staat van je lattenbodem. Slapen op een versleten lattenbodem zorgt voor vervelende gevolgen:

  • je hebt regelmatig last van je onderrug, doordat je wervelkolom niet meer correct wordt ondersteund;
  • je ervaart minder diepslaap, wat maakt dat je immuunsysteem verzwakt;
  • je loopt meer kans om dik te worden, omdat je bloedsuikerspiegel tot 30% kan dalen

Doornroosje wist allang dat een versleten lattenbodem niet goed is voor je gezondheid.
Op een versleten lattenbodem slapen slecht is voor je gezondheid. Leg je matras maar eens een nachtje op de grond zonder de lattenbodem. Je zult snel merken dateen lattenbodem belangrijk is om goed te kunnen slapen. Maar je ligt best op een goede lattenbodem. Elke lattenbodem verslijt net als autobanden, schoenen of een vaatwasmachine. Slapen op een versleten lattenbodem is slecht voor je gezondheid. Dat weten we.

DOE DE SLAAPTEST

Woon je in de regio Antwerpen en zou je graag de staat van je lattenbodem willen weten?
Klik dan hier voor de GRATIS lattenbodem test: http://bit.ly/1vJv2sU

Waarom Doornroosje geen genoegen zou nemen met een versleten lattenbodem?
Dat komt omdat op een versleten lattenbodem de correcte wervelpositie niet meer gegarandeerd is. De lichaamsdelen zoals benen, bekken, taille en schouders ervaren te veel druk. Het zware bekken die 35 tot 40 % van het lichaamsgewicht vertegenwoordigen, zakt te diep weg. De tussenwervelschijven in de onderrug worden dan te veel belast. Al snel zal je raad vragen aan een arts die je zal doorverwijzen naar een manueel therapeut, kinesist of osteopaat voor enkele behandelingen.

Het geheim van Doornroosje: in 100 jaar niet 1 keer wakker geworden. Hoe deed ze dat?
Doordat je geen goede ondersteuning krijgt tijdens je slaap zal je meer gaan woelen en draaien op je matras. Hierdoor breng je minder tijd in de diepslaapfase door. Dat is slecht voor je gezondheid.  Het is in deze slaapfase dat je maar liefst 75% van alle witte bloedlichaampjes aanmaakt. Deze leucocyten zijn een belangrijk deel van je afweersysteem. Je diepslaap vaak onderbreken is dus slecht voor je immuunsysteem. Je maakt kans om sneller ziek te worden.

Waarom Doornroosje niet 1 kilo is aangekomen tijdens haar slaap?
Een verstoord slaapritme heeft een slecht invloed op je gewicht. Heb je langer dan 5 nachten last van een verstoord slaapritme, dan produceert het lichaam tot 30% minder insuline. Dat is vergelijkbaar met het niveau van een diabetici, een gevaarlijke situatie dus. Bovendien ligt het gevaar om  een kortslaper te worden op de loer, Hierdoor heb je ‘s morgens meer honger en je kan deze honger tijdens de dag ook moeilijker stillen. Op jaarbasis kan dit tot 2 à 3 kilo extra lichaamsgewicht tot gevolg hebben.

DOE DE SLAAPTEST

Op welke lattenbodem sliep Doornroosje?
De wereld op het gebied van slaapcomfort staat niet stil. Inmiddels zijn er lattenbodems waarbij ter hoogte van de heup en lende sprake is van fiberlatten. De levensduur van de fiberlatten wordt niet beïnvloed door het vocht dat je tijdens het slapen verliest. De correcte positie van de wervelkolom is hiermee voor de komende 10 jaar met zekerheid gegarandeerd ! Ook schotelbodems zijn ideaal om de juiste ligpositie van de wervelkolom te waarborgen.

Ik kijk er naar uit om je alles te vertellen over de verschillende lattenbodems in ons assortiment.

Natascha Wouterson
Wake up Happy

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending