Te warm of te koud in bed? Hier de oplossing!

In mijn reeks tips om het niet te warm of te koud in bed te hebben, ga ik vandaag dieper in op tip 2: De 80/20 regel. Geen schrik, je hoeft echt je wiskundeboeken niet van onder het stof te halen om deze te snappen. 🙂

Een klassieke denkfout

Ik wil graag eens en voor altijd een misvatting uit de wereld helpen. Het is een denkfout die velen maken als ze op zoek gaan naar een oplossing voor het feit dat ze het te koud of te warm hebben in bed. Een groot deel van mijn klanten zoekt de oorzaak namelijk bij hun matras terwijl de grote boosdoener je dekbed is. Noteer! 80% van je warmtegevoel komt van je dekbed en slechts 20% wordt veroorzaakt door je matras.

Te warm in bed? Te koud in bed? Stap 1: vervang je dekbed!

In ons vorig artikel hadden we het over de ideale slaapkamertemperatuur. Uiteraard speelt die ook een rol in hoe warm of hoe koud je het hebt in bed. Maar veel belangrijker is je dekbed. Het grote voordeel daarvan is bovendien dat je dat dekbed kan personaliseren om een optimale gevoelstemperatuur te bereiken. Want je hoeft helemaal niet hetzelfde dekbed als je partner te gebruiken. Door te kiezen voor het juiste dekbed, kan je ervoor zorgen dat je bed net zo warm of zo koud aanvoelt als jij dat wenst. Zelfs als je het bed deelt met iemand die net het omgekeerde ervaart van waar jij last van hebt.

Het juiste dekbed kiezen

Omdat elk materiaal over eigen, unieke eigenschappen beschikt die het warmtegevoel beïnvloeden, ga ik de komende weken telkens de specifieke eigenschappen van een bepaalde soort dekbed belichten. Zo maak je straks met zekerheid de juiste keuze bij de aankoop van je nieuwe dekbed. Kan je niet wachten? Dat begrijp ik maar al te goed! Neem gerust nu al contact met me op voor gepersonaliseerd advies.

Meer dan alleen de gevoelstemperatuur

Wat ik je wel graag meteen meegeef, is dat je de keuze van je nieuwe dekbed niet alleen mag laten afhangen van hoe warm of koud je het hebt in bed. Ook andere zaken spelen een rol. Misschien heb je last van allergieën en heb je baat bij een dekbed dat je makkelijk regelmatig zelf kan wassen? Of je verkiest natuurlijke materialen en je bent vastbesloten ook voor je dekbed aan deze overtuiging vast te houden? Wat ook de reden van je voorkeur is, er bestaat ongetwijfeld een dekbed dat al je wensen combineert. Juist daarom is het belangrijk een goed geïnformeerde keuze te maken. Je hebt achteraf toch enkel spijt als je je door de verkeerde argumenten hebt laten verleiden.

Heb je zelf een tip over hoe je ’s nachts van de ideale temperatuur kan genieten? Of misschien zelfs een leuke anekdote over je laatste dekbed aankoop? Deel je ervaring onder dit artikel en deel daarna dit artikel. Of ga eens kijken naar de vlog die ik als inspiratie voor deze blog heb gebruikt.

DOE DE SLAAPTEST

Misschien vind je dit ook interessant:

Is Tempur een goede keuze als je veel zweet in bed?

Maak deze fout niet als je een nieuwe matras gaat kopen

Bron: Te warm of te koud in bed? Hier de oplossing!

De 6 meest gemaakte fouten

Ontdek waarop je moet letten als je een matras of bed gaat kopen (95% van de mensen laat deze kans liggen) en voorkom een dure miskoop

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *