Jouw televisie houd je de hele nacht wakker zonder dat je kijkt. Geloof jij het?

Stond er op jouw verlanglijstje voor Kerstmis ook een nieuwe gsm of iPad? Of kreeg je een ander elektronisch cadeautje in deze nieuwjaarperiode? Wij hopen in ieder geval dat het je droomcadeau was. Maar we willen toch even je aandacht wijzen op het feit dat je beter al die elektronische apparatuur niet mee in je slaapkamer neemt. Het zou wel eens je slaap kunnen verstoren.

Sleepwise zou Sleepwise niet zijn als we niet continu in de weer zouden zijn om onze vakkennis te verbreden met alle mogelijke informatie rond ‘goed slapen’. Zo ook over de invloed van elektrosmog op onze slaapkwaliteit. Er bestaat nog steeds verdeeldheid tussen de meningen van verschillende wetenschappers. Maar een aantal wetenschappelijke onderzoeken wijzen toch aan dat er een mogelijk verband bestaat tussen de toegenomen slaapproblemen van mensen de laatste 20 jaar en de alsmaar grotere aanwezigheid van elektromagnetische vervuiling of elektrosmog. Slechte nachtrust heeft sowieso negatieve gevolgen voor je gezondheid.

DOE DE SLAAPTEST

Reeds tijdens het schemeren begint ons lichaam het hormoon melatonine aan te maken. Het is een hormoon dat ons beetje bij beetje slaperig maakt. Zodra het echt donker wordt tijdens de avond komt deze hormoonproductie heviger op gang en ze blijft tijdens de nacht doorgaan. Melatonine wordt door licht afgebroken. Je slaapt dus best in een donkere slaapkamer. Licht- en stralingsgolven afkomstig van elektrische apparatuur zoals gsm’s, iPads/Pods, wifi-installaties en bluetooth verbindingen kunnen de aanmaak van melatonine verstoren. Dat heeft als gevolg dat je minder energiek wakker wordt.

In de markt vonden we een nieuw product van Revor om stralingswerend te slapen: het iSleep gamma. Zowel het matras, als het dekbed en het kussen bevatten innovatieve textielsoorten die laag – en hoogfrequente stralingen afweren. Laagfrequente stralingen krijg je binnen door elektrische leidingen en apparatuur zoals nachtlampjes. Hoogfrequente energiegolven zijn afkomstig van bijvoorbeeld hoogspanningsmasten en de nieuwste IT-snufjes. Bedradingen in vloeren en muren geven elektrische velden. Draadloze huistelefoons en draadloos internet zorgen voor elektromagnetische straling en wekkerradio’s en transformators genereren magnetische wisselvelden.

Je kan zelf wel al een aantal maatregelen nemen. Het is sowieso een goed idee om de elektrotoestellen in je slaapkamer te beperken. Wil je toch perse een televisie in je kamer? Trek dan de stekker uit als je gaat slapen en zet de wifi-verbinding af tijdens de nacht. Het is natuurlijk ook zo dat iedereen anders is. Sommige mensen zullen gevoeliger zijn dan anderen. Maar heb je het idee dat jij gevoelig reageert op elektrosmog dan is het zeker geen slecht idee om het assortiment van de iSleep producten van dichtbij te komen bekijken om je hiermee te beschermen tegen elektrosmog. Revor voorziet ook een iSleep-matras en dekbed op kindermaat met dezelfde stralingswerende eigenschappen.

Bel ons nog vandaag als je interesse hebt in de iSleep slaapproducten: Sleepwise Schilde 03/385.31.21 of Sleepwise Kapellen 03/605 32 13.

DOE DE SLAAPTEST

Natascha Wouterson
Wake up Happy

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *