Met deze 5 tips heb jij nog jarenlang plezier van je waterbed

Ik wil je graag iets vertellen wat ik veel mee maak in de praktijk. De praktijk van waterbedden. Want het thema ‘waterbedden’ is niet alleen een ‘art’ maar ook een beetje ‘science’.

Een paar weken geleden kreeg ik namelijk weer zo’n vraag van een klant: ‘Natascha, sinds ik een paar maanden op mijn nieuwe waterbed slaap, hoor ik steeds zo’n klotsend geluid. We ontluchten ons waterbed, maar na een paar weken is het klotsen weer terug. Bij mijn vorige waterbed had ik dit helemaal niet. Hoe komt dat toch?’

We raakten gezellig met elkaar in gesprek en ik kon haar gelukkig goed helpen.

Deze klant had samen met haar man al op het internet rond gekeken, maar een echte oplossing had ze niet gevonden. Ze begrepen het eigenlijk niet, want bij hun vorige waterbed hadden ze dit probleem niet. “Ik snap het niet goed, ik voeg altijd tijdig waterbed conditioner toe aan mijn waterbed en toch hebben we telkens weer luchtbellen en een klotsend geluid in onze watermatrassen” zei ze licht gefrustreerd.

Ze kreeg er zelfs woorden over met haar man en ‘s morgens werd ze niet altijd uitgerust wakker.

“Nu moet er toch iets aan gebeuren … dit kan niet zo langer, ik werk in shifts en ik heb mijn nachtrust écht nodig”, zuchtte ze. Duidelijk een voorbeeld van wanhoop, omdat je niet meer weet hoe je het moet oplossen.

DOE DE SLAAPTEST

Doodzonde want deze vrouw had ook last van haar heup en het was al bijna zover dat ze niet meer graag naar bed ging. Door de luchtvorming werd ze ‘s nacht soms wakker en kon ze niet meer inslapen. Resultaat? Ze was ‘s morgens niet echt uitgeslapen, prikkelbaar en moe.

Gelukkig is dit allemaal goed op te lossen. Maar eerst wil ik nog even vertellen waaromhet probleem van luchtvorming vroeger bijna niet voorkwam. Vroeger zat er in waterbed conditioner Broom, een zwaar metaal dat giftig is voor mensen. Broom bindt lucht en doodt vooral bacteriën. Dat zorgde er dus voor dat het stilstaand water in goede conditie bleef.

En wat is nu het geval? Sinds een paar jaar mag er geen Broom meer aan waterbed

conditioner worden toegevoegd. De huidige biologische alternatieven voor Broom zijn goed, maar wel iets minder krachtig. Dus raad ik je aan tegenwoordig 2 keer per jaar conditioner toe te voegen aan je watermatras. En elk kwartaal je watermatras even te ontluchten. Zeker niet vergeten, anders krijg je – bijna met zekerheid – dat klotsende geluid.

 

Waterbed tip #1

Dus waterbed tip 1: tijdig en regelmatig waterbed conditioner toevoegen aan je waterbed.

En vind je het moeilijk om dit te onthouden? Maak dan gebruik van onze Gratis herinneringsservice waterbed conditioner. Schrijf je hier in en ontvang elk half jaar een handig herinneringsmailtje.

Gratis Herinneringsservice Waterbed Conditioner

 

“Ja, van jullie herinneringsservice maak ik al gebruik, dat is écht super handig” vertelde ze. Maar nu weet je nog steeds niet hoe jij het luchtprobleem van jullie waterbed moet oplossen, want daarvoor ben je naar mij toegekomen.

Luchtvorming of het klotsende geluid wordt in 95% van de gevallen veroorzaakt door bacteriën die zich tussen de fiberlagen van het watermatras nestelen. Om dit op te lossen moeten we eerst weten wat voor soort bacterie het is. Er zijn namelijk 2 soorten en deze behandelen we op een verschillende manier.

“Hoe weet ik nu welke bacterie ik in mijn matras heb?”, vroeg ze. Hiervoor heb ik per matras een tester die ik aan je meegeef, waarmee je het water uit je watermatras 4 dagen op kweek moet zetten. Dit klinkt allemaal een beetje wetenschappelijk (en dat is het ook ;-), maar dan kan ik het type bacterie bepalen en je de juiste producten meegeven om het luchtprobleem definitief op te lossen.

En wat veel mensen niet weten, is dat het soms ook veroorzaakt wordt door de stoppen van het watermatras. Deze zuigen dan zeg maar ‘valse lucht’ aan.  Dit kan ook voor deze vervelende luchtvorming zorgen. Hiervoor in de plaats heb ik speciale stoppen die ik iedereen aanraad met luchtproblemen te gebruiken.

Waterbed tip #2

Dus waterbed tip 2: als je een klotsend geluid hebt in je watermatras dat na ontluchten telkens weer terugkeert, zet dan het water van je watermatras 4 dagen op kweek met een speciale tester.

Ja, stuur mij de tester

 

Je ontvangt bij de tester ook een formulier waarop je precies kunt zien om welke bacterie het gaat. En dan kan ik je precies vertellen met welke producten jij je watermatras dan moet behandelen.

“OK, geef mij dan maar 2 van die testers mee!” zei ze vol verwachting “En na 4 dagen neem ik weer contact met je op.” Prima zei ik, en inmiddels weet ik dat ze eindelijk verlost is van die vervelende luchtproblemen. Van zoiets word ik nou helemaal blij.

En omdat ik toch bezig was, heb ik haar nog een aantal andere praktische tips gegeven om haar waterbed in topvorm te houden.

Waterbed tip #3

Waterbed tip 3 gaat over het verhuizen van je waterbed. Als je overweegt je waterbed te verhuizen, dan kan je dit professioneel door ons laten uitvoeren. Niet onbelangrijk, want als je bijvoorbeeld je watermatrassen niet goed vacuüm zuigt bij het leegpompen, dan kunnen de fiberlagen verschuiven. Je kunt je waterzakken dan helaas meteen meegeven met het grof huisvuil ;-(

En vóór het opnieuw vullen van je watermatras, is het heel belangrijk om eerst 500ml waterbed conditioner toe te voegen per watermatras. Want alleen op deze manier verspreidt de conditioner zich goed in de zakken en voorkom je veel luchtproblemen achteraf.

Wil je gebruik maken van onze verhuisservice (regio Antwerpen)? Klik dan op deze knop:

Boek je verhuizing

 

Ik weet dat een waterbed altijd al een controversieel slaapsysteem is geweest. “You love it or you hate it” is een veelgehoorde opmerking. Ikzelf vind waterbedden fantastisch en dat zalige ligcomfort van een waterbed gun ik iedereen. Jou ook!

Wat moet je dan nog meer weten over een waterbed? Hierover heb ik heb een heel mooi ebook geschreven ‘Alles wat je moet weten over waterbedden, een must have!’ dat je hier direct kunt downloaden:

Download Waterbedden e-book!

 

Waterbed tip #4

Waterbed tip 4 die ik haar heb meegegeven ging over de temperatuur van haar waterbed.

“Ja, mijn man zet de temperatuur van zijn waterbed altijd zo laag mogelijk, ik geloof rond 24°C en toch zweet hij soms nog”, vertelde ze. “Maar ik vind het heerlijk om mijn temperatuur op 29°C te zetten, dan kruip ik altijd lekker in een verwarmd bedje, zalig gewoon”. Ik moest glimlachen toen ze dit zei, want dit is een groot voordeel van een waterbed.

Het klopt dat veel mensen denken dat 27°C te warm is voor het waterbed. Het lijkt tegenstrijdig, maar dit is écht de ideale temperatuur voor je waterbed.

“Waarom dan?”

Haarscheurtjes: je vergroot de kans op haarscheurtjes oftewel kleine lekjes (zo groot als een speldenkop) omdat de vinyl te koud wordt en daarmee hard en breekbaar.

Meer transpireren: je huidtemperatuur is circa 27°C. Als je nu de temperatuur van je watermatras naar beneden bijstelt (bijv. 24°C), dan zal je lichaam harder gaan werken om de huidtemperatuur weer naar 27°C  te brengen. En dit is niet aangenaam, omdat je dan meer gaat transpireren.

In de zomer met hoge temperaturen kun je de temperatuur van je watermatras natuurlijk wel ietsje naar beneden zetten om in een lekker koel bed te stappen.

Schimmelvorming: en last but not least als je de temperatuur van je watermatras te laag zet, verdampt het vocht na een nacht slapen niet goed uit de tijk. Dit zorgt op termijn voor schimmelplekjes in de tijk. Geen aantrekkelijk idee toch?

 

Waterbed tip #5

En voordat ze doorging heb ik haar tenslotte mijn waterbed tip 5 verteld over verwarmingselementen. Kiest altijd voor een programmeerbaar verwarmingselement, want deze kan je ‘s avonds uitzetten en ‘s morgens weer aanzetten. Gedurende de nacht koelt het waterbed dan circa 2°C af.

“En wat is hier dan het voordeel van?” Vroeg ze?

Geen elektromagnetisch veld: gedurende de nacht is er geen elektromagnetisch veld aanwezig, waardoor je veel rustiger en dieper gaat slapen. Vooral voor mensen die hier gevoelig voor zijn, is het ideaal om je verwarmingselement voor te programmeren.

Je moet het spelletje dan natuurlijk wel goed spelen. Geen GSM, iPad of andere draadloze apparaten in je slaapkamer en ook de TV zet je beter in de woonkamer 😉

Welterusten!

 

 

Waterbedden, dit moet je weten

In dit ebook krijg je een duidelijk antwoord op al je vragen. Je leest waarom de Romeinen al op waterbedden sliepen, hoe een waterbed jou kan helpen om lage rug, nek- en rugklachten te verminderen en de 5 belangrijkste criteria waarop je moet letten als je een waterbed koopt

E-book
Sending

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *